Glasgerinkel

Glasgerinkel bereikt mijn oren. Ik kijk om mij heen en zie mijn lege hand .Een hand die net nog een glas vasthield. Nu in duizend stukjes op de grond. In een ogenblik is het glas gebroken. Geen enkele waarschuwing vooraf. Scherven. Is het zo ook niet in het leven? Dagelijks maak je dingen mee die je leven vorm geven. Het leven is met al zijn omstandigheden erg breekbaar. Zoals mensen weleens zeggen: het leven hangt aan een zijden draadje.

Helaas spreek ik uit ervaring, omdat ik het van heel dichtbij heb meegemaakt. Iemand die voor mij heel erg dierbaar is, heeft kort geleden een hartinfarct gekregen. Je leven staat even stil. Je weet niet hoe het verder gaat met het hart. We waren als familie elke dag in het ziekenhuis te vinden. En als je zo al die verschillende mensen om je heen ziet, die verschillende gezichten, zie je hoe breekbaar het leven eigenlijk is. Niet alleen je hart, maar ook het leven zelf.

breekbaar

Jezus kwam speciaal voor jou op aarde om juist in die breekbare momenten bij je te zijn. Hij kwam om jou te helpen in dit breekbare leven. Hij zal er ook in het nieuwe jaar weer bij zijn. Om te helen wat is gebroken. Om te troosten en er voor je te zijn.Hij kwam niet in een luxe wiegje maar in een kribbe bedekt met stro. Een kindje zo kwetsbaar gelegen in een kribbe. Zo kostbaar maar tegelijkertijd ook zo breekbaar en fragiel. Met Pasen werd Hij gebroken om ons te helen. Zijn lichaam werd voor ons gebroken. Nu in de laatste maand van het jaar en ook in 2017 zal Hij je niet verlaten.Zijn belofte staat vast!Een van mijn lievelingsteksten staat in Jesaja:

Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand. Jesaja 41:10

Met die belofte mogen wij het jaar 2016 uit gaan en het nieuwe jaar ingaan.Hij is bij je, om je te helpen en niet om je te breken. Soms lijkt het leven op de duizend stukjes glas aan mijn voeten. Gebroken, je leven ligt in scherven. Toch mogen en kunnen we hoop putten en nieuwe kracht ontvangen door stil te staan bij de kribbe. En in de liefdevolste ogen ooit te kijken. Leven is breekbaar, je weet nooit wanneer het draadje doorgeknipt wordt. Leven is kostbaar. Dus geniet van elke seconde die je hebt. Leven is waardevol!

Ik heb meegedaan aan bloghop en heb de bloghop van november gewonnen. Het thema wat ik daarvoor heb gekozen is………….(misschien heb je het al geraden naar aanleiding van mijn blog).

Breekbaar

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie geschreven blogs en zie er naar uit ze allemaal te lezen! Je kunt meedoen aan de bloghop van christelijke web bloggers door een reactie onder deze blog te plaatsen met een link naar jouw geschreven blog. Wanneer je mee wilt doen aan de bloghop, dan vind je hier uitgebreide informatie over de bloghop. Je kunt je blog opsturen tot 30 januari 2017.

Op 1 februari 2017 maak ik via een blog en de facebook van christelijke webloggers de winnaar bekend van de bloghop december/januari!

Bloghop 2017 logo.jpg

36 gedachten over “Glasgerinkel

Voeg uw reactie toe

 1. Wat een indringende blog heb je geschreven zeg! En aan de andere kant een hoopvolle blog! Prachtig!

  Ik heb zélf ook een blog geschreven. Deze gaat over het breekbare leven van kinderen die niet eten. En de zorgen die je daar als ouders over kunt hebben.

  https://rupsjedaan.wordpress.com/2016/12/21/eetproblemen-bij-kinderen-is-dit-de-schuld-van-ouders-of-toch-niet/

  Ik hoop hierdoor mee te kunnen doen met de bloghop.

  Vriendelijke groet

  Rita Maris

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: