Gaat het bergafwaarts met de wereld?

Als je kijkt naar wat er in de wereld allemaal aan de hand is……………….dan zie je dat de wereld in NOOD is. Onschuldige mensen sterven. De wereld is in oorlog. In het wielrennen heb je vlakke etappes en etappes met bergen. Ze bereiden zich goed voor om de zware bergetappes te kunnen rijden. Maar in het leven kun je je niet altijd voorbereiden op wat er komt. Soms kan een situatie zo in je leven komen. Onverwachts. Net als een wielrenner onverwachts een hobbel op zijn etappe kan tegen komen, is dat ook in het leven zo. Recent nog… die aanslagen. Als ik er aan denk, maakt het mij verdrietig. De wereld is ziek. De wereld is in rep en roer. De wereld is in vergelijking met een etappe een echte bergrit. Een zware etappe. Het gaat bergafwaarts met de wereld.bergaf
Wat de wereld nodig heeft zijn mensen die samen in gebed gaan. Strijden in gebed. Bidden voor de wereld. Bidden voor de mensen dat hun harten nog geraakt zullen worden nu er nog tijd is. Maar ook aan een etappe komt een eind. De wielrenners zien uit naar de eindstreep. Ik denk aan de terugkomst van Jezus. Dan is er geen verdriet en pijn meer. Dan sterven er geen onschuldige mensen meer. Ik sluit mijn ogen en richt mijn woorden tot Hem. De Enige die rust kan brengen in deze onrustige wereld!

Advertenties

5 gedachtes over “Gaat het bergafwaarts met de wereld?

    • Krullies zegt:

      Zeker! Het zou fijn zijn als we de wereld helemaal kunnen helpen. Maar dat is onrealistsch. Gelukkig kunnen we in gebed strijden en ons deel doen om ervoor te zorgen dat de situatie in de wereld zal gaan veranderen. Gebed is krachtig! De kracht van het gebed zit niet in diegene die bid maar in diegene die het hoort! En die is machtig!!

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s