Verhuisbericht!

Na wekenlange voorbereidingen en dagenlang klussen was het gisteren zover. Mijn zusje en zwager gingen verhuizen. En terwijl ik eerder deze week achter mijn zusje aanreed uitkijkend op een volle auto met spullen, gingen mijn gedachten naar de blog voor Pinksteren. Wat voor blog zal ik gaan schrijven over Pinksteren. En terwijl we zo bezig waren met de spullen van het oude adres naar het nieuwe adres te brengen, kwam er een gedachte in mij op.

Het is vandaag Pinksteren. Maar hoeveel mensen weten waar Pinksteren daadwerkelijk om gaat? Voor velen is het een gewone extra vrij dag. Of het is het weekend waarin we massaal naar opwekking vertrekken. Maar wat betekent Pinksteren voor jou persoonlijk? Zoals je met verhuizen van een adres veranderd en een nieuwe woning weer gaat bewonen, zo is het eigenlijk ook met Pinksteren. Het oude is weg. Daar is geen plaats meer voor. Iets nieuws komt er voor in de plek. Iets wat veel mooier is. De Heilige geest neemt plaats in je hart. Hij vult je hart met Zijn liefde en wijsheid. Wij hebben de Heilige Geest nodig! Maar je moet Hem wel toelaten in je hart.

God houdt zoveel van ons dat Hij ons niet als wezen heeft achtergelaten toen Hij naar de hemel ging. We kregen een belofte mee. En die belofte is met Pinksteren in vervulling gegaan. Wij zouden een helper krijgen. En met Zijn helper kunnen we dit leven aan!

Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde. Handelingen 1:8

Als de heilige geest in ons komt wonen, hebben we een helper voor altijd! Hij komt in ons hart wonen. Een nieuwe woning, in ons hart. De heilige geest is de plaatsvervanger van Jezus. Toen Jezus naar de hemel was verhuisd alsware, kregen wij De Heilige Geest als een geschenk van God. Er vond een hemels verhuizing plaats.

bty

De Heilige Geest is Gods helper. En door Gods helper hebben wij iemand die ons helpt.

* De Heilige Geest helpt ons om Gods stem beter te verstaan.
* De Heilige Geest geeft wijsheid en ingevingen.
* De Heilige Geest helpt ons om de weg te gaan die er voor ons bestemd is.
* De Heilige Geest helpt ons om Gods liefde te ervaren.
* De Heilige Geest inspireert, leidt en bemoedigd!

De Heilige Geest is Gods kracht in ons. Zonder de Heilige Geest kunnen we niet veel. Zijn we doelloze schapen die niet weten welke weg we moeten gaan. Met de kracht van de Heilige Geest in ons, kunnen we de wereld aan! Met Hem in ons hart hebben we de beste hulp ever!

Wat kunnen wij hiermee in het leven van alledag? De omstandigheden in dit leven zijn niet altijd alleen maar mooi. Door God hebben we een plaatsvervanger gekregen die dagelijks met ons op stap wil gaan. De Heilige Geest is een plaatsvervanger van Jezus op aarde. Hij hoort bij de drie eenheid. Vader – Zoon -Heilige Geest. Jezus heeft hem gestuurd om dit leven aan te kunnen. De Heilige Geest is onze helper waar we ook heen gaan. En Hij is niet ver weg. Nee, Hij is zo dichtbij. Heb jij al plaats gemaakt in je hart voor de helper van God? Twijfel niet langer en neem Gods geschenk aan!

Lieve Vader,

Dank u wel voor uw plaatsvervanger de Heilige Geest.
Onze helper nu wij hier nog op aarde leven.
Vervul ons Here, met uw heilige Geest.
Zet ons in vuur en vlam voor U!
Laat uw Heilige Geest in onze harten wonen.
En laat ons ook zo uw liefde geven en uitstralen naar de mensen om ons heen.

In Jezus naam,

Amen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s