Ben jij er klaar voor?

Afgelopen week zat heel Nederland vol spanning te wachten op……………………Sneeuw! Winterse buien zouden Nederland naderen. En wat doe je als je dat weet? Je bereid je er natuurlijk op voor! Dus snowboots uit de kast, boodschappen van te voren inslaan, want je weet nooit hoe het Nederlandse weer komt.

Terwijl ik nog geen vuiltje aan de lucht zie, en nadenk over de weerverwachtingen komt er een gedachte in mij op. Zouden wij ook zo vol verwachting uitkijken naar Jezus terugkomst? Ben jij er op voorbereid? Zijn wij er op voorbereid?

Deze week volg je de weerberichten heel nauw, want je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Je houdt het weer en het nieuws goed in de gaten. Even terug naar Jezus terugkomst………Let jij op de signalen die de wereld geeft? De wereld is in nood. Maar Hij komt pas terug nadat iedereen van Hem gehoord heeft!

Op de dag, dat Jezus terugkomt naar de aarde, zal iedereen Hem kunnen (Hand.2 : 20) zien.

Verlang jij ook naar die dag? Die dag, dat je jouw schepper in de ogen kunt kijken en Hem echt kunt zien! Ik laat de vraag nog even diep tot mij doordringen. Ben ik voorbereid? Of leven wij het leven zoals het leven komt en zien we het wel?

Tegelijkertijd komt er nog een vraag in mij op: Kunnen wij ons eigenlijk wel voorbereiden op de dag van Jezus terugkomst? We weten namelijk niet wanneer die dag zal komen. Maar toch………..

Het antwoord is JA!

Laten wij elke dag leven alsof het onze laatst dag is. Alsof wij morgen Hem zullen zien. Denk niet…ach dit kan morgen wel, nee regel wat je vandaag kunt regelen. En zie vol verwachting uit naar je redder! Je redder die nu in je woont maar die je met Zijn terugkomst eindelijk zal zien!

De dag van de terugkeer van Jezus betekent het einde van deze wereld. (2 Petr. 3 : 10)

Hoe leef jij naar die dag toe? Die dag zal komen als een verrassing, Je zou gewoon met je dagelijks bezigheden bezig kunnen zijn. Denk jij wel eens aan die dag? Verlang jij naar die dag?

De dag wanneer we geen ziektes, pijn en verdriet meer zullen hebben.
De dag waarin harten voor altijd geheeld zijn.
De dag wanneer ieder mens voor eens en altijd Hem zal zien!
De dag wanneer??
Wanneer vindt die dag plaats?

Laten we nu in de tijd die ons nog rest, als gelovigen niet verslappen. Maar radicaal Hem laten zien. Aan een wereld in nood!

Wees er klaar voor wanneer Hij zal komen en definitief een einde zal maken aan al het leed op de wereld. Laat je leiden door Hem, waneer er stormen zijn en je denkt dat je opgeslokt wordt door de golven. Weet dat Hij jouw Hand niet los zal laten. Hij zal je erdoorheen helpen!

Nu, nu we hier op aarde leven, trekt God nog steeds je aandacht. Hij staat aan je deur te kloppen. Kies voor het te laat is, want dan is te laat ook echt te laat. Als je weleens door een woonwijk heen rijdt zie je weleens van die deurmatten voor de deur liggen met de tekst welkom er op. Het is als ware een uitnodiging. Iedereen is welkom! Geldt dat ook voor jou? Is Jezus ook welkom bij jou? Of laat jij Hem voor een dichte deur staan?

Ben jij klaar om Hem te ontmoeten?

welkom20

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s