Breathe Again…..

Waar denk jij aan bij deze titel? Deze titel kan verschillende betekenissen hebben. Het leven is niet altijd zonneschijn dat heb ik al vaker geschreven. Wat ik belangrijk vind in de blogs die ik schrijf, is dat ik het geloof niet mooier voor doe dan het is. Ik houd van open en eerlijkheid. Het leven kan soms echt moeilijk zijn en even niet te harden zijn. Soms heb je lucht nodig om opnieuw te kunnen ademen. Soms heb je adem nodig om verder te gaan.

Hopeloosheid is een veel voorkomend probleem. Door omstandigheden die er in je leven kunnen plaats vinden, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Soms kan een pijnlijk verlies je zo ineens op de feiten drukken. Dat verdriet je overmant, je tranen niet te stoppen zijn. Je hebt adem nodig. Adem nodig om weer verder te kunnen.

Ik denk dat iedereen als je in je omgeving kijkt, wel iemand kent, die hoop nodig heeft. Iemand die misschien op dit moment veel verdriet heeft en even een arm nodig heeft en begrip voor de situatie. Iemand die adem nodig heeft om weer verder te kunnen met leven. Verder omdat de omstandigheden van alle dag je soms zo kunnen overrompelen. Je gaat door maar hebt soms adem tekort.

Misschien ben je zelf wel die persoon die adem te kort heeft. Misschien ben jij juist diegene die door de omstandigheden geen lucht meer krijgt. Je bent opzoek naar hoop. Als is het maar een heel klein sprankeltje licht….Soms kan verdriet je zo verstikken. Je hebt adem nodig en wel direct!

Mijn zusje stuurde mij deze afbeelding toe. Een prachtige waterlelie. Een waterlelie waarvan de bloemblaadjes open staan naar de hemel gericht.

Als jij je bevind in omstandigheden waarin je geen enkel idee hebt, hoe je er ooit door zult komen, denk dan aan deze waterlelie. Deze waterlelie die met een open blik alsware naar de hemel kijkt. En is dat niet precies wat hoop is?

Door de tranen heen kijk je omhoog en kijk je regelrecht in de ogen van je maker.

Ook jij zal weer schitteren en bloeien! Zoals de waterlelie met zijn bloem de zonnestralen opvangt zo zal jij ook weer de zonnestralen op je gezicht voelen. De zonnestralen die je tranen zullen drogen. Je zult weer kunnen ademen!

41797676_421336095067521_6480694307761160192_n
Als jij iemand kent die hoop nodig heeft, neem die persoon dan in gedachten en bid voor die persoon. Samen met elkaar kunnen we de moeilijkheden verslaan. Als jezelf de persoon bent die hoop nodig heeft, bid dan voor jezelf dat je je hoop zult hervinden. Er is iemand die naar je luistert. Vertel Hem jouw verhaal maar!

Lieve Vader,
U bent de maker van hoop. Door U is er voor altijd hoop.Maar soms kan het in het leven zo moeilijk zijn. Ik denk hierbij aan de persoon voor wie ik dit gebed bid. Omringt U hen met uw liefde.Wees een troost in hun verdriet. Geef hen weer adem om door te kunnen gaan.Soms kun je door de omstandigheden zo in ademnood komen. Geef uw kracht aan iedereen die dat extra nodig heeft.Laat ze weer schitteren en bloeien zoals die mooie waterlelie. Geef ze extra lucht zodat ze weer kunnen ademen. Geef ze weer hoop!

In Jezus Naam,

Amen

Onderstaand een prachtig lied van de band: Spoken – Breathe Again (Ft. Matty Mullins).

Are you broken A million pieces inside
Your heart wants to surrender
Your mind is asking why?

I see the hope
The light in your eyes

Hoe donker je wereld momenteel ook is. Er is hoop. Een klein sprankeltje licht in je ogen. Wat het bewijs is, dat er hoop in je zit. Het is zeker niet makkelijk. En misschien ook niet 123 zo klaar. Maar in welke omstandigheden je leven je ook bevind, het is belangrijk hoop te houden.

Hoop wat je adem geeft. Hoop wat ervoor zorgt dat je door blijft ademen. Dat je weer kunt ademen! Het is moeilijk als je in moeilijke omstandigheden zit, om dan hoop te zien. Misschien is dat wel het laatste wat je wilt horen.

Maar bid mee voor diegenen die extra hoop nodig hebben. Mensen die je kent of mensen die je helemaal niet kent. Of bid voor jezelf. Dat jij weer je hoop zult terug vinden! Door jouw gebed zal er verandering komen, bij jezelf en bij de mensen waarvoor je bid! Door jouw gebed zullen ze weer kunnen ademen omdat God die jouw gebed hoort, hen en jou van extra adem zal voor zien.

They can breathe again!

Luister hieronder naar het prachtige lied wat precies aansluit bij de blog van vandaag!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Aritha schreef:

  Heel goed dat je zo open en eerlijk blogt over de rauwheid van het leven. Die waterlelie staat met zijn wortels in de modder. Het wordt omgeven door vissen en (lastige) insecten en toch heft het zijn hoofd omhoog en kijkt naar de zon. En straalt. Laten wij ook, vanuit de modder omhoogkijken! Er is HOOP, ja! Er is een ZON die nooit meer ondergaat. Jezus. Jezelf koesteren in Zijn licht.

  Mooie les over dat bidden voor mensen die hoop nodig hebben! Amen op het mooie gebed in je blog. Waardevol.

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies schreef:

   Dank je wel Aritha voor je mooie reactie op mijn blog! Prachtig!

   Like

 2. siejacoba schreef:

  Als altijd zo mooi Elya. Ik ben fan van je blogs

  Liked by 1 persoon

 3. Krullies schreef:

  Dank je wel Siejacoba! Fijn om te horen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s