Als angst je hart beheerst…..

Soms kan de angst echt je hart in bezit nemen als je om je heen kijkt en de wereld ziet. Soms gebeuren er dingen waarvan je denkt, echt? Hier in dit stadje of dorpje? En als je daar te veel mee bezig bent kan ik mij zo voorstellen dat angst het hart inslaat.

Je hoeft maar de kranten open te slaan of je computer op de starten en een nieuwspagina te lezen. En er is weer iemand belaagd of vermoord ect. De wereld is echt niet in orde. Zijn we eigenlijk nog wel veilig in de plek waar we wonen? Zijn we nog wel veilig in deze wereld?

En eigenlijk denk ik dat je met die vragen maar niet te veel mee bezig moet zijn. Of te veel erover na moet nadenken wat er allemaal wel en niet kan gebeuren tegenwoordig. Want dan staat er wat voor de deur.

Angst……

Angst kan je tegenhouden in alles wat je doet of nog wilt doen. Gewoon bang zijn voor bijvoorbeeld een spin is andere angst dan angst die je soms kunt overmannen door de omstandigheden die je leest. Angst die je verstijfd doet staan zodat je je niet meer kunt bewegen.

Wat zou het toch fijn zijn dat je een elke dag een persoonlijke bodyguard mee zou hebben als je weer de wijde wereld in gaat. Die je kan waarschuwen wanneer er gevaar dreigt of dingen niet helemaal kloppen.

Dit weekend is het Pinksteren. Weet jij wat Pinksteren betekent? Pinksteren is het feest van de uitstorting van de heilige Geest. Mensen die niet geloven die denken misschien een geest?? En die vinden het misschien een beetje raar. Maar de uitstorting van de Heilige Geest is onze bescherming!

Door de uitstorting van de Heilige Geest heeft God Zijn belofte vervuld toen Hij met hemelvaart naar de hemel ging. Toen Hij zei dat we niet bang hoefden te zijn, omdat Hij een helper zou sturen die voor altijd bij ons zal zijn. En dat is de Heilige Geest.

Reach for the sky

En de Heilige Geest is niet soms bij ons in ons hart, maar voor altijd! De Heilige Geest zit in ons hart. Als je God uitnodigt in je leven, komt de Heilige Geest in je hart wonen. En Hij blijft daar voor altijd!

Laat je vervullen met Zijn Geest. Zijn Geest die je wijsheid en leiding zal geven om de weg te gaan die God je zal wijzen. God noemt de Heilige Geest niets voor niets de Helper. De Heilige Geest is diegene die ons helpt om:

* Gods stem beter te verstaan.

* Ons helpt om onderscheid te maken tussen de waarheid en de leugen.

* De Heilig Geest geeft ons een vurig hart zodat we daadwerkelijk in vuur en vlam staan voor God.

* De Heilige Geest helpt ons om de juiste keuzes te maken in het leven. Hij is onze Helper. Onmisbaar als je gelooft in God!

Nog even terug naar die persoonlijke bodyguard. Door de uitstorting van de Heilige Geest zijn we verzekerd van dagelijks hulp. Er is Iemand die dagelijks met ons meegaat, ondanks de onveilige situaties in ons leven, kunnen wij ons volledig veilige wanen omdat we weten dat we nooit alleen ergens heen hoeven te gaan.

Wat doe jij met de uitstorting van de Heilige Geest?

Laat je weer opnieuw vullen met Zijn liefde. Strek je volledig naar Hem uit. Hij zal je helpen!

En natuurlijk kan angst je dan nog wel overrompelen maar je weet nu waar je naar toe kunt gaan met je angsten. Geef ze maar over aan je Hemelse bodyguard! Leg ze maar aan Zijn voeten neer.

En met die geruststelling kun je de onveilige wereld in, wetende dat er 365 dagen lang en 24 uur, je verzekerd bent van hulp. De helper die God gestuurd heeft zal altijd met je zijn.

Luister maar naar je hart. Laat je tikkende hart je eraan herinneren dat net als je hart continue bij je is, de Heilige Geest je ook nooit zal verlaten!

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: