Kerstparel 4: Samen op avontuur

Kamperen….
Als ik aan het woord denk roept dat warme herinneringen op. Vroeger gingen wij toen mijn zusjes en ik nog klein waren met onze ouders vaak kamperen. Soms gingen we naar een plek die mijn ouders hadden vastgezet maar meestal gingen wij op de dolle pof op reis. Heerlijk! Koffers vol ingeladen. De auto tot aan de nok toe vol en rijden maar. We gingen overal heen. Naar de bossen maar ook vooral naar de zee. Meestal kwam het allemaal goed en hadden we aan het einde van de dag een mooie kampeerplek gevonden bij een boer of bij een camping. Maar die ene keer…….O ik herinner het mij nog zo goed. Tja achteraf kunnen wij er wel om lachen maar op het moment toen het gebeurde eigenlijk niet.

We hadden besloten om lekker te gaan kamperen op Texel. Dus vol gepakt en wel stonden we met alles op de boot en gingen we op weg naar onze vakantiebestemming. Eenmaal aangekomen op Texel scheen het zonnetje al op onze gezichten. We zijn er!! En nu op zoek naar een plekje waar we onze tent neer kunnen zetten.

We gingen van camping naar camping maar het bleek dat het eiland eigenlijk wel erg vol zat. Tijden verstreken en het begon al langzaam donker te worden. Helaas hadden we nog steeds geen slaapplaats gevonden. Het liep al bijna tegen de tijd dat de laatste boot van het eiland vertrok dus mijn ouders moesten snel beslissen wat te doen. Oké nog even naar die camping. Hopelijk kunnen we daar wel terecht. Maar…………ook daar een NEE. Teleurgesteld vertrokken wij met alles weer terug naar onze woonplaats.

Ik denk aan het verhaal van Jozef en Maria. Terwijl Maria zwanger was moesten ze op reis naar Bethlehem. Niet in een auto zoals wij. Maar op een ezel. Heel de weg lopend op weg. Ze gingen van plaats naar plaats. Niemand leek hen te willen helpen. Elke keer weer, weer die teleurstelling. Sorry, we hebben geen plaats. Ja het is druk. Nee, we zitten vol.De afwijzingen gingen maar door. Hoe moest het nou verder?

Jozef zijn gedachten gingen van hot naar her. Wat als Maria nu moest gaan bevallen? Waar moesten ze het kindje neerleggen?? Hoe konden ze geen plaats hebben voor het Kindje Jezus? Jozef zijn hart werd verdrietig.

Kwam er maar een oplossing………………

Ze kwamen bij een herberg aan maar ook daar geen plaats. Wel had de man nog een stal waar ze de nacht konden doorbrengen. En daar hebben Jozef en Maria ja tegen gezegd. Het kindje Jezus werd geboren in een stal. Koning Jezus werd gelegd in een voederbak in de stal.

Zij bracht haar eerste kind ter wereld, een jongen. Zij wikkelde hem in doeken en legde hem in een voerbak, want in de herberg van het dorp hadden Jozef en Maria geen onderdak kunnen vinden. Lucas 2:7

kribbe

Niet echt een plaats voor een koning zou je zeggen maar het gebeurde allemaal zoals God het had gewild. Je zou een koning echt niet verwachten in een stal. Maar in een mooi wiegje gelegen in een mooi huis of paleis. Jezus werd mens en kwam heel dichtbij de mensen. Hij werd mens zoals jij en ik. Om zo ons te kunnen bijstaan in dit leven. Een leven vol vreugde maar ook vol verdriet.

Ik denk terug aan die tijd. Hoe zouden Jozef en Maria zich wel niet gevoeld moeten hebben? Elke keer stonden ze aan de deur te kloppen. Soms werd er opengedaan. Maar ondanks dat er werd open gedaan werd de deur daarna weer keihard dicht geslagen. Doen wij dat ook niet? God staat dagelijks aan onze deur te kloppen. Misschien doe je de deur dan op een kiertje open en kijk je voorzichtig wie er aan de deur staat. Misschien dat je daarna gelijk de deur weer keihard dichtslaat of dat je juiste diegene binnen laat en je open zet voor diegene.

Wat doe jij?

Heb jij al open gedaan voor diegene die mens werd speciaal voor jou? Of heb jij Hem ook met de mededeling dat er geen plaats is, weer laten vertrekken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s