Aventsblog 3: Op weg naar kerst: Nog 1 week te gaan!

Terwijl ik zo op het station sta te wachten, zie ik de volgende trein al naderen. De tekst van die lieve man blijf ik in mijn gedachten horen. Ik ga nooit weg, Ik ben altijd dichtbij! Op dit moment begrijp ik deze woorden nog niet echt. Maar diep in mijn hart voel ik dat er een moment zal komen dat ik zal weten wat er mee bedoeld wordt. O ik hoop toch zo dat hij in deze trein zal zitten! Terwijl de trein tot stilstand komt kijk ik al door de ramen heen om maar een glimp op te vangen van die man. Helaas zie ik hem nog niet.

Dus de trein maar in. Ik kijk goed rond maar zie helemaal niet die man zitten. Teleurstelling maakt plaats in mijn hart. Op naar het volgende station dan maar. Ik zit nu toch in de trein. Terwijl de trein langzaam weer in beweging komt sluit ik langzaam mijn ogen en gaan mijn gedachten zijn gang.

Ik zie het landschap langzaam voorbij gaan. Niet wetend waar ik terecht zal komen. We naderen een stadje en ik zie een gezellige stad voor mij. Kerstlichtjes en mooie kersttaferelen bereiken mijn ogen. Kerst…….mijn gedachten gaan naar de kerst die ik elk jaar vierde. Kerst……..het duurt niet lang meer en het is kerst.

Ik kijk weer voor mij en zie rijen met mensen met volgepakte tassen met kerstboodschappen staan, die staan te wachten voor de trein. Ik hoop maar dat ze allemaal in de trein zullen passen. Het is druk op het station.

Utrecht_central_station.jpg

Al weken en dagen is men bezig met de voorbereidingen voor kerst. Ik niet…..ik reis al dagenlang in de trein. Ik ben op weg. Ik laat achter mij wat er gebeurd is en ga op weg, op zoek. Ik denk na. Wat zal deze reis mij brengen? Ik heb geen idee…..maar als ik er aan denk, krijg ik een onbeschrijfelijk blij gevoel in mijn hart. Deze reis zal mij wat goeds brengen, de vraag alleen is, wat?

Het lawaai van de mensen die de trein zijn ingestapt bereiken mijn oren. En zorgen ervoor dat ik uit mijn gedachten ontwaak. De trein zit inmiddels vol en vertrekt weer naar het volgende station. Nog 1 week en dan is het kerst. Helaas is de lieve man nog niet ingestapt. Mede daarom besluit ik om op het volgende station maar eens uit te stappen. Het gezellige dorpje nodigt mij ook wel uit om eens goed te bekijken. Gezellige kerstmuziek bereiken mijn oren en ik loop vol goede moed het dorpje in. Op een hoekje van de straat blijf ik acuut staan. De woorden die ik hoor raken mijn hart.

I know the mountains get so high sometimes
I know the valley seems so wide
It seems this journey, it will never end
And you keep asking the question: God why?

I know the road it gets so rocky at times
I know the heartaches are severe
It seems like life will never change its tide
But there’s an answer to all of life’s cares

Soms kunnen de bergen die je moet beklimmen zo hard en hoog zijn. Je komt in omstandigheden terecht waar je zelf niets aan kunt doen. Ik denk aan mijn omstandigheden. Nogmaals de manier waarop. Dat is wat mijn hart raakt. Tranen rollen over mijn wangen bij het horen van dit lied. God de redder is de oplossing voor deze wereld. Ook als je leven even niet gaat zo als je gehoopt had. In al je tranen is er kerst!

Kerst……een feest van eeuwige HOOP!

Kom maar, hoor ik een zachte stem zeggen, ik kijk op en ik kijk in de prachtigste ogen die ik ooit gezien heb! Ik kijk in de ogen van die vriendelijke man!

 

Volgende week het vervolg op dit verhaal.

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels

 

 

 

Berichtnavigatie

2 gedachtes over “Advent blog 2 Op weg naar kerst: Er is iemand die voor je vecht!”

  1. lookaroundthecorner

    Als je de Bijbel leest, zie wat God gedaan heeft voor ons. In Zacheria spreek Hij al over Jezus op de Ezel. En dat gebeurd in de Evangeliën. Hij had het plan kunnen stoppen of kunnen wijzigen maar Hij deed dat niet. Voor onze redding ging Zijn plan door. Moest Jezus sterven aan het kruis.

    Je vindt dit leuk

Geef een reactie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: