Geflitst door God!

Als je vaak rijdt, dan heb je de meeste kans op een bekeuring als je tenminste wat te hard rijd. Rijd je altijd netjes je snelheid dan is er geen probleem. Toch zal het je echt weleens gebeuren dat je net ietsjes harder reed dan mocht. En ja dan hoop je natuurlijk dat niemand je gesnapt heeft.

Op de weg waar ik vaak rijd door de week, staan er nogal eens controles. Zichtbaar en onzichtbaar. Gelukkig is het bijna het hele jaar goed gegaan. Tot eind juni…..

Daar is die dan….

De spanning stijgt. Voor wie zou deze betreffende envelop zijn? We kijken elkaar aan. Helaas er staat een BSN nummer op. Dus tja…. ik moet echt bekennen dat ik het ben geweest. Ik kan er niet onderuit. Ik ben het echt geweest.

Terwijl ik zo de datum bekijk, vraag ik mij gelijk af waar ik dan wel niet geflitst ben. Ik heb helemaal geen controle of wat dan ook maar gezien. Zelfs niet verdachts. Maar zoals ik al zei je hebt zichtbare controles en onzichtbare controles en tja ik ben natuurlijk net gepakt bij een onzichtbare controle.

Bij de foto die je dan kan inzien kun je zien dat de camera in het hoge gras verscholen heeft moeten staan. De grassprieten staan namelijk op de foto. Dit was dus een onzichtbare controle.

Als ik om mij heen kijk en de wereld zie dan vraag ik mij soms echt af, hoe kunnen mensen soms zo door gaan met verkeerde dingen doen, terwijl het lijkt alsof ze niet gestraft worden of op hun daden gewezen worden. Het lijkt hen maar allemaal voor de wind te gaan, terwijl zij eigenlijk met dingen bezig zijn, die echt niet door de beugel kunnen.

Als je dat soms denkt en dat is helemaal niet raar hoor, ik denk dat soms ook als ik om mij heen kijk. Daar ben ik heel eerlijk in. Als ik dan kijk hoe de agenten tegenwoordig sneaky hun flitsapparatuur opstellen, denk ik dat daar een les in zit, op de manier hoe agenten de mensen willen pakken op de snelheid.

Wat de mensen ook aan het doen zijn, vroeg of laat zullen ze gepakt worden. Zij het dat ze zichtbaar gepakt worden of dat God ze voor ons onzichtbaar aanpakt en hen er wel op wijst dat hetgeen ze doen echt niet kan.

Vroeg of laat zullen ze geflitst worden. Niet door de politie maar door God!

Hoe zit het met jou? Kun jij goed tegen onrecht? Ik kan niet tegen oneerlijkheid. Als er iets is waar ik echt boos om kan worden is het als mensen niet eerlijk zijn. Of als mensen iets ontkennen terwijl het wel gebeurd is en er bewijzen genoeg zijn, dat je in je recht staat en ze dan nog iets anders beweren. Ik kan daar echt erg boos om worden, om die oneerlijkheid van mensen. Gelukkig moeten mensen zelf verantwoorden wat ze doen en niet doen, en hoef ik daar geen zorg voor te dragen.

Als jezelf oneerlijke dingen overkomen terwijl het voorkomen had kunnen worden als mensen eerlijk waren geweest, is dat een zure en harde waarheid. Je zit met de gevolgen van de oneerlijkheid van de mensen. Wat als ze het wel goed hadden gedaan dan……….. en noem maar op.

Vroeg of laat zullen mensen zelf moeten boeten voor hun eigen daden.

Op een dag zal God iedereen confronteren met je daden. Jij bent verantwoordelijk voor de daden van jezelf. Niet voor die van een ander. Maar kijk eens wat er gebeurd is aan het kruis. Er is Iemand die alle zonden, alle verkeerde daden op zich heeft genomen. Niet van zichzelf want Hij is zonder fouten maar van iedereen op de hele wereld.

Op een dag zal Hij er voor zorgen dat recht zal zegen vieren!

Op Golgotha heeft het recht al zegen gevierd! En daardoor is voor ons de weg vrij, om vrij tot God te naderen.

Kom met al je vragen, met al je zorgen bij Hem en laat Hem er zorg voor dragen. Mensen kunnen niet altijd blijven doorgaan met oneerlijke dingen. Op een dag zullen ze geflitst worden.

Zorg dat jij niet diegene bent die door God geflitst wordt!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Aritha schreef:

  Zal ik jou eens wat zeggen. We kregen gisteren ook zo’n brief op de mat. Ik was zo bang dat ie voor mij was. Maar het was voor mij zoon 🙂

  Toch jammer van het geld.
  Bedankt voor je mooie blog.

  Liked by 1 persoon

  1. Krullies Schrijfsels schreef:

   Dat is dan ook toevallig zeg. Ja het is zeker jammer van het geld maar ik heb het zelf gedaan. Ach en het leverde wel weer een mooie blog op 😉 Dank je wel voor je reactie!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s