Hoopvolle toekomst!

Op 23 februari 2017 ben ik bevallen van ons zoontje Noah na 16 weken zwangerschap, nu alweer ruim een jaar geleden. Op de dag dat het een jaar geleden was hebben we als gezin Noah herdacht. De vier kaarsjes, ook voor de andere kindjes stak ik samen met mijn oudste dochter aan.  ‘Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van Mij. Moet je door het water gaan, ik ben bij. Je bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol. Deze woorden las ik uit Jesaja 43. God heeft ons allemaal bij onze naam geroepen, we zijn veilig bij Hem. Daarom zongen we ‘Ik ben veilig in Jezus armen, veilig ben ik bij Hem.

Daarna vertelde ik aan mijn oudste dochter: ‘Ik weet niet goed waarom mama haar zoontje en jij je broertje moet missen, wel weet mama dat waar Noah nu is, hij dicht bij Jezus is, in Zijn armen en het daar goed heeft. Ook al duurt het misschien nog heel lang, toch mogen we hem zien, net als je andere broertje en zusjes, als Jezus terugkomt.’ Daarom lazen we Jeremia 29:11.

God geeft ons een hoopvolle toekomst, ook al zijn we nu nog verdrietig. Samen zongen we het prachtige lied van Sela: ‘een boog in de wolken als teken van trouw, staat boven mijn leven, zegt ik ben bij jou, in tijden van vreugde, maar ook van verdriet, ben ik bij U veilig U die mij ziet’. Op de momenten dat het mij niet lukte om te zingen, zong mijn oudste dochter dit prachtige lied. Zo fijn om op deze manier als gezin ons mooie mannetje gedenken. Als afsluiting van onze herdenking staken we een kaarsje aan bij het grafje van Noah.

Wat een verschil met een jaar geleden. Nog steeds voelde ik mij verdrietig, maar tegelijk was ik ook dankbaar voor wat God ons in het afgelopen jaar heeft gegeven aan waardevolle momenten met elkaar als gezin. Ik kan me geen voorstelling maken hoe het afgelopen jaar zou zijn geweest als ik God niet had gekend. God die dicht bij je is als je verdrietig bent. Jezus, die de dood overwonnen heeft. Door Hem hebben we een hoopvolle toekomst!

Ook al snap ik niet waarom er dingen gebeuren, wat een troost dat ik mag weten dat God mijn geluk voor ogen heeft en niet mijn ongeluk. Hij zal mij een hoopvolle toekomst geven. Dit geldt ook voor jou, je mag met al je verdriet, pijn en vragen naar Hem toe gaan. Hij heeft niet jouw ongeluk voor ogen, maar jouw geluk.

Hij geeft jou een hoopvolle toekomst!

thumbnail_hoopvolle toekomst foto.jpg

© Johanneke Plaggenmarsch

Prachtig geschreven Johanneke! Dank je wel! Johanneke heeft een eigen site waar ze prachtige blogs schrijft! Wilt u meer over haar en haar blogs te weten komen? Kijk dan gerust verder op haar site http://waardevolenuniek.nl/

 

 

 

Een gedachte over “Hoopvolle toekomst!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: