Dankbaar voor elke nieuwe morgen

Wie denk je wel niet dat je bent???

Soms zijn er van die dagen en weken die je het liefst weer snel wil vergeten. Ineens komt er iets onverwachts je leven binnen, wat je hart diep raakt. Tranen van verdriet lopen over mijn wangen terwijl we onze vader in de ambu zien wegrijden. Het leven kan soms zo gemeen zijn.

Nog vol onzekerheid gaan we op weg naar het ziekenhuis. Vol vragen in ons hart wat er nu zal komen. We weten niet veel. Het enige wat we weten iets met zijn hart………

Je hart……….te vergelijken met een draaiende motor van een auto…..wat als…………… Ik wil er niet aan denken en angst komt op in mijn hart. Dagen van onzekerheid hebben wij als familie door gemaakt. Niet wetende hoe het zal aflopen. We gingen van emotie naar emotie.

Nu we bijna 2 weken verder zijn, kijken we terug op een periode zorgen. Een moeilijke periode maar wel een periode waarin we ons gedragen wisten door God en door de gebeden van mensen om ons heen. Gedragen door medeleven van mensen die je soms niet eens persoonlijk kent. Maar die voor jou en je familie bidden. Prachtig toch! Gedragen door de mensen die even vragen hoe het nu gaat. Gedragen in liefdevolle armen, met handen die je tranen drogen!

Het was en is voor hem nog steeds moeilijk en spannend. Het is nu afwachten hoe het lichaam zich verder zal hertstellen na zijn hartinfarct. Een periode van herstel breekt aan. Maar hij hoeft het niet alleen te doen. Samen met elkaar als familie maar bovenal samen met God die ons leven in zijn handen heeft.

Samen………….

Het mooie in deze periode is, we hebben het samen doorgemaakt. Samen met ons als familie maar bovenal samen met God. Ik heb het uitgeschreeuwd, om hulp geroepen en Hij heeft ons gebed gehoord!

Je leven is zo fragiel en ik besef mij ook heel goed dat er in de levens van mensen situaties zijn die niet goed aflopen. Die aflopen met de dood. Mensen die na een hartinfarct niet meer hier op aarde leven.

Op school zongen wij vroeger altijd het liedje Dank u voor deze nieuwe morgen. Dit lied heeft voor mij een hele extra waardevolle betekenis gekregen.

dank-u

Wat de dag je ook gaat brengen…..Je bent weer wakker geworden. Er is weer een nieuwe morgen. En dit wil ik deze week doorgeven. Als je je ogen open doet, je kijkt naar je wekker en denk oooo nog zo vroeg……..Wees dankbaar dat je ogen weer geopend zijn en je weer een nieuwe dag mag gaan beleven. Leven is niet zo vanzelfsprekend en al helemaal niet zeker.

Je weet nooit wanneer je draad doorgeknipt wordt.

 

Advertenties

6 gedachtes over “Dankbaar voor elke nieuwe morgen

  1. waardevolenuniek zegt:

    Wauw Elya, wat een mooie en intense blog! En zo waar: we mogen dankbaar zijn voor elke nieuwe dag. Heel veel sterkte ook de komende tijd voor jou en je familie. Dat je Zijn zorgende hand mag blijven ervaren. Dank je wel dat je me weer wijst op dankbaarheid. Dat is zo belangrijk om steeds weer te beseffen waar je dankbaar voor mag zijn!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s