I AM ME!

Vandaag is het Moederdag. De dag wanneer je je moeder in het zonnetje zet. Hoe heerlijk is dat! Maar net zoals met andere zaken is het niet één keer per jaar Moederdag! Moederdag is er eigenlijk ook 365 dagen per jaar. Je houdt niet alleen van je moeder op Moederdag. Toch? Ik in ieder geval niet!

Zo is het ook met christen zijn. Christen ben je niet alleen maar elke zondag of maar een paar keer in het jaar. Nee als je hebt gekozen om christen te zijn dan ben je dat voor altijd!

Moederdag. Mijn lieve mama en natuurlijk ook mijn lieve papa hebben mij altijd geleerd om te zijn wie ik ben. Ik mag trots zijn op diegene die ik ben. Door mijn ouders voel ik mij erg geliefd en van waarde. Dat is ook iets wat mijn ouders ons altijd meegeven. Je mag zijn wie je bent een prachtig schepsel van God! Een kostbaar gegeven en dat is iets wat ik wil doorgeven.

i-am-minion

En dat heeft denk ik ook te maken met de wereld waarin wij leven. Mensen accepteren elkaar niet meer. Wat ik echt erg vind is wat je tegenwoordig ziet in de maatschappij. Dat mensen maar doen en reageren hoe ze zelf willen maar daarbij niet nadenken hoe het voor die ander is. Ze hebben van alles en nog wat over iemand te vertellen maar houden daarbij geen rekening hoe dat op die ander overkomt. Want die moet niet zeuren…

We leven in een oneerlijke maatschappij waarin sommige mensen verstrikt zijn geraakt in hun eigen web van leugens. Hoe heeft het zover kunnen komen met de mensheid?

Mensen in de maatschappij waaronder ook mensen die beter moeten weten omdat zij christen zijn. Maar ook dat maakt tegenwoordig geen verschil meer. Sommige mensen zijn alleen op zondag christen en laten er door de week door hun daden niets van zien waar ze echt voor staan. Triest……

En dat lieve mensen raakt mij. Je bent niet alleen op zondag een volgeling van Christus maar je leven lang! 365 dagen in de week!

Mensen hebben altijd wat over een ander te zeggen. Maar wie denk jij wel niet wie je bent? Mensen proberen zo af en toe je van die waarheid te beroven. Die waarheid die zegt dat jij er mag zijn! Dat je vol trots mag laten zien wie jij bent!

Wie denk je wel niet dat je bent om te proberen mij van die waarheid te beroven?

Wie ben jij?

Dat je mij zo behandelt?

Wie ben jij?

Dat je denkt dat wat jij doet wel door de beugel kan.

Wie ben jij?

Om te zeggen wat ik waard ben.

Wie ben jij?

Om mijn leven te bepalen.

Wie ben jij?

Om mij te zeggen wat ik moet doen

Wie ben jij?

Wie denk je wel niet dat je bent?

Gelukkig kan ik met al die vragen en frustraties bij God terecht. Het is niet aan mij om te oordelen. Dat is God zijn taak. En zij zullen vroeg of laat echt wel op hun daden worden gewezen.

Maar toch? Soms…………

We leven in een wereld met allerlei mensen. Veel verschillende mensen. mensen die denken dat wat ze doen, andere mensen niet kan raken. Maar of je nu christen bent of niet. Ieder mens bezit een hart.

En een hart is kostbaar en kan breken.

Met een hart ga je voorzichtig om! Alleen gaan niet altijd de mensen voorzichtig met jou hart om. Mensen halen soms dingen uit die je gewoon even echt verbaasd doen staan. Echt? Dat meen je niet? Pffff… dat had ik nou echt niet van jou als christen verwacht! Ken je die vragen? Maar helaas is het wel de werkelijkheid.

En wanneer het mij dan soms even teveel word, en ik van ongeloof bijna omver val, hoor ik weer die lieve woorden van mijn ouders. ‘Vergeet nooit je mag trots zijn op wie je bent’!

En als ik die woorden uitspreek en vol kracht in die waarheid sta, kan niemand mij tegen houden. En zeg ik tegen diegene die mij van die waarheid probeert te beroven, vergeet niet wie je tegenover je hebt staan! You mess with the wrong one!

Moederdag! Ik ben zo dankbaar dat ik zo’n lieve vriendin mijn mama mag noemen. Iemand die voor mij door het vuur zal gaan maar waar ik ook altijd voor door het vuur zal gaan. Onafscheidelijk zijn wij en super vriendinnen van elkaar. Ik ben erg trots dat ik kan zeggen dan jij mijn lieve mama bent!

Laat zo de woorden van mijn ouders of van je eigen moeder of vader die jou misschien deze waarheid ook heeft meegeven, ook in jouw hart landen. Je mag zijn wie je bent! Wees trots op wie je bent! Dat geldt ook voor jou!

En wat doe jij als mensen je van die waarheid willen beroven?? Als er strijd in je leven is? Ik vecht terug en zeg: You mess with the wrong one!

I AM ME!

Onderstaand een prachtige nummer van Deitrick Haddon met de titel I’M blessed! Vergeet nooit: Wij zijn gezegend! Wij zijn Gods kinderen! Luister naar dit lied en sta in deze waarheid!

 

Ik wens alle moeders een hele gezegende Moederdag toe!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels.

 

 

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

    1. Krullies schreef:

      Dank je wel Danielle!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s