De koffer des levens…..

De vakantieperiode is bijna voorbij. Voor sommigen is de vakantie alweer voorbij en anderen hebben nog net één weekje. Als je op vakantie gaat of geweest bent, heb je in ieder geval je koffer of reistas in gepakt. En je inhoud van je koffer verraadt eigenlijk al een beetje je vakantiebestemming of niet? Ga je naar een warm land of juist naar een koud land? Kijk maar in de koffer of in je reistas om het te weten te komen en je ziet het meteen aan de inhoud.

Waar gaat of ging jouw reis heen deze vakantie? Misschien ben je ook wel lekker thuis gebleven. Wat je ook gedaan hebt, je hebt vast wel een keer een koffer of reistas ingepakt en daarmee denk je goed na wat je nodig zult hebben daar in die plaats en op dat gebied.

Terwijl ik zelf mijn koffer aan het inpakken was en ging nadenken of ik nou een korte broek of een lange broek mee zou nemen en wat ik nog meer nodig had, kwam er een gedachte in mij op. Zoals ik net schreef, verraadt de inhoud van je koffer of reistas waar je heen gaat. In ieder geval of het een wam of een koud land is.

Wat als jouw koffer zou vertellen wie je bent?

Wat zal er dan in je koffer zitten? Als een onbekend iemand in je koffer zou kijken zou diegene dan gelijk zien wie jij bent? Wat je karakter is of wat je interesses zijn? Wat zou jij in je koffer stoppen?

Het leven is een reis en je moet wel de juiste benodigdheden mee hebben anders wordt je reis wat lastiger of loop je misschien tegen problemen aan.

Welke bagage neem jij in je leven mee?

Zoals sommige reiskoffers ook enorm zwaar zijn, hoe zwaar zou jouw koffer des levens zijn? De koffers des levens is een hele belangrijke koffer. Het laat zien wie jij bent. Wat zit erin?

Eigenlijk ben je elke dag op reis. Op reis naar God en elke dag is een stukje dichterbij Hem! En net als je benodigdheden nodig hebt als je op reis gaat zo heb je ook je benodigdheden nodig voor deze reis. Ik open mijn koffers des levens en vindt er een briefje in. Weet je wat er op het briefje staat? Faith.

Weet je dat er in het woord Faith heel veel zit? Kijk maar eens. Als je de woorden uit splitst, kom je op mooie woorden die gelijk op God van toepassing zijn. En die woorden zitten in het woord Faith verscholen.

F = riends.
A = lways.
I = identity.
T = ime.
H =ope

Komende 5 weken wordt er elke week één woord uitgehaald waar een blog over zal verschijnen. Daarom ga ik nu niet verder in op de uitleg van de woorden die je krijgt als je de woorden uitsplitst. In deze blog kijken we verder naar het complete woord Faith.

Zoals je leest zit er veel in het woord Faith. Laten we verder gaan en kijken naar het hele woord. Want is vertrouwen soms niet erg moeilijk? Zit vertrouwen eigenlijk wel in je koffer?

Of ben je inmiddels al je vertrouwen kwijt geraakt?

Misschien heb je tijdens je reis mensen ontmoet die je teleurgesteld hebben en ervoor gezorgd hebben dat je het vertouwen volledig in mensen kwijt bent geraakt. Misschien heeft dat je deur doen dichtslaan en heb je er een stevig slot opgezet en denk je niemand komt er meer in.

Vertrouwen. Iemand vertrouwen…………..

Om iemand te vertrouwen heb je eerst een band met iemand nodig, voor je diegene pas kan vertrouwen. Hoe is je band met God? Vertrouw jij Hem genoeg om je leven aan Hem te geven?

Ik vind vertrouwen niet altijd makkelijk. Wanneer ik geconfronteerd wordt met de onzekerheden in het leven vind ik het soms echt lastig om er niet over na te denken en te gaan piekeren, maar het gewoon bij God te laten. Wanneer zich een moeilijke situatie voordoet kunnen je gedachten soms zo allerlei kanten op gaan. Wat als…wat als… en de gedachten gaan maar door.

Soms zou je zo graag even je denken uit willen zetten.

Misschien denk je dat dat niet kan maar niets is minder waar. Wanneer mijn gedachten maar door gaan en de duivel maar allerlei wat als….. in mijn gedachten brengt, pak ik mijn koffer, mijn uitrusting en vraag ik God om rust en om Zijn bovennatuurlijk kracht in elke situatie in mijn leven. Ik bid en wacht dan in het volste vertrouwen af in de zekerheid dat Hij mij zal helpen. En die kracht is er ook voor jou! Kijk maar in je koffer.

Zie je het kaartje niet liggen?

Op je kaartje staat Pray , wait , trust. Bid, wacht en vertrouw. En dat is waar het als we het over vertrouwen hebben om gaat. Ik las laatst ergens bid alsof je het al ontvangen hebt. Wow dat is pas vertrouwen!

De vraag voor jou is, vertrouw je God goed genoeg om Hem heel je eigen leven toe te vertrouwen?

Zoals jij zelf altijd je eigen koffer of reistas in pakt als je op reis gaat, zo ben jij zelf ook verantwoordelijk voor de koffer des levens. Wat pak jij in die koffer? Zorg in ieder geval dat Faith in je koffer zit!

Vertrouw je Hem goed genoeg om alles in die koffer te leggen?

Als ik die vraag zou beantwoorden zal ik een volmondig ja! zeggen. Hij heeft mijn leven echt in Zijn hand! Precies op die momenten dat ik het moeilijk had,kwam God met de woorden don’t worry, wat op de radio speelde. Precies op die momenten wanneer de duivel weer, wat als………… in mijn gedachten plantte.. kwam God met een prachtige bemoediging. Zo dichtbij wil God bij je zijn, maar laat jij Hem ook toe in je leven?

Have Faith!

Het is niet altijd makkelijk maar Hij is er voor jou! Met alles wat je doet, met alles wie je bent. Leg je kleine handen maar in Zijn grote Vader handen! Vertrouwen is niet altijd makkelijk. Het is je leven loslaten en in de handen leggen van iemand. Maar niet zomaar iemand. Hij is de maker van alles, van heel deze wereld en al wat daar in is. Zou Hij dan ook niet jouw leven kunnen leiden? De bal ligt bij jou…………..

Laat jij je leven los?

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

5 gedachten over “De koffer des levens…..

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: