Ik klaag je aan!

In deze wereld heerst er soms een erg misverstand. Men denkt als je gelooft dat je helemaal niet te maken hebt met moeilijkheden. Dat alles halleluja is. Ook denken mensen soms, dat als je Christen bent, je alles maar over je heen moet laten komen. Dat je nergens tegen in mag gaan en al helemaal niemand ter verantwoording mag roepen want dat doet God wel.

Of je nu volgeling van Jezus bent of niet, soms gebeuren er gewoon dingen in je leven die echt oneerlijk zijn. Die je echt raken diep in je hart en je gewoon veel verdriet doen. Wat doe je daarmee? Hoe ga je daarmee om? Wij mensen hebben een keuze.

Stel er gebeurt je iets,wat doe je? Laat je het over je heen komen en laat je ze maar gewoon hun gang gaan? Of trek je je gevechtsoutfit aan en ga je samen met God de strijd tegen onrecht het aan?

Ik kies toch echt voor het laatste. Als mij onrecht wordt aangedaan en ik weet dat ik in mijn recht sta dan ga ik door en zal ik blijven vechten.

Samen met God zal ik de vijand van onrecht verslaan!

In Nederland hebben we de mogelijkheid dat als er iets gebeurt bijvoorbeeld buiten je schuld om, je naar een advocaat kunt gaan en je dan samen met die advocaat je diegene aansprakelijk kunt stellen voor hetgeen er gebeurd is. Je klaagt diegene aan voor hetgeen er gebeurd is.

hammer-719066_960_720

Dat heb je bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk. Als jij wordt aangereden door iemand en het is niet jouw schuld dan klaag je die persoon aan voor de schade. De advocaat neemt het verder voor je over. Je geeft de zaak uit handen.

Wij als volgelingen van Jezus hebben dagelijks te maken met een tegenstander. En is dat nou net niet precies wat wij ook doen, als je iemand aanklaagt? Je geeft het uit handen. Je advocaat zal de situatie gaan bekijken. die zal het werk voor je gaan doen.

In de geestelijke strijd zal Jezus je advocaat zijn. Hij zal de zaak bekijken en voor je rond maken.

Als Christen heb je meer te maken met strijd dat wie dan ook. Omdat er iemand op de loer ligt die jouw leven wil dwarsbomen. Die ervoor wil gaan zorgen dat de relatie tussen God en jou minder wordt. Wat zeg jij tegen diegene als die voor je deur staat?

IK KLAAG JE AAN! Ik klaag je aan in de naam van Jezus!

De satan kijkt rond in deze wereld, wie die ook maar kan verslinden. Satan kijkt waar hij ook maar een ingang kan vinden. Elke dag en elke minuut.

Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi.
1 Petrus 5:8 | NBV

Deze waarschuwing staat in de bijbel. Dus het is niet zomaar iets. Dit is echt een zaak wat we wel serieus moeten nemen. Elke dag en elke seconde. Maar omdat wij de beste advocaat ever hebben, hoeven wij dat niet met angst en beven tegemoet te zien. Wij hebben een kracht in ons die tegen alles bestand is door Hem die ons kracht geeft!

Ben jij sterk genoeg om de vijand te verslaan?

Als we kijken naar ons eigen kunnen, zullen we de zaak verliezen. Wij mensen hebben onze beperkte mogelijkheden. Maar God kan alles. Bij Hem is niets onmogelijk. Helemaal niets.

Ben jij iemand die gauw opgeeft? Die als het lastig wordt, bij de pakken neer gaat zitten en niets meer onderneemt, of ben je juist iemand die als er tegenslagen op je weg komen, je dan gaat kijken naar de mogelijkheden en oplossingen en niet naar het probleem. Ga jij door tot het einde?

Welke omschrijving past bij jou?

Als je te maken krijgt met onrecht of tegenslagen in je leven, heb je een keuze hoe je daar op gaat reageren. Trek je je daarin niets aan van mensen die vinden dat je niemand mag aanklagen omdat je Christen bent. Ga de weg die God in je hart legt. Ga staan in die kracht en zeg tegen satan: ‘ik klaag je aan!

Ik klaag je aan voor al die tegenslagen die je hebt veroorzaakt!
Ik klaag je aan voor alles wat je mij aangedaan hebt!
Ik klaag je aan in de Naam van Jezus!

Ben jij een vechter? Als ik naar mij zelf kijk en die vraag zou moeten beantwoorden, dan zal mijn antwoord ja zijn. Ja ik ben een vechter. Als ik in mijn recht sta ben ik eigenlijk moeilijk te stoppen als ik eerlijk ben. Ik kan erg slecht tegen mensen die niet hun verantwoordelijkheid nemen voor iets wat er gebeurd is. Die niet eerlijk zijn terwijl ze wel geloven en zelf ook onrecht willen bestrijden. Soms zijn de dingen die mensen doen zo in strijd met waar ze voor staan.

Gelukkig kan ik al die zaken aan mijn advocaat voorleggen. Die niet alleen mij kent maar ook diegene die erbij betrokken zijn. Ik ben blij en dankbaar dat ik elke dag een hulp beschikbaar heb, om samen te strijden. Samen met Hem zullen we onze strijd winnen het klinkt erg makkelijk en misschien denk je ook wel, joh je hebt geen idee in welke strijd ik gewikkeld ben.

Soms moet je strijd leveren tegen je gezondheid.
Soms moet je strijd leveren tegen onrecht.
Soms zijn de omstandigheden in je leven gewoon teveel.

Ik weet het, en ik denk dat iedereen dat wel kan beamen. Soms ben je zo moe van alles en is de makkelijkste keuze gewoon opgeven. Maar wat als opgeven geen keus is, wat als opgeven niet in je woordenboek voorkomt?

Wij hebben Gods DNA!

En in Gods DNA is opgeven geen optie. Toen het zwaar werd aan het kruis en de doornen in zijn lichaam prikten, zei Hij niet, ik stop ermee. Ik houd er mee op. Nee, Hij ging door speciaal voor jou!

Soms is doorgaan je enige optie. Laat zien we je bent en vecht voor wat je waard bent, En dat is ontelbaar veel, zoveel dat zelf diegene die voor jou Zijn bloed vergoot door ging. Hij gaf niet op. Hij ging door tot het einde totdat Hij zei Het is volbracht.

En zo zul jij ook op een dag die woorden horen. Het is volbracht, mijn lieve kind, je bent klaar. Je strijd is gestreden.

Ga door, ook al is dat echt niet altijd makkelijk! Je hoeft de strijd niet alleen te strijden. Er gaat altijd iemand met je mee! Fight on Fighter!
Luister dit prachtige lied van For King & Country met de titel Fight on Fighter!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Danielle Hoogendijk schreef:

  Wat een aanmoedigend blog, dank je wel.

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies Schrijfsels schreef:

   Graag gedaan Danielle! Alle eer aan God!

   Like

 2. Anne Stekhoven schreef:

  Ik herken me in wat je schrijft over vechten. Ik ben echt een doorzetter. Soms is doorgaan de enige optie schrijf je… Maar soms moet je de strijd loslaten omdat alleen God het pleit voor je kan beslechten.

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies Schrijfsels schreef:

   Dank je wel voor je reactie Anne! Klopt! Maar ook als je loslaat, geef je niet op, dan ga je ook door. Je geeft het namelijk uit handen aan diegene die weet wat je er mee aan moet.

   Like

 3. Rinske schreef:

  Mooi leerzaam blog. Ik ben ook wel een vechter. Maar eerder vocht ik uit angst en krampachtig, meer uit eigen kracht, denk ik. Nu weet ik dat het volbracht is en dat Christus het gevecht heeft gewonnen. Ik kan daar in rusten.

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies Schrijfsels schreef:

   Dank je wel voor je reactie! Heel mooi e eerlijk hoe je dat zegt. Christus heeft zeker voor jou de overwinning al behaald!

   Like

 4. De waarheid mag aan het licht komen, soms moet je voor die waarheid vechten. Ik heb er ooit een gedicht over geschreven:

  Recht van spreken

  Hij ziet hoe de mens
  die ontkenning doorziet
  voor waarheid vecht
  en vurig pleit voor hen
  die tegen onrecht strijden.

  Recht zal spreken
  Hij die Waarheid is,
  onrecht onderging,
  lijden herkent.

  Coby Poelman – Duisterwinkel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s