Eeuwig te laat?

Vorige week zat ik even in spanning. Terwijl ik vanaf mijn werk terug naar huis reed, zag ik ineens dat mijn benzine meter bijna op 0 stond. O jee, en ik was net ongeveer 10 minuten geleden het tankstation voorbij gereden . Om mij heen alleen maar weilanden waar dus in geen velden of wegen een tankstation is te bekennen. Heb ik nog genoeg benzine om thuis te komen of zou ik onderweg nog een tankstation vinden?

Vandaag zijn we aangekomen in de serie Faith bij de T. De T van Time. En dit kun je op verschillende manieren beschrijven.  Toen ik in de auto weinig benzine had, vroeg ik mij af of ik nog op tijd zou zijn en nog genoeg tijd zou hebben om naar huis te rijden. Maar tijd kun je ook op een hele ander manier bekijken. Wat is tijd eigenlijk? Ook dit heb ik even in het woordenboek opgezocht:

TIJD:1 opeenvolging van ogenblikken; tijdsverloop, tijdsduur of tijdstip: na verloop van tijd; op tijd beginnen tijdig; te allen tijde altijd; te zijner tijd

2(taalkunde) vorm van een werkwoord ter aanduiding van een tijd van de handeling in het heden, het verleden of de toekomst: de tegenwoordige, verleden, toekomende tijd; dat is voltooid verleden tijd dat is voorgoed voorbij

3opgenomen hoeveelheid tijd waarin een sporter zijn parcours aflegt: een goede tijd neerzetten

Je ziet aan de betekenis in het woordenboek dat er verschillende betekenissen zijn van het woord tijd. Hoe ga jij met de tijd om? Verdeel jij je tijd zodat je aan het einde van de dag ook echt tevreden bent met wat je gedaan hebt?

Time……..

De dagen zijn verdeeld in tijden. Jaren en maanden zijn verdeeld in tijden. De 24 uurs economie is in volle gang. Willen mensen nog wel rust hebben? Het lijkt er soms echt op dat mensen maar altijd door willen gaan, geen tijd om te rusten, door, door en doorgaan. Wat zegt God daar eigenlijk over in de Bijbel?

 Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel. Prediker 3:1

Alles heeft zijn tijd. Dus waarom zouden wij ons zo druk maken dat alles moet gebeuren voor een bepaalde tijd. Terwijl er in de bijbel staat dat er voor alles een tijd is. Tijd misschien ook wel één van onze grootste vijanden. Deadlines die we moeten halen. We maken een race tegen de klok. Zullen we het halen?

Tijd kan ook iets heel moois zijn. De tijd met je familie, geliefden of vrienden doorbrengen is een genietmoment en kan mij niet lang genoeg duren. Neem jij de tijd om te genieten met je familie, geliefden of vrienden? Of heb je alleen maar tijd voor jezelf?

Time.

Waar denk jij aan bij het woord tijd? Mensen die alles voor de wind gaat, die zullen misschien niet zo het besef van tijd hebben. Maar als je geconfronteerd bent met tegenslagen in bijvoorbeeld ziekte of pijn. Dan zie je de tijd heel anders. Als je al een paar keer geconfronteerd bent met het kwetsbare en broze van het leven, dan besteed je je tijd aan dingen die er echt toe doen.

Hoe zit dat met jou?

In de tijden dat ik te maken heb met tegenslagen weet ik hoe moeilijk ook, wie er achter mij staat. En dat is het mooiste aan de God die ik dien. Hij is er in alle tijden! Nu denk je misschien, wat zeg jij nou? Was God er ook bij toen ik dit of dat doormaakte? Dat zijn moeilijke vragen en heb ik ook echt geen antwoord op. Wel weet ik dat God in al jouw tijden is!

Als er een tegenslag op je weg komt is God er om je daardoorheen te dragen en je te helpen, juist in die tegenslag!

Je mag met al je vragen naar Hem gaan. Hij die heel de wereld kent. Die jou kent met al je tegenslagen en pijn. Met al je verdriet en moeiten. Hij is de God van alle dagen. Hij is die enige die nooit veranderd en nooit zal veranderen! Mensen veranderen.

De seizoen veranderen maar God zal altijd in alle tijden dezelfde zijn!

Casting Crowns heeft een prachtige lied geschreven God of all my days. Luister maar naar dit lied en vind er troost en kracht in. 

Kom maar met al je vragen, met al je gebroken stukken en pijn. God is er voor je. God zal je altijd omringen met zijn kracht en liefde. Hij zal je bij de hand nemen en je door dit leven heen leiden. Maar wel als jij het toelaat. Hij zal een weg voor je maken. Hij ziet jou! Soms zijn er zoveel vragen en heb je totaal geen antwoorden. Weet dan dat je alles aan Hem mag voorleggen.

Lucht je hart maar en voel Zijn vleugels om je heen!

Nog even terug naar mijn benzine meter. Die liep bijna tegen de 0 aan. Je zou ook kunnen zeggen. De tijd was op. Nu is het als je benzine op is, niet zo’n erg probleem. Ik bedoel het kan nog opgelost worden. Maar als je tijd op is, heb je een heel ander probleem. Er is namelijk ook een keerzijde aan tijd. De tijd zal een keer stoppen.

Zie jij dat moment angstig tegemoet of kijk je er vol verwachting naar uit?

Kijk eens om je heen. Kijk eens naar de vrienden die je hebt of je collega’s of buren of noem maar op. Geloven zij in God of is er nog werk aan de winkel? Ik zie soms mensen om mij heen waarvan ik mij echt afvraag waarom ze maar doorgaan met dingen die echt niet kunnen. Oneerlijkheid is de wereld niet meer vreemd. Maar op een dag zal de klok stoppen.

Ben jij dan klaar voor wat er komen gaat of ben je voor eeuwig te laat?

Dus denk er goed over na. Zet je tijd goed in en doe wat je moet doen. En dat is niet makkelijk. Het leven is niet altijd leuk en makkelijk. Ik zou de laatste zijn die zou zeggen dat het leven alleen maar mooi en makkelijk is. Helaas kennen we allemaal onze tegenslagen. Maar wat het wel dragelijker en zeker mooier maakt, is dat je iemand in je leven kan hebben die je continu zal dragen.

Gelukkig heb ik en mijn familie die keuze voor Hem gemaakt. Een bewuste keuze. En Hij draagt mij maar ook mijn familie door alles heen. Hij is ons anker, onze rots die nooit veranderd door alle stormen van het leven heen.

Het mooie aan God is dat jij zelf de keuze hebt. Hij dwingt je nooit. Maar denk goed na over welke keuze je maakt voordat de klok zal stoppen. De tijd stopt echt een keer. Niemand weet wanneer, maar dat de tijd ooit stil zal staan is een feit.

Zorg dat je dan veilig bent en de juiste keuze al gemaakt hebt, zodat je niet voor eeuwig te laat zult zijn!


© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

2 gedachten over “Eeuwig te laat?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: