De bouwstenen van het leven

Zoals diegenen die mij beter kennen, weten dat ik een nieuwe hobby erbij heb. Lego gebouwen bouwen. Het enigste wat je nodig hebt, is de handleiding en natuurlijk de bouwstenen. Echt leuk om te doen!

Wat erg belangrijk is als je een gebouw maakt is dat je je aan de stappen houdt. Niet een stap overslaan maar stapje voor stapje verder gaan met het gebouw wat voor je staat. Je zult zien dat als je een stapje overslaat het eindresultaat niet zo is als het dient te zijn. Je zult de stappen 1 voor 1 moeten volgen om tot het juiste resultaat te komen.

En terwijl ik hier zo over nadenk en tot mij doorlaat dringen, zie ik een vergelijking met het leven. Het leven is namelijk net zoals het bouwen van een lego gebouw. Ook in het leven dien je de juiste stappen in de juiste volgorde te nemen om het beste resultaat te verkrijgen. Sla je een stap over, dan kan het wel eens zo zijn dat de dingen wat anders zullen gaan dan je misschien gewild of gedacht had.

Het leven is net als het bouwen van een lego gebouw…..

Maar toch zul je misschien denken dat er iets ontbreekt aan het leven wat je wel bij het bouwen van een lego gebouw hebt. Weet je wat ik bedoel? De handleiding! Als je een lego gebouw maakt wordt er van het eerste steentje tot het laatste steentje uitgelegd met de afbeelding erbij hoe je het dient te maken.

Ik hoor je nu denken…..tja was dat in het leven ook maar zo. Was elke bladzijde maar een gebruiksaanwijzing voor het leven. En kon ik maar per stap zien wat ik moest doen. Maar zo werkt het niet in het leven.

Eigenlijk hebben we wel een handleiding voor ons leven meegekregen. De bijbel. In de bijbel kun je lezen hoe mensen leven en hoe ze hun leven deelden met God. Niet alleen maar samen met Hem.

En als ik dan zo die verschillende steentjes zie als ik aan het bouwen ben, dan zie je gewoon dat elk steentje bijdraagt aan het eindresultaat. Stapje voor stapje kom je dichterbij je resultaat.

Het leven is net zo.

Stapje voor stapje zul je in dit leven verder komen. Steeds dichterbij het eindresultaat. Wat is jouw doel? Wat is jouw eindresultaat?

Het leven hier op aarde houdt niet op. Het leven hier op aarde is niet de eindbestemming. Op een gegeven moment is het gebouw klaar en kun je gaan uitrusten en gaan genieten van het eindresultaat.

Na dit leven kun je ook uitrusten en genieten. Want God heeft een plaatsje voor je klaar gemaakt waar je mag gaan rusten. Je bent dan eeuwig bij Hem! Waar je mag bijkomen van alles wat er in je leven heeft plaats gevonden. Je gebouw is klaar. Je eindresultaat is af.

degode

Maar wat nu als je niet meer weet hoe je verder moet bouwen?

Wat als je het lego gebouw ziet en je weet niet welke stap je moet nemen? Je bekijkt de afbeeldingen maar ziet niet hoe je verder moet. Zo kan het namelijk ook in je leven gaan. Je ziet je leven voor je en weet gewoon niet welke volgende stap je moet nemen. Je bladert in gedachten door je leven heen maar weet even niet hoe nu verder.

Wat doe je dan?

Als je meestal bezig bent met een lego gebouw en je komt op zo moment dan neem je even de tijd om alles te bekijken. Je bekijkt de handleiding nog even extra goed en op een gegeven moment kom je wel tot het juiste inzicht en kun je weer verder bouwen. Of je vraagt iemand om hulp.

Maar hoe doe je dat nu? In dit leven? In dit leven waar alles echt niet altijd op rolletjes loopt.

Ik ga stapje voor stapje. En zet elk steentje voorzichtig neer. Neer op de plek waar die moet staan. Met vast vertrouwen maar soms ook vertwijfelend.

Als ik het even niet meer weet, dan raadpleeg ik ook mijn handleiding. Mijn handleiding die altijd voor mij paraat zal staan. Mijn handleiding die mij de juiste weg zal wijzen. Weet dat die handleiding er ook is voor jou!

Als je soms geconfronteerd word met een stap waar je niet van weet in welke richting je die moet zetten, raadpleeg dan direct je handleiding! God zal je laten weten welke volgende stap je moet nemen.

Je zult het hoogste punt bereiken en het eindresultaat halen! Want je doet het nooit alleen!

33581511_1604823422948355_9066102459167932416_n

Er is iemand die altijd met je mee zal gaan. Bij welke stap je ook bent!

Als je aan het bouwen bent ga je ook door totdat je hele lego gebouw klaar is. Je stopt niet halverwege met bouwen en bouwt dan nooit meer verder. Nee, je gaat er weer mee door. Je geeft niet op. Je richt je op het eindresultaat.

En dat lieve mensen is een levensles. Ook in dit leven kun je soms willen stoppen. Willen stoppen waar je mee bezig bent. Het wordt je even te veel. Maar toch. Is er iets wat je drijft. En je pakt de draad weer op en gaat verder.

Je gaat door!
Je geeft niet op!

En dat klinkt erg makkelijk maar dat is het zeker niet altijd. Het leven loopt niet altijd op rolletjes. Het leven is soms niet makkelijk.

Maar vind troost bij diegene die in je woont. Die je wil helpen om verder te gaan. Die je wil laten zien welke stappen je moet ondernemen. Met Hem aan je zijde zul je door gaan. Met Hem aan je zijde geef je niet op. Richt je op het eindresultaat en je gebouw zal zeker afkomen!

lego1.png

Wil je meer weten over bouwen met lego en wil je zien wat je allemaal voor dingen met lego kunt maken? Kijk dan op de speciale facebookpagina van de lego groep!

https://www.facebook.com/LEGO-GROEP-NOP-150547978986561/

De foto’s in deze blog zijn beschikbaar gesteld door Lub Visser 

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels.

 

2 gedachten over “De bouwstenen van het leven

Voeg uw reactie toe

  1. Heel beeldend geschreven. Wat een treffende vergelijking! Laten we vooral de handleiding van onze Bouwer en Ontwerper Jezus Christus bij de hand houden. Hij wijst de weg. Hij is ons voorgegaan. Hij kan ons te hulp schieten/ Dat doet Hij graag.

    Dank je wel voor deze mooie blog!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: