Onmisbaar in Zijn team!

Wat zorgt ervoor dat je rustig gaat slapen en je morgen weer wakker wordt? Wie zorgt ervoor dat je gerust in je auto stapt zonder dat je erover nadenkt dat je misschien je wielen kunt verliezen? Waarom stap je op je fiets, zonder zorgen en vervolg je je weg? Waarom ga je gewoon op die stoel zitten zonder erbij na te denken of het wel goed zal gaan? Wie zorgt ervoor dat je elke dag weer verder gaat?

Misschien denk je, wat zijn dit nou voor vragen? Wat moet ik hier nou mee? Het zijn allemaal verschillende vragen maar al deze vragen hebben maar één antwoord.

Vertrouwen!

Je vertrouwt erop dat als je s’avonds gaat slapen, er weer een volgende dag zal zijn. Je stapt vol vertrouwen in je auto omdat je de auto vertrouwd. Je stapt gewoon op je fiets omdat je weet dat je fiets sterk genoeg is om jou overal heen te vervoeren. Je gaat op een stoel zitten omdat je verwacht dat die stoel je zal dragen als je erop gaat zitten. Je vervolgt je stappen omdat je vertrouwen hebt.

Vertrouwen hebt in het leven wat je leeft. Zie je wat ik bedoel?

Eigenlijk zijn we elke dag bezig met vertrouwen. Elke dag zet je stappen in vertrouwen. Maar als het op echt vertrouwen aangaat, is het soms best lastig. Want we leven in een wereld waarin we niet alles en iedereen kunnen vertrouwen. Wanneer vertrouw je wel iemand en wanneer niet?

Mensen kijken zo gauw alleen maar naar dingen die er niet echt toe doen. Mensen hebben altijd alles over iedereen te zeggen. Mensen stellen eisen. Als je een baan hebt dan heb je pas succes of als je dit hebt……..dan……..

Maar weet je, God kijkt niet naar je opleiding, status ect. Hij ziet potentie in JOU! Hij ziet een prachtig kind van God. Je hoort bij Zijn team! Jij met al je kwaliteiten bent onmisbaar in Zijn team!

Hoe zie jij je leven? Heb jij er vertrouwen in of zet je je stappen voorzichtig en ben je bang om wat fout te doen? Wat doe je als er ineens een berg op je weg staat. Keer je dan direct om of ga je de vijand te lijf en ga je dwars erdoorheen?

Vertrouwen…..

klap

Als je kijkt in de bijbel, zul je mensen leren kennen, die ook te maken hadden met vertrouwen. Noem Daniel in de leeuwenkuil. Moses en David. Wat doe jij met die verhalen? Verhalen wat niet zomaar verhalen zijn die opgeschreven staan, nee het zijn bijzondere en bemoedigende verhalen voor jou en mij.

Daar mogen we kracht en hoop uit putten. Zij waren mensen met al hun fouten en gebreken. Toch kozen ze ervoor om te vertrouwen. En doordat ze vol vertrouwen de situatie tegemoet gingen, kwam het goed. Ze lieten God Zijn gang gaan en vertrouwden erop dat God wist wat Hij deed. Ook snapten ze er misschien helemaal niets van.

De vraag is: Wat doe JIJ ermee?

De band Sanctus Real heeft er een prachtig nummer over geschreven. Hun nummer heet Confidence. Vertrouwen. Het refrein bevat zulke krachtige woorden. Woorden wat niet zomaar woorden zijn. Woorden die tot je hart spreken. Je aanraken en veranderen als je het toelaat. Luister het lied en laat de woorden diep tot je doordringen. Hieronder de prachtige woorden van het refrein. Een oproep naar God toe. Een oproep tot vertrouwen!

So give me faith like Daniel in the lion’s den
Give me hope like Moses in the wilderness
Give me a heart like David, Lord be my defense
So I can face my giants with confidence

Laten wij deze woorden hardop uit spreken! Laten wij God vragen om ons vertrouwen te geven. Vertrouwen op elk gebied van ons leven. David, Daniel en Moses hadden het. God heeft hun vertrouwen gegeven. Dus waarom zou Hij jouw oproep dan niet beantwoorden? Jij bent zijn teamlid! Jij hoort bij Hem!

Maar spreek de woorden wel met vertrouwen uit. Want woorden zonder kracht hebben geen uitwerking. Heb vertrouwen in de woorden die je uitspreekt! Soms is vertrouwen moeilijk, vooral omdat je misschien op dit moment in een situatie zit waarvan je echt denkt: Serieus?? Hoe kom ik hier ooit uit? Hoe moet ik verder? En dan lees je dit…..Het klinkt makkelijk, even de woorden uitspreken en klaar! Maar dat is niet zo. Het leven is alles behalve makkelijk soms.

Toch…..

Toch mogen wij met vol vertrouwen het uitspreken. Juist in de situaties waarvan we helemaal niets begrijpen! Weet een heel team staat achter je! Een team van heilige mensen. Mensen die je niet in de steek laten omdat je niet aan hun maatstaven zou voldoen. Jij bent belangrijk voor Hem! En Hij zal je giants te lijf gaan.

Dus……wat doe jij ermee? Sta in je kracht en vergeet nooit waar je vandaan komt. Er is verdriet in de wereld en moeilijkheden zijn er in dit leven. Jij hoort bij een team! En dat team gaat vol vertrouwen de bergen te lijf. Samen met Hem kun je zeggen:

I can face my giants with confidence!!!!!

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Danielle schreef:

  Mooi, dank je wel.

  Like

  1. Krullies schreef:

   Dank je wel Anne!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s