I can’t walk this road alone

Sommige mensen maken weinig mee, sommige mensen maken veel mee. Soms sta ik er zelf versteld van, wat ik nu weer meemaak of tegen kom in het leven. En ik hoef er niets voor te doen, ik kom het gewoon vanzelf tegen.

Afgelopen week reed ik op de terugweg van mijn werk op een autoweg waar je 100 mag. Kwam ik ineens een lopende man tegen, druk bellend op de autoweg. Wie verwacht hier nou iemand tegen te komen lopende op de autoweg? Ik moet je zeggen dat ik beste wel even schrok want ik kwam net de bocht om met 100 op de teller en ineens sta ik oog in oog met een lopend persoon op de autoweg.

Die man was echt de weg kwijt. Ik heb eenmaal thuis ook gelijk de politie gebeld en er melding van gemaakt. Ik denk hoe kun je zo de weg kwijt zijn, dat je op een autoweg gaat lopen? Echt levensgevaarlijk!

Het beeld van die man daar op die autoweg bleef mij maar bij. Thuis dacht ik er nog over na en toen ik afgelopen week er weer langsreed, bleef het beeld nog helder op mijn netvlies. Ik hoop dat de politie hem in veiligheid heeft kunnen brengen.

Want is dat niet wat je nodig hebt, als je de weg kwijt bent? Veiligheid?

Deze week de tweede blog in de serie Faith. En het wonderlijke is dat dit precies past bij hetgeen ik afgelopen week meegemaakt heb. Want we zijn aangekomen bij de letter A. De A van Always. Altijd. En dat is wat wij als familie deze week ook echt gevoeld hebben, dat ondanks alles, God ons erdoorheen sleept en ons helpt en ons draagt. Zijn nabijheid en aanwezigheid in ons leven, hebben ons geholpen toen we Zijn kracht zo hard nodig hadden. Nooit maar dan ook NOOIT zal Hij ons en jou verlaten.

Always, Altijd is Hij bij ons.

Even terug naar die man op die autoweg. Je moet wel echt de weg kwijt zijn, wil je op die weg gaan lopen. Terwijl er auto’s met 100 km op je af kunnen komen. Niemand zal ontkennen dat die man echt even de weg kwijt was. Hoe zit dat met jou?

Ben jij ook weleens de weg kwijt?

Soms zijn de omstandigheden in je leven niet altijd makkelijk. En kun je gauw overweldigend worden door alles wat je meemaakt. Misschien ben je echt helemaal de weg kwijt en heb je God allang de deur gewezen en ben je bezig het allemaal zelf op te lossen. Kijk eens naar je leven.

Ben jij nog op de goede weg?

Voor gevaar van eigen leven loopt de man gewoon op een weg. Ik vraag mij af, wat zou die persoon gedacht hebben, wat ging er door die persoon heen? Wat was er aan de hand? Terwijl ik deze blog aan het schrijven was, kwam er een gedachte in mij op.

Lopen wij soms ook niet voor gevaar voor eigen leven op een weg die niet voor ons bedoeld is?

God heeft voor jou een plan klaar. Hij weet precies wat bij jou past, hoe jij bent, en wat je interesses zijn. Hij heeft je immers gemaakt. Hij is er altijd! Sommigen vinden dat geen fijn idee. Die hebben het idee dat er altijd op hen gelet wordt en ze niets zelf mogen doen. Het betekent niet wat mensen soms wel zeggen dat we marionetten zijn en God bovenons ons laat doen wat Hij wil. Nee, we hebben zelf een eigen keuze en als jij voor God kiest en je leven in Zijn handen legt, dan pas gaat Hij aan de slag.

Wacht Hij nog op een JA van jou?

Als jij je op een weg bevindt die niet jouw weg is, kun je gevaar lopen. Je mist dan namelijk het plan wat God voor je heeft. Als jij dagelijks bezig bent een weg te lopen die niet voor jou bestemd is, dan zal je dat extra energie kosten. En die energie kun je wel beter gebruiken toch?

Hij weet als geen ander wat er in je omgaat en wat het beste voor je is. En kijk dat is het hem nou net. Het beste……..Soms zijn wij niet het beste voor ons zelf. Soms denken we dat we het beste voor ons zelf weten, maar heeft God nog een beter idee.

Het moeilijke is dan om het over te geven en God Zijn gang te laten gaan.

Soms zijn de omstandigheden zo moeilijk en zie je gewoon even de weg niet. Soms is het enige wat je uit kunt roepen, help mij, ik kan het niet alleen! Je richt je ogen op naar boven en vraagt om hulp. En als je stil bent zou het zomaar kunnen zijn dat je ineens de woorden: het komt goed, uit de hemel zult horen.

Ik weet niet wat jouw situatie is. Of je de weg kwijt bent of dat je voor gevaar van eigen leven je op een weg bevindt die niet voor je bedoeld is, maar wat ik wel weet is dat je alles niet alleen hoeft te doen. Always betekent dat er altijd iemand bij je is! Ik heb het woord even in het woordenboek opgezocht .

Dus voor eeuwig is God aan je zijde!

Dus bevind je je op een weg die niet de juiste is? Neem dan de eerstvolgende afslag en kom terug op de weg die voor jou is. God zal je snel genoeg laten weten of je op de juiste weg bent of niet. ik vind het juist een geruststellend idee. Wanneer ik niet meer weet hoe nu verder, wanneer ik denk dat ik het niet kan, weet ik dat God een plan heeft en mij ALTIJD zal helpen. Zach Williams heeft daar recent een prachtig nummer over geschreven. Luister maar.

When I don’t understand
When I don’t I think I can
I know You have a plan
So Heaven help me, Heaven help me
!

A = Always

Hij is bij je, in je verdriet, in je pijn maar ook in je vreugde, in alles wat je meegemaakt hebt of nog zult meemaken. Hij is er voor je, continu, voor eeuwig. Laat Hem je Vader zijn en wees stil.

En wie weet hoor je ineens een liefdevolle stem zeggen: Everything will be okay!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

4 gedachten over “I can’t walk this road alone

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: