Laat jij het los?

Voor sommige van jullie is het al een paar weken vakantie maar voor mij is dit het eerste weekend dat ik vakantie heb. En omdat ik in het onderwijs werk, heb ik heerlijk 6 weken vrij. Aan het begin van elke vakantie eigenlijk zorg ik ervoor dat op het moment dat mijn vakantie begint, alles ook echt klaar is en ik ook echt van de vakantie kan gaan genieten. Het jaar is afgesloten en ik kan met een gerust hart lekker vakantie vieren omdat ik weet dat alles klaar is.

Ik weet niet hoe het met jou zit of hoe jij je vakantie begint maar zo begin ik in alle rust mijn vakantie. Een hele vakantie vol vrije dagen ligt ervoor mij. En ik zie wel wat er komt. Een paar leuke uitjes zijn al gepland en wat er verder komt, laat ik over mij heen komen. Als ik maar lekker uitrust en geniet. Ik laat het los en zie wel wat elke dag mij zal brengen. Want niets moet, alles mag! Dat is zoals ik al vaker heb gezegd als het vakantie tijd is mijn motto!

En terwijl ik zo over de vakantie nadenk, dacht ik, is dat ook niet het leven wat God van ons vraagt? In de vakantie laten we alles los en werken we even niet en gaan we lekker genieten van de vakantie. Maar………..vraagt God niet van ons om het leven te leven en tegelijkertijd alles los te laten?

Maar dan niet alleen in de vakantieperiode maar altijd?

Pff die komt even binnen zeg. Want hoe kun je en wil je tijdens de andere dagen in je leven alles los laten, terwijl er dingen van je verwacht worden, er dingen op de planning staan en………noem maar op.

Ik begin mijn vakantie in de wetenschap dat ik niets meer hoef te doen. Alles is afgerond voor het werk. Ik kan het loslaten want ik heb vakantie. En dat is eigenlijk de opdracht die God dagelijks aan ons geeft. Laat het maar los. Leef je leven alsof elke dag een vakantiedag is, waarin je alles loslaat en geniet.

Dat is nog eens een opdracht vind je niet? Want het leven bestaat niet alleen maar uit vakantiedagen. Het leven vraagt dingen van je, als je s’ochtends opstaat dan zijn er dingen die er op de planning staan, dingen die er die dag echt moeten gebeuren.

En dan zegt God, laat het los. Leg alles in mijn handen en leef.

Als je vakantie hebt, dan heb je soms geen planning en zie je wel wat de dag zal brengen. Dan doe je gewoon waar je zin in hebt, toch? Maar als je nog geen vakantie hebt……..

Toch staat de opdracht ook in de bijbel. Soms kun je zo moe zijn van alles wat er in het leven moet gebeuren dat je snakt naar een vrije dag. Maar kijk maar eens in mattheus 11: 28. En lees eens de tekst die daar staat.

Kom maar naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van problemen! Ik zal je rust geven.

Dus als je moe bent, bij wie moet je dan zijn? Bij God! Hij zal en kan je rust geven te midden van de chaos, te midden van alle zorgen die je hebt. Te midden van alles omstandigheden en niet alleen in de vakantie. God wil voor je zorgen en je mag je leven loslaten en Hem de touwtjes in handen geven. Hij weet wat het beste voor je is en Hij weet welke weg voor jou geschikt is, waar jouw voetstappen zullen staan.

Geef al je zorgen en problemen aan God, want Hij houdt van u en zorgt voor u.1 Petr. 5:7, HTB

Het is alles behalve een gemakkelijke opdracht. Wat wij zijn mensen. Wij zijn beperkt en kunnen niet kijken vanuit Gods perspectief maar kijken alleen vanuit ons menselijk denken en ons menselijke perspectief. Wij maken ons soms zo zorgen omdat wij niet verder kunnen zien dan de dag die het op dat moment is. God kan verder kijken en ziet de toekomst. Maar…….

Wees stil en weet dat ik God ben.
(Psalm 46:10, vertaald uit NASB)

God is God. En Hij kan ervoor zorgen dat je ondanks dat je geen vakantie hebt, je rustig en vol vertrouwen je dag kan en zal leven. Hij zal voor je zorgen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken! Dus, laat het los. En leef de dagen die God je geeft vol vertrouwen en met de zekerheid dat je weet wie je draagt. Hij zal je door de dagen heen helpen. Hij is je hulp, Hij zal je rust geven, en niet alleen in de vakantie!

Hij kan en zal je die rust geven 365 per jaar.

Daar kun je op vertrouwen. Dus laat je zorgen en alles wat je bezighoudt los en ga op de weg die God voor je bedoelt heeft. Leef je leven. Niet alleen. Want alleen kom je er niet uit, maar samen met God.

Laat alles los en leg je leven in de handen van de Heer en rust.

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s