Hittegolf!!!

Je kunt er nu niet meer omheen, de zomer is echt begonnen! De zon schijnt volop en maakt overuren. De dagen zijn langer geworden en het weer is lekker warm! Komende week blijft het rond de 27 graden en op sommige plaatsen zelf 30!

Met dit weer krijg je gelijk al een vakantiegevoel! Je moet natuurlijk wel de nodige verzorgingsmaatregelen nemen want anders komt het met dit warme weer niet goed. Drink volop maar zorg er ook voor dat je je voldoende insmeert! Want anders zit je met de gebakken peren.

En terwijl ik hier zo over nadenk terwijl de zonnestralen mijn huid raken denk ik: Hé dit is een vergelijking met het leven. Hier kun je een levensles uit halen. Denk er maar eens overna!

Zoals je je huid beschermt met zonnebrand tegen de felheid van de zon. Zo beschermt God je ook tegen de aanvallen van de duivel.

Zijn bescherming is alsware net dat laagje zonnebrand om jouw heen.

Maar zijn bescherming houdt niet op. De zonnebrand moet je naar verloop van tijd weer opnieuw aanbrengen. Gods bescherming is er voor eeuwig!

En hoe zit het met jou? Tussen jouw en God? Is jullie relatie zo als het weer van de komende week? Of is het wat bekoelt? Hij kent jouw door en door maar ken jij Hem ook door en door? Met dit weer is het van belang om voldoende te drinken. Maar niet alleen op lichamelijk gebied maar ook op geestelijk gebied.

Neem jij voldoende van het levend water tot je?

Als je je relatie met God zou vergelijken met het weer, wat voor temperatuur zal je die relatie dan geven? Een dikke 30 graden of een kleine 15?

483631780

Op dit moment nu ik dit schrijf is het heerlijk weer buiten. Maar het waait wel verschrikkelijk. Zo ineens is de wind opgekomen. En zo ineens kan er ook een storm in je leven komen. Dat weten we omdat dat het leven is.

Als je je dan ingesmeerd hebt, belanden de stukjes vuil die in de lucht rond dwarrelen zo op je huid. Maar omdat je je hebt ingesmeerd gaan ze niet in je huid zitten. Ze blijven er netjes opliggen. Ze dringen niet binnen. Zo is het ook met God.

De duivel zal met aanvallen komen maar God bescherming zal ervoor zorgen dat het niet bij je binnendringt omdat jij beschermd bent door Hem!

Maar ik hoor je denken….hoe kan het dan dat ik dit……..en dat ik dat……….heb meegemaakt. Was mijn bescherming dan niet goed genoeg?
Dat lieve mensen zijn vragen waar ik ook geen antwoord op heb. Maar weet dat je met al die vragen bij diegene terecht kunt die je door en door kent.

We leven helaas in een wereld waarin iedereen een eigen keuze heeft. De duivel raast rond en kijkt wie hij kan verslinden. En dat maakt dat mensen dingen doen die echt niet door de beugel kunnen. Mensen kwetsen mensen.

Toch mag jij weten dat je onder Zijn bescherming staat. Doe wat jij kunt doen aan je bescherming en breng dagelijks je tijd door met diegene die je vertrouwen waard is. Smeer je dagelijks in met Zijn geestelijke zonnebrand en God zal je beschermen en bij je zijn.

Relaties werken als je er van alle twee de kanten er alles voor gedaan wordt om het te doen slagen. Als jij alles van God verwacht maar zelf niets doet, tja dat is niet helemaal de manier.

De tijd die jij in Hem investeert zul je zeker terug zien!

Als jij doet wat jij kunt, elke dag van zijn levend water drinken dan doet God de rest. Hij zal je storm in je leven stillen. Luister maar naar die bries die door je haren heen gaat. De wind gaat al zakken. Hij zal Zijn kracht laten zien!

Hieronder een link van een prachtig nummer. Laat Zijn woorden tot je spreken en leg je leven bij Hem neer.

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels

 

2 gedachten over “Hittegolf!!!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: