Identiteitsfraude!

Lijk jij nog een beetje op je foto op je identiteitsbewijs? Ik ben heel eerlijk als ik weer voor een nieuw identiteitsbewijs zou moeten zou ik eerst nog even kijken of ik nog ergens een oud fotootje heb liggen. Al moet die natuurlijk wel lijken op hoe ik er nu uitzie natuurlijk. Ik vind die foto’s altijd zo erg. Mijn bril mag niet op en je mag niet lachen, nou dat geeft totaal niet weer hoe ik ben. Als ik niet meer mag lachen…

Vandaag zijn we aangekomen bij het derde deel van de serie Faith. Vandaag is de letter i aan de beurt. Weten jullie nog waar de i voor staat? De i is de i van identity. Je identiteit. Denk daar eens even een ogenblik over na.

Wie ben jij?

Wat maakt jou diegene die je bent. Wat is jouw identiteit. Om dat te weten te komen zul je eerst moeten weten wat identiteit eigenlijk inhoudt, wat het betekend.

Dus wie ben jij? De persoon die je zegt dat je bent of ben je heel iemand anders? Waar haal jij je identiteit vandaan? Sommige mensen verlenen hun identiteit aan de mensen om hen heen. Ze willen zijn zoals iemand anders. Sommige mensen verlenen hun identiteit aan rijkdom of status. Maar waar gaat het nou echt om?

Toen je eerste hartslag klopte was jij als jij. Iemand met karakter, niemand is zoals jij en zal ook nooit zoals jij worden. Jij hebt je eigen identiteit, je eigen ik en dat is waar het omgaat. Ben jij jezelf? Sta jij in het leven met je eigen identiteit of gedraag je je als iemand die je totaal niet bent? Denk eens even over deze vragen na en geef er eens eerlijk antwoord op.

Ben jij echt?

Tegenwoordig zijn er zoveel mensen die niet zijn wie ze zijn. Die hun identiteiten aan iets anders verlenen dan aan diegene waar het om gaat. God!

Verleen jij je identiteit aan je rijke buurvrouw, buurman of vrienden of vriendinnen? Of verleen jij je identiteit aan diegene die zelfs Zijn leven voor je overhad?

Vanaf de dag dat jij geboren werd, heb jij je eigen DNA, je eigen karakter, je eigen identiteit.
Vanaf de dag dat jij geboren werd, heb je ook de keuze. Gedraag ik mijzelf zoals ik ben of gedraag ik mij als iemand anders?

De vraag is waarom zou jij je anders willen voor doen dan je bent? Waarom zou je niet jezelf zijn? Kijk eens in de spiegel. Die spiegel waar je misschien al heel lang niet in gekeken hebt. En kijk jezelf eens recht aan. Jij bent een goede aanwinst voor de wereld! Kijk je zelf eens diep in de ogen aan en zeg hardop wat je ziet. Een prachtige parel geschapen door God, die mag zijn, wie je bent!

Voor God hoef je je niet anders voor te doen. Bij Hem kun je echt zijn wie je bent! Zonder je beter voor te doen dan je bent. Bij Hem kun je totaal jezelf zijn, rust maar uit en wees diegene die God bedoeld heeft.

Je mag stralen in deze wereld zoals God jou gemaakt heeft!

Ik ben gisteren naar de familiedag van uitgeverij Scholten geweest en terwijl we in de kas gingen luisteren naar Leo Heuvelman kreeg ik van zijn zoontje een prachtige kaart. Deze kaart past precies bij deze blog over identiteit. Het staat precies beschreven dat we mogen komen zoals je bent, met je eigen identiteit je, eigen ik.

© Copyright en tekst Leo Heuvelman uit de gedichtenbundel Dichterbij God.

Dus waar haal jij je identiteit vandaag?

In deze turbulente wereld is het van belang te laten zien wie je bent. Stel je nou eens voor dat jij niet diegene bent de op je identiteitsbewijs staat, als ze daar achter komen, dan heb je een groot probleem. Zou dat ook niet zo in de geestelijk wereld gelden? Als jij niet jezelf bent pleeg je eigenlijk identiteitsfraude. Identiteitsfraude in de geestelijke wereld. Kijk maar eens wat identiteitsfraude betekend in het woordenboek:

Als jij niet jezelf bent, neem je een identiteit van iemand anders aan. Misschien van die collega die o zo goed is, of die van je buurman/buurvrouw die zo rijk en goed is. Snap je wat ik bedoel?

Denk eens goed na over wie jij bent in deze wereld. Jezelf of iemand anders?

Een prachtig nummer waar ik deze blog mee wil afsluiten is het nummer van de band Disciple met hun nummer Radical. Till the day I die I’ll be a Radical

Hoe zit dat met jou?

Wees radicaal. Sta in die identiteit die je van God gekregen hebt! Sta voor wat je waard bent en wees diegene die staat in zijn of haar eigen identiteit. Gods identiteit. Luister maar naar het prachtige nummer:

With my heart with my soul
Till the day I die I’ll be a Radical
With my blood with my bones
Till the day I die I’ll be a Radical

En jij? Hoe zit het met jou? Ben jij radicaal en jezelf of ben je geheel iemand anders?

Zorg dat jij niet diegene bent, die identiteitsfraude pleegt!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: