Daadwerkelijke vrijheid?

Vrijheid…..Een prachtig woord en ook een woord wat de afgelopen dagen veel genoemd is. De dodenherdenking en de Bevrijdingsdag hebben we achter de rug. We hebben de slachtoffers herdacht en gevierd dat we bevrijd zijn. De komende week ligt weer voor ons en hemelvaart komt in zicht.

Vrijheid……..

Terwijl ik gisteren zo nadacht over wat vrijheid eigenlijk betekend en zag dat er overal festiviteiten werden gehouden omdat wij vrij zijn. Dacht ik zijn we echt vrij?

Afgelopen week las ik dat één persoon gewoon wil dat er geen 4 mei meer gevierd word. Ik verbaas mij er echt over dat één persoon een hele discussie kan starten om de dodenherdenking niet te vieren. Één persoon die de krantenkoppen haalt. Die rel schopt.

De wereld is niet echt vrij meer. Werkelijke vrijheid is die nog echt te vinden? Kijk eens om je heen? Wat is vrijheid?

Zoals één persoon de hele wereld op zijn kop kan zetten. Zo is er gelukkig ook één persoon die rust kan brengen. Één persoon die voor eens en altijd een daad heeft gedaan wat de wereld vergoed veranderd heeft. Bij die persoon is er daadwerkelijk vrijheid te vinden.

Op het kruis in Golgotha heeft er één persoon zijn vrijheid opgegeven om ons onze vrijheid terug te geven.

Ben jij vrij? Bekijk je leven eens van dichterbij. Zijn er in je leven dingen waar je niet vrij van bent? Je omstandigheden kunnen je gebonden houden. Of je kunt je vasthouden aan iets wat je gebonden houdt. Sommige omstandigheden in je leven heb je geen invloed op en als je niet uit kijkt kun je verstrikt raken in die omstandigheden. Kunnen de omstandigheden je gebonden houden.

Vrijheid heeft te maken met allerlei gebieden in je leven. Maar Jezus zegt Wees vrij! Je bent vrij in Jezus naam! Vrij om te zijn wie je bent. Mensen willen misschien niet dat je bent zoals je bent maar trek je daar niets van aan. Je mag zijn wie je bent een waardevolle parel in de handen van iemand die ware vrijheid is!

Een prachtige lied van Michael W Smith met de titel Healing rain. Jezus kwam speciaal voor jou om jouw echt vrijheid te geven! Je kunt vrij zijn!

Vrij zijn van je verleden

Vrij zijn ondanks je omstandigheden

Vrij om dit leven te leven.

Vrij zijn om te zijn wie je bent!

Vrij zijn om te doen wat je wilt doen!

Vrij zijn om te stralen en te genieten!

Vrij zijn om JIJ te zijn!

Luister maar naar dit prachtige lied met o zo prachtige boodschap! Jezus wil in jouw leven zijn heling brengen! Hij kan je bevrijden van alles wat je vandaag gebonden houdt.

 

Laat je helende regen over je leven heen komen. Laat zijn heling in je leven je de vrijheid geven waar je naar verlangt. Vind Hem in je verdriet en in al je zorgen.

In Hem vind je ware vrijheid!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s