Een pijnlijke stilte……..

Wat een drukte is het overal zeg. Tja overal zijn mensen bezig met van alles en nog wat. De mensen lijken wel niet door te hebben wat voor dag het vandaag is. Vandaag is het een spannende dag, een spannende dag omdat 1 iemand van de veroordelende wordt vrijgesproken door het volk.

Wie zal het dit keer zijn? Ik heb geen idee. Ik heb gehoord dat er ook iemand bij de veroordeelden zit, die eigenlijk onschuldig is. Hopelijk wordt die vrijgesproken door het volk. Maar ja je weet het maar nooit.

Het loopt ondertussen na het einde van de middag en de straten beginnen vol te lopen. Het gaat bijna beginnen. Ik worstel mij tussen de mensen heen en krijg af en toe een stoot van iemand. Man wat een drukte zeg! En alleen maar om de drie veroordeelde te zien. Een ongemakkelijk gevoel bekruipt mij, niet wetende waar het vandaan komt.

Ik hoor de mensen praten over een Jezus….Dat is diegene die veroordeeld wordt zonder dat Hij schuldig is. Het schijnt dat Hij verraden is door een kus en daarna is opgepakt en gevangen is genomen. Zomaar….zonder te kijken naar wat Hij heeft gedaan. Verschrikkelijk!

Bah, verraden met een kus. Hoe erg kun je zijn. Ik heb van horen zeggen dat diegene die hem verraden heeft zelf iemand is die dichtbij Jezus heeft geleefd. Hoe erg om Hem dan te verraden. Ze weten niet wat Hij voor daad heeft gedaan maar oppakken kunnen ze wel.

Pfff. wat heftig zeg, de omgeving, het rare gevoel wordt alleen maar erger. Iets in mij zegt dat ik hier weg moet. Maar ik ben ook wel nieuwsgierig om wat hier allemaal zal plaats vinden. Dus ik besluit om verder te gaan. Voorzichtig schuif ik mijn voeten vooruit om ook maar niets te missen van wat er hier zo meteen gebeuren gaat.

Het hoofdkwartier van Pilatus komt langzaam in zicht. Ik zie 3 mensen daar staan. Ik hoor niet wat ze zeggen, zoveel mensen praten en schreeuwen door elkaar heen. Het lijkt er op dat de onschuldige man niet vrijgelaten zal worden. En dat raakt me. Terwijl ik die man helemaal niet ken.

Toch voel ik met Hem mee en wil ik zeker niet dat Hij gekruisigd word. Alleen lijkt de menigte er anders over te denken. Ze schreeuwen kruisig hem en steeds harden en feller. De blik in de ogen van Jezus raakt mij….en tranen stromen over mijn wangen. Zo veel pijn en teleurstelling die ik in die ogen zie. Maar ook liefde. Liefde die ik niet kan verklaren. Waarom is er liefde te zien in deze ogen terwijl de mensen Hem liever zien gaan?

Ik hoor hoe ze beslissen dat Barnabas vrij wordt gelaten. Wat erg! Ik kan het niet langer aanzien en besluit verder te lopen. Er is iets met die man. Met Jezus….ik kan het niet omschrijven. Opeens wordt ik opgeschrikt door hordes mensen die langs mij lopen.

Plotseling botst er iemand tegen mij op. He, kijk even uit zeg! En terwijl ik dat zeg zie ik dat dat diegene is die bij Jezus liep. He jij daar! Wat eens even? Jij kent Jezus! De man kijkt hem verschrikt aan, en ontkent dat hij Jezus kent…Snel loopt hij weg….

Vreemd. Ik draai mij om en zie de mensen naar Golgotha gaan. Een verschrikkelijke plek dat hebben ze mij verteld. Ik loop met de mensenmassa mee en kom bij Golgotha aan. En wat ik daar zie breekt mij hart.

Ik zie een huilende moeder aan de voeten van Jezus die hartverscheurend huilt. Ik zie Jezus aan het kruis met een doornkroon op Zijn hoofd. Zij kruis staat in het midden, naast Hem nog 2 mannen die ook gekruisigd worden. Wat een gruwelijke dood.

111686-Zo-voorkom-je-bloed-aan-de-muur

Ik zie spijkers in Jezus Zijn handen en voeten en nog, ja nog kijkt Hij vol liefde de mensen aan. Ik kan het niet langer aan zien en wil weten wie die man is, voor dat Hij overlijdt en ik altijd met die vraag blijf zitten. Ik loop naar Hem toe en Hij glimlacht naar mij. Ik ga zitten aan Zijn voeten naast Maria zijn moeder. Zij knikt mij vriendelijk toe.

Lieve kind,
Ik ben je Vader.
Ik ken je door en door.
Soms zijn er dingen die je begrip te boven gaan.
Soms is het leven net zo donker als nu hier op Golgotha.
Maar lief kind vergeet NOOIT, ook al zal ik sterven.
Je bent NOOIT alleen! Geef niet op!
Het is nu even moeilijk en onbegrijpelijk wat je hier allemaal ziet.
Maar vertrouw mij! Over een paar dagen zul je weten waarom.
Lief kind, ik hou van je! Zielsveel!
Zoveel zelfs dat dit wel moet gebeuren.
De spijkers in mijn handen en voeten, draag ik voor jou, voor iedereen hier! IK HOU VAN JE! Ik houd je vast en zal je NOOIT loslaten!

Mijn hart wordt overmand door intens verdriet. Ik zie niet in hoe dit ooit goed kan zijn….Ik kijk Hem aan en zie dat Hij het moeilijk heeft met ademhalen.

Als ik weer omkijk, kijkt Hij mij met liefdevolle ogen aan en zegt: ‘ Het is volbracht’!

kruis

NEE, NEE, NEE!!!!!! Ga niet bij mij weg!! Kom terug!!!

Maar het is te laat….Hij is gestorven. Ik ben kapot! Mijn hart is verscheurd. Ik heb er geen woorden voor. Zijn laatste woorden klinken nog na in mijn oren. Ik houd je vast en zal je NOOIT loslaten! Ik kijk naar het kruis voor mij. Zijn bloed wat nog vers op de grond ligt. Ik klam mij vast aan het houten kruis. Het bloed van Jezus maakt vlekken op mijn kleren. Maar dat maakt mij niet uit! Mijn vingers raken Zijn bloed aan. Bloed wat vergoten is voor mij.

Voor mij??

Ik kan het niet geloven maar het rare gevoel wat ik eerst had, is op het moment dat Jezus is gestorven, verdwenen. …ik kan niet anders dan beamen dat Hij daadwerkelijk Gods Zoon is. Het is waar. Ik ben bevrijd!!

Ik denk terug aan die man waar ik tegen opgebotst ben. Ik blijf erbij dat Hij bij Jezus hoort. Maar Petrus zwijgt en ontkent het. En dat raakt mij. Want zijn wij allemaal ook soms niet zo? Als je bij je vrienden bent, kom je er dan eerlijk voor uit dat je Christen bent? Of is dat iets wat ze niet van je mogen weten? Schaam je je ervoor?

Ik denk weer aan dat bloed. Het verse bloed zit nog op mijn handen en mijn kleren. Dat is echt niet voor niets gebeurd. Waarom zou ik mij voor diegene schamen die mijn leven met Zijn leven heeft betaald? Ik ben overmand door verdriet maar ik houd mij vast aan Zijn belofte. Hij houdt mij vast! Terwijl ik naar huis loop blijft er één vraag in mijn gedachten:

‘ Hoe komt dit ooit nog goed’?

Ik kwam een prachtig en indrukwekkend lied tegen. Zie hieronder om het te bekijken! Hij wil ook jouw hand vastpakken! Hij is groter dan alles wat je gedaan hebt en ooit nog zult doen. Laat dit lied je troosten, je kracht geven en bovenal HOOP! 

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: