Vergeet nooit wie je leven draagt!

Ik kijk naar buiten en zie mijn auto staan. Hopelijk kan ik er vandaag weer mee op pad. Het zijn een paar wonderlijke dagen geweest. Iets wat begon als gewone autopech, liet mij parellen zien met het geloof. En ik ben met heel andere ogen naar mijn auto gaan kijken.

Een grote glimlach verschijnt op mijn gezicht als ik eraan denk. Wat kan God toch wonderlijk werken! Misschien heb jij dat ook weleens meegemaakt. Je zit in een situatie waar je zelf niets aan kunt doen en terwijl je in die situatie zit zie je toch ondanks de pijn en de omstandigheden de glinsteringen van God er dwars door heen.

Herken je dat?

Ik kijk terug naar mijn auto. Nou die mag nog wel een wasbeurt hebben zeg. Wat een vuil en wat een troep zit er allemaal op de auto. Helemaal gelukkig dat ik weer in mijn auto rijd, rijd ik even later de wasstraat in. Gelukkig is er een wasbox vrij. Eenmaal uit mijn auto moet ik gaan beslissen hoe ik de auto zal schoonmaken. Ik kijk naar de modder onderaan mijn auto. Gelukkig heeft de wasbox verschillende opties. Deze keer maar de optie met de borstel voor hardnekkig vuil.

Hoe is het eigenlijk met je geestelijke auto, je ziel gesteld?

Is je ziel schoon of zijn er nog dikke vlekken te zien? Misschien heb je ook wel vlekken die jezelf niet kunt verwijderen. Misschien heb je ook vuil die alleen God kan verwijderen.

Hoe is jouw situatie?

Zoals je op de afbeelding kunt zien, zijn er verschillende mogelijkheden om je auto goed schoon te krijgen. Welk nummer zou jij kiezen als je jezelf moest schoonwassen? Een beetje water of moet er een borstel voor hardnekkig vuil aan te pas komen? Dat is een vraag die jij alleen maar kan beantwoorden. Hoe is jouw werkelijke ik? Wie ben jij werkelijk? En wat gaat er gebeuren als jij door de heilige wasstraat zou gaan?

Zie onderstaande wasbox , wat als God het programma voor jouw zou indrukken?

Welke wordt het?

Weet je dat er een verschil is met de heilige wasbox en deze op onderstaande afbeelding? Deze op de afbeelding heeft elke keer weer een paar euro nodig om het te doen. De heilige wasbox is daarin tegen al betaald. Jij mag gratis er gebruik van maken. Hoe mooi is dat!?

God heeft namelijk aan het kruis voorgoed afgerekend met al je vuil. Met al je modderklonten ect. Hij hing voor jou aan het kruis en dat geeft jou gratis toegang. Toegang tot de heilige wasbox. Want ook al zijn we al schoongewassen, elke dag weer maken wij fouten en mogen wij weer naar die heilige wasbox gaan. En elke dag opnieuw zal Hij ons schoonwassen met Zijn heilige water.

Ik kijk nog één keer naar de wasbox en draai dan de weg op. Naar huis…….
Eindelijk kan ik naar huis. Wat een bijzondere dagen waren dit. Wonderlijke dagen. Dagen gevuld met Gods leiding en kracht.

Thuiskomen.

Ik krijg een warm gevoel van binnen als ik denk dat ik nu naar huis ga. Hoe is dat voor jou? Ben jij ook blij als je weer thuis bent of juist niet? Wie zit er thuis op jou te wachten? Je familie of helemaal niemand? Dat kan meespelen met of je het fijn of niet fijn vindt om naar huis te gaan. Maar wie er ook op je wacht of hoe je situatie er ook uitziet, er is altijd iemand die op je wacht.

Weet dat er iemand is, bij wie je thuis mag komen!

Iemand die altijd op je zal wachten, hoelang jij ook over de reis zult doen.
Ken jij Hem of heb je Hem nog nooit ontmoet? Er is altijd iemand die op je wacht totdat je thuis bent! De vraag alleen is, verwacht je Hem ook? Verwacht jij dat Hij op je staat te wachten?

De vraag is, ben jij al thuis of heb je de weg naar huis nog nooit gevonden en dool je in het duister rond en weet je totaal niet meer hoe je de weg terug moet vinden? Ik kwam een prachtig sterk nummer tegen van Tedashii – Home feat. David Crowder.

I’m fighting, I’m fighting for hope
I’m trying just don’t let me go
I need You now more than before
Until I’m, until I’m home

Wij hebben God nodig of we nou willen of niet. Dit leven is één grote reis en op een dag zullen we voorgoed thuiskomen. Maar ook nu in dit leven staat God elke dag op je te wachten. En Hij houdt niet op, totdat jij Hem ook in je armen zal sluiten.

Deze reeks met als rode draad de gestrande auto, heeft parellen gegeven met het geestelijk leven. Let op de toestand van je geestelijke banden, laat jij je licht wel zien en zonder God, onze motor in het leven zijn we niets. Als laatste de hemelse/geestelijke wasbox.

De vraag voor jou is nu…. bij Wie kom jij thuis?

In alle chaos van het leven is er één stem. Eén stem die als je stil bent en niet naar al het lawaai in de wereld luistert, zal horen. Één stem die zolang er maar voor nodig is, je aandacht zal blijven trekken tot dat ene moment. Totdat moment dat jij eindelijk een keer die juiste keuze maakt. Hoor maar, wees stil en hoor Zijn liefdevolle woorden tot je spreken:

Kom thuis mijn lieve kind, Ik wacht op je!

Zo’n uitnodiging kun je toch niet in de wind slaan? Juist in deze wereld waarin iedereen rust wil vinden en momenten voor zichzelf wil. Is het juist van belang dat je op ziet naar diegene die ware vrede geeft!

De landschappen worden al weer bekender en ik moet oppassen dat ik niet harder ga rijden nu ik weer bekend terrein zie. Hoe ren jij naar je vader toe? Langzaam of vol schaamte? Of juist vol verwachting en vol blijdschap?

Ga maar Hij wacht op je, wat je verleden of heden ook is.

Hij is er voor je en zal altijd op je blijven wachten! Vergeet nooit wie je leven draagt! Tijdens mijn gestrande auto ging alles ook niet zoals verwacht. En in het leven gaat het soms ook niet altijd zoals je verwacht. Maar weet Wie er met je mee gaat op reis. Je bent nooit alleen!

Er staat Iemand op je te wachten als je weer thuiskomt!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Dit is op LookAroundTheCorner herblogden reageerde:
    Mooi blog van Krullies Schrijfsels .

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s