Er dwars doorheen!

Gisteren hebben jullie de prachtige blog van mijn zusje Ezra kunnen lezen! We zijn al aardig op weg naar Pasen en de maand van hoop is bijna voorbij.
Toch zou ik niet 1 maand als de maand van hoop willen uitroepen. Hoop is van belang om moed te houden en door te blijven gaan. Dus geef niet op met hoop!

Afgelopen weekend waren wij op Texel op familieweekend! Wat hebben we genoten! Echt zo dankbaar kijk ik op dat weekend terug. Het is echt een zegen! Het afgelopen weekend was zoals velen van jullie wel weten, niet echt strand weer. Sowieso is er op een eiland geen pijl op te trekken maar dit weekend was het echt stormachtig op het eiland. Dan heb je de zon en dan ineens heb je toch heel veel wind. Storm dus!

IMG_2752

En tja…Wij zijn nou eenmaal echte liefhebbers van de zee, dus de storm hield ons ook deze keer niet tegen. En tja omdat wij ook nog eens echte doorzetters zijn, waagden we ons toch heel even op het strand.

Wat een natuurkracht is dat zeg, als de wind tegen je aanbeukt. Je kon bijna niet blijven staan. Naar de vloedlijn lopen ging nog net maar de terugweg…….pfffff……..Waar was ik aan begonnen. Hoe kon ik ooit weer bij dat duin aankomen?

Terwijl ik zo mijn voetstappen maakte in het zand, voelde ik de enorme kracht van de wind tegen mij aan. Pfff… wat een enorme wind! Stapje voor stapje zette ik mijn voetstappen verder in het zand, terwijl mijn gedachten mij mee namen.

IMG_2748

Is het in het leven eigenlijk niet net zo? Je probeert je staande te houden als de storm in je leven woedt. Als de tegenslagen tegen je aanbeuken. Je verzet soms voorzichtig, soms met vaste zet, je stappen en komt soms maar nauwelijks vooruit. Je ziet geen hand voor ogen. Alleen maar een wazig uitzicht. Je richt je op wat je in de verte ziet en hoopt veilig aan te komen.

Stapje voor stapje beweeg je je voort.

Tijdens die enorme kracht van de wind, probeerde ik mij staande te houden maar dat koste mij wel veel kracht. Dat ging niet zomaar. Soms werd de wind zo hevig dat ik echt even stil moest staan omdat ik echt niet meer kon. De wind bleef maar waaien. Ik had bijna geen adem meer.

Ook in het leven, heb je het soms nodig om even stil te staan. Stil te staan en te rusten bij diegene die alwetend en almachtig is!

En terwijl ik even stond uit te rusten, dacht ik, ik ga nu dwars tegen de wind in. Dwars door de storm heen. Het is niet makkelijk, zeker niet, het kost zeker enige energie en kracht. Maar ik loop hier niet alleen! Ik voelde de wind om mijn oren heen suizen. Het werd bijna teveel. Toch vatte ik weer moed en ging ik verder dwars door de storm heen.

storm

Is dat niet wat Jezus met ons doet? Soms kan je leven meer lijken op een orkaan dan op een rustig lente weertje. Wat doe je als je middenin een storm zit en je de hevige wind tegen je aanvoelt beuken?

Als je leven meer lijkt op een orkaan dan op een rustig lenteweer, weet dan dat er iemand met jou dwars door die storm heen zal gaan! Als je het alleen moet doen ben je heel lang bezig. Maar met Hem zul je je stappen verder kunnen zetten. Ook al zijn het geen grote stappen. Misschien heel voorzichtig een stukje vooruit. Het gaat misschien niet snel maar het gaat wel sneller omdat er iemand met je aan je hand meeloopt, die je wil helpen, die je de weg zal wijzen.

Mijn zusje stond een stukje verder, kom op, je bent er bijna! Kijk en dat is wat God ook tegen jou wil zeggen. Zet nog een stapje, je bent er bijna!

Door de hevige wind, sprong het zand op en waaide overal heen. Door het zand zag je soms geen hand voor ogen. Weet wanneer je zicht vertroebeld is door wat voor reden dan ook, Hij je bij je hand zal pakken en je mee zal nemen naar een plek waar de storm gestild is. En waar je veilige kunt uitrusten.

Hij gaat dwars door de storm met ons mee. Hij gaat dwars door mijn storm met mij mee!

I can face my giant with confidence!

Een waarheid waar we ons aan vast mogen houden. Hoe moeilijk de situatie soms ook kan zijn. Natuurlijk weet ik dat God met mij mee gaat. Maar op dat moment dat ik daar in die hevige wind stond. Voelde ik echt, God zal met mij en met jou dwars door je storm heen gaan! Hij zal met je huilen, met je lachen en je helpen. Hij weet immers wat lijden is. Kijk maar naar zijn doorboorde handen voor jou!

Hij ging ook dwars door zijn lijden heen. De spijkers in zijn handen gingen ook dwars door zijn handen heen. Zal Hij dan niet ook dwars door jouw storm heen gaan? Samen met jou, hand in hand?

Kijk maar in je eigen hand. En kijk naar die doorboorde hand die in jouw hand ligt. Die jouw hand vastpakt en nooit meer zal loslaten!

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: