Ik wacht…..

Man, schiet nou is effe op dan. Rij nou gewoon eens even door. A nee niet weer dat stoplicht op rood moet ik weer wachten. Pfff, wat duurt het toch lang voordat die taart een keer gebakken is. En o wat zal de uitslag zijn? Met spanning zit je te wachten op de uitslag van je examen. Zou je het gehaald hebben? Allerlei verschillende scenario’s waarin je in het dagelijks leven te maken hebt met iets wat we nou niet zo leuk vinden en dat is wachten…..

Wachten in het verkeer, wachten tot dat het eten klaar is, wachten op een uitslag maar ook wachten op een man, wachten op een nieuwe baan, wachten op een kindje, wachten op een goede gezondheid. Je kan zoveel dingen op noemen waarin je moet wachten. Soms is wachten leuk. Je verwacht dan iets leuks. Je wacht bijvoorbeeld op je bruid als het je trouwdag is, of je verwacht een kindje. Dat zijn leuke dingen.

Soms is wachten helemaal niet leuk. Soms zit je vol spanning te wachten op een uitslag van bijvoorbeeld een examen of nog erger op een uitslag van een spannend onderzoek. Je zit te wachten en kan ook niets anders dan wachten en wachten totdat je het weet of de situatie zal veranderen. In het boek van Max Lucado staat zo mooi, je zit in de wachtkamer.

Waar bevind jij je vandaag? Loopt je leven op rolletjes of bent je ook beland in de wachtkamer? En zit jij te wachten?

Afgelopen vrijdag waren wij weer op bezoek bij de zieke tante van mijn moeder. En wat zij zei heeft mij geraakt. De woorden die ze uitsprak hebben mij tot op vandaag vanaf dat moment niet meer losgelaten. Ze zei: ‘ ik wacht’. Ze sprak die woorden vol kracht en zekerheid uit. Jullie begrijpen wel waar ze op wacht. Ze wacht op de Heer. Om Hem te ontmoeten! Ze is er helemaal klaar voor. Ze verwacht Hem!

Wachten…..

Hoe we het ook wenden of keren we hebben of we nou willen of niet, heel ons leven te maken met wachten. Iedereen heeft zijn of haar eigen wachtmomenten in het leven. Wat doe jij als jij in een situatie zit, waarin je niets anders kan dan wachten. Afwachten bijvoorbeeld. Ik ben eerlijk, wachten is niet mijn sterkste punt. Toch hoort het bij het leven en kunnen we er niet om heen. Maar hoe je dag ook loopt of zal verlopen, elke dag is een dag voor wonderen. Zoals je op onderstaande afbeelding kunt lezen. En dat betekent ook in je wachtmomenten.

17889-cm-day-possibility-miracles-social-400x200

Soms is het ook goed even te wachten. Soms heb je even tijd nodig om een situatie te overdenken en moet je niet overhaast te werk gaan. voordat je bijvoorbeeld een beslissing neemt. Ik kwam een afbeelding op internet tegen. Man, Je zou maar zo’n bordje tegen komen midden op je weg.Je kan geen kant op. Je moet wachten. Soms is dat in het leven ook zo. Je word stilgezet. Je moet wachten. Je kijkt om je heen en weet even niet hoe of wat. Dus je wacht verder af. Er zijn zoveel verschillende momenten dat je even moet wachten. Je zou er zoveel over kunnen schrijven.

wachten.jpg

Maar in welke wachtsituatie je ook zit, in al die momenten van wachten en verwachten is er Iemand die ons door en door kent. En ons ook door die momenten van het leven heen zal slepen. We hoeven niet eeuwig op iets te wachten. Er komt een ommekeer en je zal weer verder kunnen gaan met je leven. Maar wat doe je als je op je wachtstoeltje beland bent?

Ga naar Hem! Vertel je frustraties, je moeiten en je pijn. Als je toch in die wachtstatus beland bent kun je beter wachten met iemand aan je zijde dan alleen. En wat is er nou beter om aan je zijde te wachten samen met God. Diegene die ook wachtmomenten kan gebruiken om je verder te laten groeien in Hem. Dus zoek Hem op, juist ook in die wachtmomenten van het leven. Hij zal je er doorheen helpen en voordat je het weet staat je stoplicht weer op groen en beleef je samen verder het avontuur dat het leven heet.

 

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: