Het wordt een gezegend en spetterend 2019!

En daar is die dan. Mijn eerste blog voor het nieuwe jaar 2019. Terugkijkend op het jaar 2018 sta ik echt versteld dat er elke zondag weer een blog verschenen is. Soms net op het nippertje geplaatst of zelfs die zelfde dag nog geschreven. Dus vers van de pers. Ik ben God echt enorm dankbaar dat de letters blijven komen en die letters prachtige woorden en zinnen vormen op papier. Niet ik maar Hem die mij de woorden laat typen. Niet ik maar aan Hem alle eer!

computer-2242263__340

Het nieuwe jaar is ondertussen alweer begonnen en de feestdagen zijn weer achter de rug. Morgen is voor mij echt de vakantie voorbij en begin ik weer met mijn werk. De dagelijkse dingen worden weer opgepakt en het leven gaat weer verder. Wat zal dit jaar mij brengen? Ik weet het niet. Niets is zeker in dit leven. De enige zekerheid die wij hebben, de enige constante factor in ons leven is God!

En ja verder moeten we maar kijken wat het brengt of niet?

In een krant werd aan het begin van 2019 aan verschillende mensen een vraag gesteld. Hoe zal het nieuwe jaar ervoor u uitzien? En in de verschillende antwoorden van de mensen zie je dat er tegenwoordig een soort van negativiteit heerst. Tja, het kan goed gaan of het kan fout gaan. Maar weinige mensen gaven antwoorden als dit jaar wordt geweldig. Dit wordt het jaar. Nee, mensen waren voorzichtig met het geven van hun antwoorden.

Wat zou jij zeggen als je deze vraag gesteld wordt?

Ik denk na. Wat zal ik zeggen? Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik aan het begin van het nieuwe jaar altijd vol goede moed ben. Het jaar is immers net begonnen en er ligt weer een heel nieuw jaar klaar met nieuwe kansen en mogelijkheden.

Maar als het dan bijvoorbeeld al bijna weer eind november is en de verwachtingen zijn nog niet helemaal uitgekomen dan kan ik soms echt even mijn twijfels hebben. Ik wil het niet mooier maken dan het is. Dan heb ik soms echt vraagtekens. Soms zie je het echt gewoon even niet zitten.

En denk je hoe moet ik verder?

Maar wanneer de twijfel dan toeslaat in mijn hart sluit ik mijn ogen en kom ik tot rust bij diegene die mijn leven kent en weet wat mij dit jaar te wachten staat. Bij Hem vind ik rust wanneer ik niet weet wat ik moet doen. Bij Hem vindt ik rust wanneer ik beslissingen moet nemen die niet al te makkelijk zijn. Bij Hem vind ik rust wanneer ik de omstandigheden niet begrijp.

Terwijl ik deze blog lees, kom ik een mooi nummer tegen van Anthony Evans. I believe. En dat is precies wat we nodig hebben in het nieuwe jaar.

I believe That You will fight for me
You’ll do what’s right for me
I believe it I believe it

I believe, that you’re holding me in your hands
That nothing can change what you plan
I believe, that you’re holding me in your hands
That nothing can change what you plan

En dat is de zekerheid die wij in dit jaar en leven hebben! Laten we staan in deze kracht. Dit fundament. Begin je jaar goed en sta in Zijn kracht! Er is iemand die voor mij en jou vecht! Wat het nieuw jaar ook zal brengen, je mag alles aan hem voorleggen en samen met Hem het avontuur van 2019 aan gaan!

Geloof jij het??

JA ik geloof het! Ik geloof dat God voor mij vecht en dat God zal doen wat het beste voor mij is! Hij houdt mij in Zijn handen en er is niets, helemaal niets, wat Zijn plan voor mijn leven kan dwarsbomen! Niets kan zijn plan veranderen!

Dus al ze aan mij zouden vragen hoe zal het nieuw jaar ervoor jou uitzien? Dan zeg ik vol vertrouwen en zekerheid dat het een gezegend en spetterend 2019 zal worden. Je vraagt je misschien af, ja hoe weet jij dat?? Je weet niet wat er te wachten staat voor mij. Hoe kun je dit nou zeggen?

Ook ik weet al sommige dingen die mij te wachten staan. Sommige dingen zijn al bekend voor mij maar ook veel dingen niet. Toch kan ik met alle vertrouwen zeggen dat het een spetterend nieuwe jaar zal worden omdat ik weet wie mij draagt. Omdat ik weet bij wie ik de kracht vandaag kan halen. Ik hoef het hele jaar niet alleen te doen!

En weet je? Er is al zo veel negativiteit. Als je nu al aan het begin van het nieuwe jaar over 2019 praat alsof het gaat mislukken, nou dan denk ik dat het echt niet goed komt. Positief denken heeft invloed op je denken en zal je helpen positief te blijven ook wanneer de omstandigheden niet altijd positief zijn.

Dus………………

Wat is jouw antwoord op de vraag? Kun jij net als ik vol vertrouwen zeggen: Het wordt een gezegend en spetterend 2019! Ik wel.

God en ik gaan samen een topjaar beleven!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Krullies Schrijfsels

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anne Stekhoven schreef:

  Geweldig Krulllie, wat een vertrouwen! Vertrouwen in de juiste Persoon. Ik heb geen idee wat er allemaal gaat gebeuren maar met Hem kan ik de moeilijke dingen aan en ga ik eveneens intens genieten van al het goede dat er ook zal zijn.

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies Schrijfsels schreef:

   Wat mooi hoe je dat zegt Anne. Ja God is de enige zekerheid in dit leven. Bedankt voor je mooie reactie!

   Like

 2. Nelly van der Bas schreef:

  Alles kan omvallen maar God is er altijd. Hij is er en blijft bij ons. En in dat vertrouwen kunnen we het nieuwe jaar ook in. De vastheid ligt in God!

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies Schrijfsels schreef:

   Zeker weten! Dank je wel voor je mooie reactie Nelly!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s