I fight back!

Soms kunnen er in je leven dingen gebeuren waar je zelf helemaal niets aan kunt doen. Soms zijn de omstandigheden ineens veranderd en krijgt je leven ineens een andere wending. Zonder enige waarschuwing. Zonder dat je je er op kon voorbereiden.

Ben jij een strijder of laat je het allemaal maar over je heen komen en ga je er verder niet op in? Helaas hebben we in deze wereld allemaal te maken met strijd. De één wat meer dan de ander. Hoe jij ingaat op de strijd, heeft te maken met hoe je in elkaar zit. Hoe is jou karakter? Hoe reageer jij op strijd wanneer het voor je neus staat?

Ik kwam op internet een liedje tegen met de titel fightsong. En door de titel wilde ik het liedje luisteren en weten waar het over ging. Ik heb de tekst bekeken en het is een mooi lied met een goede boodschap waar ik even dieper op in wil gaan. Het is geen christelijk nummer maar een nummer met de boodschap dat je niet op moet geven! Wij zijn sterk!

Boksen

Dit lied zou een goed christelijk nummer zijn als ze de zin afmaakten. Wij zijn sterk in Jezus! In het lied word gezongen over dat je in jezelf moet geloven Ook daar heb ik een toevoeging op. Natuurlijk moet je in jezelf geloven, van jezelf houden want anders heb je geen eigenwaarde en vind je jezelf niets waard. Terwijl we allemaal zo veel waard zijn.

Maar niet alleen in jezelf geloven. Want als je het van jezelf verwacht kom je bedrogen uit. Onze mogelijkheden zijn beperkt maar Gods mogelijkheden zijn oneindig! Onthoud dat als je gelooft er nog iemand is, die in je gelooft.

Geloof dat je samen met Jezus bergen kunt verzetten!

Hij zal voor je vechten! Hij is er voor je om de strijd aan te gaan met alles wat je leven belemmerd om te leven zoals je het wil. Hij is er om de strijd aan te pakken en oplossingen te geven om je door deze periode heen te helpen.

Wat is jouw vechtlied?

Waar sta jij voor? Hoe jij met een gevecht omgaat laat zien, hoe je bent. Ik ben iemand die terug vecht. Als mij onrecht wordt aangedaan en ik sta ik mijn recht, dan ga ik ervoor! Dan vecht ik, vecht ik voor gerechtigheid. Want ik weet dat ik de strijd niet alleen aan ga maar dat er Iemand, die alles aan kan met mij mee zal strijden!

In exodus 14:14 staat: De Heer zal voor u strijden, U hoeft zelf niets te doen.

Dat betekent natuurlijk niet dat je er maar op los gaat leven en God alles voor je laat opknappen. Nee, dat betekent dat je in vast vertrouwen en geloof je weet, wie je leven draagt en in handen heeft. En met die zekerheid doe jij wat jij kunt en God zal voor jou doen wat Hij beloofd heeft! Samen hand in hand met Jezus winnen we de strijd! Want Hij die in u is, is machtiger dan hij die in de wereld is!

Wat ik mooi vind aan dit nummer is de oproep om niet op te geven. Om door te gaan. Omdat iedereen nog wel een beetje vechtlust in zich heeft. En wij die weten waar we vandaan komen, weten dat we dit nooit alleen hoeven te doen.

En ik spreek uit eigen ervaringen dat vechten niet altijd makkelijk is. Soms is de makkelijkste weg om gewoon op te geven en het maar zo te laten. Maar zo zit ik niet in elkaar. En door dat ik weet wie er met mij mee gaat als er van je verwacht wordt om door te gaan, ga ik door.

Ik vecht terug! Niet alleen of door alleen maar in mijzelf te geloven. Nee, door hand in hand samen met Jezus de strijd aan te gaan. Met Hem weet ik dat we nooit bedrogen zullen uitkomen! Hij zal voor mij strijden en mij helpen!

Laat dat ook een bemoediging voor iedereen zijn!

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ariella (Aritha) schreef:

  Dank je wel. Een blog om over na te denken. Een vechtvers heb ik niet. Wat mij de laatste tijd veel houvast geeft (een sprankeltje hemel in een moeilijke tijd) is deze tekst:

  “Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere.”

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies schreef:

   Dank je wel voor je mooie en passende toevoeging op mijn blog! Wat een prachtige en sterke tekst! Heel mooi! Dat geeft zeker houvast!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s