Vervangen door zuilen…..

Als je in de wereld om je heen kijkt, lijkt het in de maatschappij steeds meer te gaan om nummers. Ze kijken niet meer naar de mensen. Onmenselijke beslissingen worden genomen omdat het minder geld zou kosten. De menselijkheid lijkt wel langzaam te verdwijnen. En dat vind ik echt een zorgelijk iets. Het is ook niet zomaar iets. Als een systeem of iets goedkoper is dan een mens, wordt de mens gewoon aan de kant gezet en een systeem of machine komt er voor in de plaats. Daar is niets menselijk aan. Ze kijken niet naar de gevolgen voor diegene die ineens op straat staat.

Om een voorbeeld te noemen…. Toen wij laatst in het ziekenhuis waren, zagen we overal zuilen staan. Overal hingen grote borden, hier aanmelden en vergeet je niet aan te melden. De medewerkers zijn vervangen door zuilen. De medewerkers zitten niet meer achter een balie waar je je aan moet melden. Nee, daarvoor in de plaats staan ineens zuilen. Zuilen die niet iedereen zullen begrijpen. De zuil praat niet zelf. Een persoon wel.

Mensen worden vervangen door systemen en machines. Natuurlijk kunnen sommige dingen goedkoper en zal het ook gaan werken maar in sommige gevallen is het gewoon beter dat je een echt persoon kan aanspreken. Mensen vervangen door zuilen of systemen, vind ik echt niets menselijks aan. Zelfs onmenselijk. Zo ga je niet met mensen om. Maar toch…..toch gebeurt het…………Misschien recht voor je ogen of ietsjes verder weg. Maar het gebeurt!

De wereld is aan het veranderen. De tijden veranderen mee en dat is duidelijk te merken. Wat doe jij ermee? Gelukkig kunnen wij als gelovigen altijd terecht bij iemand waarbij je niet bang hoeft te zijn, dat Hij je omruilt voor een zuil of systeem.

Iemand die dag in dag uit voor je klaar zal staan.
Iemand die je bij je hand neemt en je leidt op de wegen die je zal bewandelen.
Iemand die je neemt zoals je bent!
Iemand van ontelbaar veel waarde.
Iemand die jouw de moeite waard vind, om zich om jouw leven te bekommeren!

Al zou niemand in de wereld om je geven, er is één Iemand die ALTIJD om je geeft en ALTIJD om je zal blijven geven!

Jezus!

Toch kun je de bovenstaande veranderingen niet tegen gaan. Het enige wat wij er aan kunnen doen is bidden. Onze vragen en zorgen erover uit spreken aan diegene die jouw leven leidt! Vergeet nooit dat bidden krachtig is! Het is niet van jouw afhankelijk. Weet dat diegene waar je je knieën voor buigt, machtiger is dan wie dan ook! Hij kan elke situatie veranderen in een ogenblik! Blijf hopen en Blijf geloven! Het zal echt beter worden! En vergeet NOOIT, wat de wereld ook zegt! Je bent KOSTBAAR en van GOUD en er is ALIJD Iemand die van je houdt!

 

jij-bent-kostbaar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s