Genieten met een grote G! Staat je koffer al klaar??

Heerlijk weer een nieuwe dag!! Zoals het eruit ziet gaat dit een prachtige dag worden want het zonnetje schijnt al volop! Het is vakantietijd!! Heerlijk! Niets moet en alles mag! Op dit moment nu deze blog automatisch online is verschenen, zit ik misschien wel heerlijk met mijn voeten in het zand met het uitzicht op de prachtige zee. Voor mij is momenteel de vakantietijd aangebroken!

Vakantietijd…..

Misschien plande jij je vakantie al tijden van tevoren of last minute. Als de tijd van vakantie is aangebroken is de tijd van genieten aangebroken! Maar waarom pas gaan genieten als het vakantie is, terwijl je elke dag ook mag genieten? Mag genieten van wat het leven je geeft.

Als je kijkt om je heen is het leven niet vanzelfsprekend. Elke dag dat je leeft mag je dankbaar omhoog kijken dat je weer een dag hier op aarde mag en kan beleven. Leven is zo fragiel en zo kostbaar. Je zou elke dag je leven moeten leven alsof het je laatste zou kunnen zijn zeggen ze weleens.

Ik dacht daar even over na. Soms kunnen de zorgen van alledag je zo overmannen dat genieten echt even moeilijk is. Hoe kun je dan toch gaan genieten als het vakantietijd is, en je op vakantie gaat? Ik probeer echt elke dag te genieten van wat de dag mij brengt. Soms lukt dat veel beter dan de andere keren.

Maar ik heb mij voorgenomen nu voor mij ook de vakantieperiode is aangebroken, dat ik echt ga genieten! De zorgen die mij bezighouden laat ik zover het lukt op het vaste land en we vertrekken naar een heerlijk eiland aan zee!

Genieten……

Genieten van Gods prachtige schepping en genieten van mijn lieve familie als we samen op pad zijn! Echt een zegening! Ik noem het Genieten met een hele grote G! Je weet niet wat er morgen zal gebeuren. Wij hebben de toekomst niet in onze hand. Al zouden we dat toch nog zo graag willen. Wij weten niet wat ons nog te wachten staat. Dus waarom zou je deze dag verspillen aan vragen waar je geen antwoord op hebt?

Dit is de dag die de HEER heeft gemaakt,
laten wij juichen en ons verheugen.
Psalm 118:24 | NBV |

En als ik dan zo op mijn strandstoel heerlijk aan de zee zit en de golven gewoon door blijven gaan,  denk ik aan de schepper die dit prachtige uitzicht gemaakt heeft. Luister ik zachtjes naar het neerslaan van de golven. Het ruisen van de zee. Het geeft mij rust. Rust die ik nodig heb om te zien waar God mij wil hebben. Rust te midden van alles wat er in dit leven gebeurd.

Rust…..

Ik sluit mijn ogen en zoek diegene op die mij hart echt tot bedaren kan brengen. Die in mijn leven de woeste golven kan stillen met één woord. Ik hoor Zijn stem zachtjes tot mij spreken:

Mijn lieve kind,
Leg al je zorgen maar bij mij neer.
Ik zal mij erover ontfermen.
Lucht je hart en probeer niet altijd alles zelf te willen oplossen.
Leg het in mijn Vader handen neer, ze zijn groot genoeg om al je zorgen in te leggen.

Leef…..Geniet…mijn lieve kind…..

Ik open mijn ogen en zie nog steeds de zee voor mij. Maar er is iets veranderd. Mijn hart wat net te keer ging zoals ook de zee soms erg stormachtig is, is nu meer gestild. Ik denk nog dieper na over de woorden die mijn hart geraakt hebben. Zorgen komen en gaan. En ook in de vakantietijd kunnen die zorgen zo heftig zijn. Zet dan in gedachten je strandstoel uit. Trek je slippers aan en kijk naar diegene die echte rust zal en kan brengen. En probeer te genieten.

Dit is een proces. Genieten is soms echt niet makkelijk. Maar wat je ook in de vakantieperiodes zult gaan doen. Weet dat je nooit alleen op reis zult gaan!

Dit leven is één grote reis……..

Maar wel met de beste reisgenoot die er is! De beste reisgenoot gaat altijd met je mee! Zijn koffer staat al klaar om met je op reis te gaan. De reis die het leven heet!

Staat jouw koffer al klaar??? Of ben je nog bezig met inpakken??

Je reisleider weet de weg die je moet gaan en met die rust en zekerheid kan ik gaan genieten in mijn strandstoel met het uitzicht op de zee. Hij zal je leren hoe je moet genieten.

Dus….

Geniet van elke dag die voor je ligt! Je weet nooit wanneer het je laatste is. Dus ik zet mijn zonnehoed op en geniet!

IMG_20180712_174840012_HDR

 

Genieten! Echt genieten met een grote G!

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s