Geheeld worden door breekbaar te zijn…

Breekbaarheid……………….
Het thema wat ik gekozen heb voor de bloghop. En als je zo om je heen kijkt zie je de gebrokenheid in de wereld. De afgelopen week heb ik prachtige blogs gelezen. Waarin ieder elke op een unieke en bijzondere manier het thema breekbaarheid in verwerkt heeft.

Wat mij vooral opviel in de blogs is dat de woorden breekbaarheid en kwetsbaarheid in veel blogs aan elkaar gekoppeld werden. En als je die woorden zo bekijkt is dat ook zo. Als je je kwetsbaar opstelt, ben je tegelijkertijd ook breekbaar.

Maar in al die breekbaarheid is……JEZUS!

Wat mij geraakt heeft, terwijl ik de verschillende blogs las, is de rode draad door de verschillende blogs heen. Dat ondanks alle gebrokenheid en verdriet, er verwezen wordt naar diegene die voor ons gebroken is. Geen heelheid zonder gebrokenheid.

We mogen er zijn. Met al onze vragen, pijn en verdriet. We mogen ons kwetsbaar opstellen. Ons zelf laten zien! Wij dienen een God waarbij we onze gebrokenheid mogen laten zien. Een God waarbij we onze heelheid mogen claimen! In de breekbaarheid van het leven, is Hij er. Om heel te maken wat gebroken is. Wij hebben de grootse hulp bij ons, in de breekbaarheid van het leven.

Breekbaarheid…………

Het leven kan soms zo pijn doen. Maar er is hoop. Hoop voor diegenen die Hem kennen. Want voor diegenen is Hij nabij. Zijn bloed maakt ons heel…..

healing-de-goede

Het was een lastige keuze. Want jullie hebben allemaal prachtige parels geschreven wat mij tegemoet schitterend. Elke blog is op zijn of haar eigen manier, heel zorgvuldig en mooi verwoord. Ik wil jullie dan ook van harte bedanken voor alle prachtige bijdragen die jullie geschreven hebben! Het was een plezier om ze te mogen lezen!

Toch moest ik een keuze maken. Waar kijk je naar als je de verschillende blogs leest? Wat geeft de doorslag? Voor mij is het belangrijk dat een blog mij raakt. Alle blogs raken je op een ander manier. Maar er was een blog wat mij net iets meer raakte dan de rest. En hier komt de winnaar……………..

De winnaar is………..
Lineke Mooibroek! Met haar prachtige blog: Breekbaar

http://kostbaar-en-geliefd.blogspot.nl/2016/12/breekbaar.html

Het is een blog waarin de schrijver zich heel erg kwetsbaar durft op te stellen door zo open te zijn. Open te zijn over de gebrokenheid in het leven. Zij geeft de lezer een kijkje in haar leven. Een leven vol gebrokenheid maar tegelijkertijd ook van kracht. En ik vind het echt bijzonder dat je na al die gebrokenheid je blog kan afsluiten met de woorden……

Sterk geworden in alle breekbaarheid.

Ondanks de verschrikkelijk dingen die de schrijver hier beschrijft, sterk geworden in alle breekbaarheid. Pff daar krijg je kippenvel van. En de prachtige boodschap: ‘God helpt je echt er doorheen’. En die woorden raken mij. Ook het filmpje wat bewust gekozen is bij deze blog maakt de blog helemaal compleet.

Lineke Mooibroek jij mag de bloghop van februari organiseren!

 
Van harte gefeliciteerd!!

Bloghop 2017 logo.jpg

Advertenties

4 gedachtes over “Geheeld worden door breekbaar te zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s