Geen regels, echte vrijheid!

Het is vandaag Bevrijdingsdag. Overal in Nederland wordt er deze dag de bevrijding gevierd. Tegelijkertijd vraag ik mij af, zijn we wel werkelijk vrij, hier in Nederland maar ook in de rest van europa? En terwijl ik diep over deze vraag nadenk kom ik tot een schrikbarende waarheid op een antwoord.

Nee…………

Nee, ik denk als je kijkt naar hoe wij ons als Christen gedragen en mogen gedragen, er vrijheid weg genomen wordt. Als je tegenwoordig zegt dat je Christen bent, vinden ze je niet meer hip en hoor je er soms niet meer bij. Als je dan kijkt verder in Europa lees je de verschrikkelijkste verhalen. Christenen die vervolgd worden en zelfs gedood, omwille van hun geloof. NEE, we leven niet in een vrije wereld. Waarin we werkelijk in alles vrij zijn helaas……

Onze wereld bestaat uit wetten en regels. Zelfs ook in kerken. Het lijkt wel niet meer te gaan om hetgeen er werkelijk toe doet! Als je op een bepaalde manier gedoopt bent, en dat net even wat afwijkt van wat de mensen vinden hoe je gedoopt moet zijn, heb je een probleem. Hoor je er al niet meer bij! Daar krijg je toch tranen van in je ogen? Hoeveel onderscheid is er niet in kerken, terwijl je gewoon samen het geloof wilt kunnen delen? Het gaat niet om de regeltjes en wetten die de kerken voorschrijven. Nee, het gaat maar om één belangrijk iets………..

JEZUS!

Ik heb waarschijnlijk al vaker geschreven dat Jezus dwars door alles en alle kerken heen gaat! En dat is waar! Jezus maakt geen onderscheid.

Hij maakt geen onderscheid of je nu bijvoorbeeld kind gedoopt bent, of volwassen doop hebt gehad.
Hij maakt geen onderscheid of je een man of een vrouw bent.
Bij Hem is er geen onderscheid in intelligentie, opleiding of baan.
Hij maakt geen onderscheid, Hij accepteert.

En dat is het grote verschil! Mensen in deze wereld die maken wel onderscheid. Zij vinden als je niet aan hun maatstaven voldoet, je er niet meer bij hoort. Of ze vinden je raar. Onthoud goed dat wij ons niet aan de maatstaven van mensen hoeven te houden.

Wees wie je bent! Wees jezelf, je prachtige ik!

Bevrijdingsdag………….Ben jij werkelijk vrij? Of voel je je gebonden? Mensen kunnen je soms zoveel regeltjes opleggen ook met het geloof, waardoor het geloof meer lijkt op het volgen van bevelen en het moeten van dingen, dan gewoon in vrijheid Iemand volgen die Zijn leven voor je over heeft gehad. Het geloof is niet moeten maar mogen. Zijn handen hebben zich vrijwillig voor je aan het kruis geslagen. Hij dwingt je niet. Hij vraagt en JIJ mag het antwoord geven! Jij hebt de vrijheid om erop te zeggen wat je wilt. Hij is niet een God van moeten. Hij is een God van liefde, die je door dit leven heen zal helpen. De kerk heb je niet nodig om te geloven. Je kan geloven zonder kerk. Het enigste wat je nodig hebt om te geloven is een open hart. Een open hart naar God toe! Een dikke JA naar Hem toe!

De rest volgt vanzelf………………

freedom-easy-branches

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s