Op een onbewoond eiland!

Ik ben opgegroeid met de liedjes van kinderen voor kinderen. Wie kent het bekendje liedje niet? Op een onbewoond eiland , daar zou ik willen zijn! O heerlijk die nostalgie!!! Mijn gedachten gaan naar dat onbewoonde eiland. Een eiland zonder zorgen, alleen maar rust. Soms zou je toch wel op een onbewoond eiland willen zijn? Of niet?? Even geen zorgen, alleen maar rust en lekker genieten!

onbewoond eiland1.jpg

Het vakantiegevoel hangt in de lucht. Sommige hebben misschien als vakantie of nog niet. In ieder geval is de vakantieperiode voor sommige allang begonnen of voor sommigen nog maar net. Maar je kan ook al lang vakantie hebben gehad of je vakantie staat bijna voor de deur. Of je nu al vakantie hebt of niet. Mijn definitie van vakantie is: Niks moet, alles mag!! Of je nu thuis blijft of er even tussen uit gaat. In de vakantieperiode hoef gewoon helemaal niets. Heerlijk toch?

‘S’ochtends vroeg geen wekker die je laat weten dat je op moet staan om aan je verplichtingen van de dag te gaan voldoen. Je hebt geen tijdsbesef. Je word wakker wanneer je wakker wordt en vervolgd dan verder je dag. Je ziet wel wat de dag brengt. Niks moet, helemaal geen verplichtingen…. En alles mag!

Wat zou dat toch heerlijk zijn om die rust ook te hebben als je vakantie weer afgelopen is. Als je weer aan het werk gaat of je je dagelijks bezigheden weer verder gaat oppakken. Wat zou het toch heerlijk zijn, om gewoon met die definitie te leven. Dat niks moet, maar alles mag. Klinkt misschien een beetje raar maar ik bedoel, om gewoon je niet al te druk te maken om alle dingen die moeten maar ook gewoon even stil te staan. En te doen wat je misschien alleen maar in een vakantie zou doen.

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik iemand ken waarbij deze definitie ook geldt in dit leven. Niks moet, alles mag! Ken jij diegene waar ik het over heb? Van hem hoeft helemaal niets. Hij stelt geen voorwaarden waaraan jij moet voldoen. Je hoeft niet perse dit of dat te doen en dan gaat Hij pas met jou in zee. Nee, Hij is er voor je en vraagt je helemaal niets. Nou ja, bijna niets…..

Het enige wat Hij van je vraagt is je hart. En je hart is niet zomaar iets. Je hart is breekbaar en zeer kostbaar. Dus dat hart wil je niet zomaar weggeven. Toch….is dat het enige wat Hij van je vraagt. Van Hem moet je verder helemaal niets. Met Hem kun je rustig je leven, alsof je elke dag vakantie hebt! En mocht je op een moment het gevoel hebben dat je weg zakt? Pak dan zijn reddingsboei aan. Die zal Hij direct naar je toe gooien! Met Hem ben je altijd binnen bereik van hulp!

reddingsboei

Rust vinden in Hem is niet afhankelijk van of je nu in de vakantieperiode zit of niet. Of dat je op een onbewoond eiland zit. Zijn rust is altijd en overal voor jou beschikbaar! Ben jij iemand die zich gauw druk maakt? En denkt wat er nog allemaal moet gebeuren? Vind rust ook naast de vakantieperiodes en rust uit in de armen van diegene bij wie alles mag en niets moet.

En zo kan ik ook al heb ik geen vakantie toch in die rust leven. Toch leven alsof ik op een onbewoond eiland leef. Volledige rust. Rust in Hem en met Hem. En wanneer er stormen komen is daar zijn reddingsboei om je erdoorheen te slepen! Met Hem moet niks maar mag alles!

Leef je leven alsof het elke dag vakantie is! Leef alsof je op dat onbewoonde eiland woont: Ontspannen en vol rust omdat je weet Wie er met je mee gaat!

Omdat je weet wie jouw leven draagt!

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s