Kink in de kabel

Met de droogte van de afgelopen periode was sproeien onvermijdelijk. En dan is het natuurlijk wel van belang dat als je bijvoorbeeld de voortuin wilt gaan sproeien, je de tuinslang goed uitlegt zonder dat je daar ook maar een vouw of iets dergelijks in hebt zitten.

Terwijl de waterkraan is aangezet komt er maar een klein straaltje water door de tuinslag heen. Er klopt iets niet. Even kijken om het hoekje en ja hoor. Er zaten flink wat deuken in de tuinslang. Dus maar helemaal uitrollen. Eenmaal de deuken eruit en het water stroomt als nooit te voren.

IMG_20180820_192435593_HDR.jpg

Een terwijl ik daar zo de tuinslang zag liggen, maakte ik een vergelijking met het leven. Stel dat de tuinslang jouw leven zou zijn.

Hoeveel deuken zouden er dan in jouw tuinslang zitten?

Gaat je alles goed en gaat alles zoals je gehoopt had en zit er zelfs niet een vouwtje in je leven? Heb jij een rechte tuinslang zonder ook maar een kreukel erin? Of ziet je tuinslang eruit alsof er geen water meer uit kan komen? Ben je op van alles wat je meemaakt en zit je leven vol met deuken?

Toen de tuinslang hier geen weinig tot geen water meer gaf, hebben we de hele tuinslang even uitgelegd en elk deel bekeken. En kijk dat is nou net wat God ook met jou leven doet. Als Hij ziet dat er te veel deuken en kreukels in je leven zitten, dan komt Hij met Zijn machtige handen en zal elke kreukel in Zijn handen nemen en weer goed maken.

Geef al je gebrokenheid maar aan diegene die bekend is met scherven, Hij weet hoe te helen!

Misschien denk je nu wel, tja wel makkelijk gezegd dan gedaan, je kent mijn leven niet. Als je mijn leven zo vergelijken met deuken in een tuinslang, nou dan is de tuinslang te kort voor al die deuken. We leven helaas in een wereld waarin gebrokenheid niet meer iets onbekends is. Mensen hebben verdriet en doen elkaar verdriet. We leven in een gebroken wereld.

Toch mogen we met al onze gebrokenheid naar Hem gaan die weet wat het is, om gebroken te zijn. Hij kan en wil jouw tuinslang die het leven heet weer recht maken. Recht maken zodat je zult bloeien en stralen als nooit tevoren! Zodat het water, het levende water weer volop door je heen zal stromen!

Net zo als de tuinslang geen deuken meer heeft en er dan weer voldoende water uitkomt, zo zal ook jij weer volop water geven. Zijn levend water geven aan de mensen die op je pad komen!

God hoort je hart. Of je nu wel of niet de woorden hebt om te bidden. Hij hoort je en weet wat je wilt gaan zeggen. Hij kent je tranen en je pijn.

Ik hef mijn lege handen omhoog omdat ik weet dat God voor mij zal vechten.

Omdat ik weet dat als ik te maken krijgen met deuken in mijn leven, Hij met Zijn doorboorde handen de deuken zal aanraken en weer recht zal maken!

Het blijft niet altijd zo! Zijn zorg is over je leven. Laat je helen door Zijn doorboorde handen die je zullen troosten en kracht zullen geven. Sta in die kracht. Sta in deze waarheid! Hij is bekend met pijn, afwijzing, teleurstelling en verdriet. Als er één iemand is die weet wat lijden is, dan is Jezus dat. Dus leg al je gebrokenheid maar bij Hem neer. En luister maar na de woorden die Hij ook tegen jou wil zeggen:

En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld’. Matteüs 28:20

De band The afters hebben er een heel mooi lied over geschreven met de titel Broken Halleluja.

I’ve seen joy and I’ve seen pain.
On my knees, I call your name.
Here’s my broken hallelujah.

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Aritha schreef:

    Dank je wel weer. Wat een goede gedachte, vraag, vergelijking.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s