Als de toestand van de wereld je hart raakt…..

Het was een bewogen week. Gezien de situaties die er in deze week gebeurd zijn in deze wereld. Je hoeft de kranten er maar op open te slaan en het verdriet in de wereld bereikt je. Mensen die te maken hebben gekregen met ontroostbaar verdriet. Mensen die hun kinderen moeten missen door een ongeluk..woorden schieten te kort. Wat moet je daar nou op zeggen? Ik heb er echt geen woorden voor. Zo erg! We leven in een erg gebroken wereld.

Hoe snel kan een leven veranderen?

Je vertrekt niets vermoedend van huis en komt niet meer terug. Ontroostbare mensen en kinderen. De waarom vraag rijst in mij op. De vraag die ik wel vaker hoor als er verschrikkelijke dingen gebeuren. Als er een God is van liefde…..waarom??

En dat zijn de diepste vragen van een mens. Een vraag die ik ook echt niet begrijp en ook niet kan beantwoorden.

Waar komt mijn hulp vandaan?

In de bijbel staat het antwoord.
Ik sla mijn ogen op naar de bergen, vanwaar komt mijn hulp? Mijn hulp komt van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Psalm 121:1-2

Dit weekend komt het met bakken uit de hemel. Als je niet weg hoeft is het aan te raden lekker warm binnen te blijven. De paraplu’s kunnen de grote hoeveelheid regendruppels niet aan. En het enige wat je kan doen is schuilen totdat de bui over is.

parap

Schuilen. Is dat ook niet wat je wilt wanneer het leven toeslaat? God wil op dat moment tegen jouw zeggen: Kom maar. Mijn vleugels zijn groot genoeg om er onder te schuilen. Kom maar en laat je tranen maar gaan. Laat mij je troosten.

In de ergste pijn, zal ik je schuilplaats zijn.
In je ergste verdriet, ben ik diegene die je altijd ziet!

Maar wat kun jij doen als anderen in nood zijn? Ik heb het al vaker genoemd in mijn blogs maar tegenwoordig lijkt de wereld zo erg op zichzelf gericht. Alleen maar kijken naar wat goed voor jouw is, en de ander? Tja wat maakt mij uit wat die ander doet? We leven in een ik gerichte wereld.

Wat doe jij tegen die ik gerichte wereld?

Wees er voor die ander als die hulp nodig heeft. Wees die schouder die iemand zo nodig heeft. We moeten het met elkaar fixen in deze wereld. Samen met Hem en samen met elkaar zullen we de ik gerichte wereld kunnen verslaan!

Kijk maar om je heen. Mensen hebben geen begrip meer voor situaties van een ander. Mensen hebben altijd wat over de levens van anderen te zeggen. Zonder ook maar naar die persoon toe te gaan. Nee, de ik gerichte wereld gaat verder.

Waar haal jij je hulp vandaan?

Waar ik de kracht uit haal in tijden waarin de wereld zo heftig is, is dat specifieke vers uit psalm 121. Ik weet dat mijn hulp van God komt. Zijn lichaam is sterk genoeg om alle pijn en verdriet van mij te tillen. Zijn schouders zijn breed en groot genoeg om voor iedereen op uit te huilen wanneer je dat nodig hebt. Laat dit je troosten en kracht geven wanneer de wereld toeslaat.

Het leven is niet altijd makkelijk, ook niet als je gelooft. Maar als je gelooft weet je wel dat er iemand is bij wie je altijd kunt schuilen. Vergeet nooit dat er iemand is die Zijn armen om je heen wil slaan. Onder Zijn vleugels ben je veilig. Ga maar naar Hem toe!

Zoals jij onder de paraplu schuilt tegen de hevige regenbuien, zo kun je ook onder Gods vleugels schuilen als er aanvallen komen. Hij zal je helpen en je nooit verlaten. Laat dat een troost voor je zijn!

En kijk om je heen, in je omgeving of waar je deze week ook weer naar toe gaat. Zie de nood en kijk om je heen wie aandacht en hulp nodig heeft.

Wees de schouder voor iemand die het zo nodig heeft!

Een prachtig lied wat hierbij aansluit is het onderstaande lied van For King & Country met de titel Shoulders.

 

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels

 

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Danielle Hoogendijk schreef:

  Wat een mooi lied.
  Inderdaad soms begrijp je er echt helemaal niks van.

  Liked by 1 persoon

 2. Krullies schreef:

  Dank je wel Danielle!

  Like

 3. Dit is op LookAroundTheCorner herblogden reageerde:
  Mooi blog om even te delen met jullie.

  Like

  1. Krullies schreef:

   Wat mooi dat je mijn blog gedeeld hebt. Dank je wel Lookaroundthecorner!

   Liked by 1 persoon

 4. Aritha schreef:

  Gisteren al gelezen. Ik dacht eigenlijk dat ik een reactie geschreven had maar ik zie hem niet meer. Mooi dat je zo dicht bij jezelf blijft in de blogpost. Psalm 121 is zo sterk en mooi omdat God zo sterk en “mooi” is. Gisteravond hoorde ik er een heel mooie versie van, gedeelte gezongen en gedeeltelijk gesproken, door Jonathan Settel. Het troostte me.

  Dank je wel voor deze blog!

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies schreef:

   Dank je wel voor je reactie Aritha. Ik vind het ook erg belangrijk om bij mij zelf te blijven. Het ook niet mooier te maken dan het is. En wat mooi van Jonathan Settel. Ga ik ook opzoeken, dank je wel voor de tip!

   Like

 5. Anne Stekhoven schreef:

  Een mooie oproep om bij God-Vader te schuilen en er te zijn voor de ander. Wanneer ik verdrietig ben probeer ik daar ook bij stil te staan; ik ben niet de enige met verdriet en er is een Vader die ons allen ziet.

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies schreef:

   Dank je wel Anne voor je reactie. Heel mooi ook je toevoeging op de blog! Dank je!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s