Het gevecht wat geen oorlog heet…..

Een lege dam in Amsterdam. Dat was gisteren het beeld van de dodenherdenking. Het was een hele andere herdenking dan voorgaande jaren. En dat beeld liet maar eens zien hoe menens de situatie is.

Vandaag Bevrijdingsdag. En ik vind het eigenlijk best wel vreemd om nu juist in dit jaar het 75 jaar vrijheid te vieren. Als je om je heen kijkt en een blik werpt op de wereld, vraag ik mij af in hoeverre we echt vrij zijn. En dat kan op verschillende gebieden.

Zijn we momenteel echt vrij?

Die vraag zit al een tijdje in mij hoofd terwijl ik schrijf over 75 jaar bevrijding. Dat juist nu we 75 jaar vrij zijn, we totaal niet echt vrij zijn. Momenteel is heel de wereld in strijd. Niet zomaar een strijd maar een hevige strijd. We vechten niet in een oorlog maar tegen het coronavirus. Het is het gevecht wat geen oorlog heet.

Vele mensen liggen nog te vechten tegen het coronavirus op de ic.
Vele mensen vechten om beter te worden van het coronavirus.
Vele mensen vechten tegen het intense verdriet wat ze hebben om geliefden die ze missen,

Dat is de oorlog waar we nu in strijden en vechten.

En dan is het Bevrijdingsdag! Feest…. Ik zal je eerlijk zeggen, ik ben alles behalve in feeststemming. Feeststemming om de vrijheid te vieren? Toch is het wel belangrijk dat het gevierd wordt. Want de mensen hebben wel gevochten voor jouw vrijheid nu. Ze gaven er zelfs hun leven voor.

Vrijheid.

Je kunt je vrij voelen in verschillende opzichten en op verschillende gebieden. Maar nu vrij zijn? Wat moeten we daar nu mee terwijl de deuren dicht zitten? Er veel mensen in quarantaine zitten vanwege het coronavirus. We niet naar de winkels mogen, de scholen nog dicht zijn.

Onze vrijheid lijkt erg beknopt.

Inderdaad is onze vrijheid nu minder, maar lieve mensen dat is tijdelijk! En ondanks de omstandigheden in je leven kun je terwijl de omstandigheden je misschien geen genoeg vrijheid geven, je wel vrij voelen!

Jezus gaf Zijn vrijheid op voor jou!

Welk gevecht je momenteel ook levert, je vecht niet alleen! We mogen hoop vinden bij het kruis. Heling vinden in Zijn naam! In Hem is ware vrijheid te vinden!

God is er! Ook in mijn gevecht tegen het coronavirus. Vanochtend maakte ik iets wonderlijks mee. Ik zat een filmpje op youtube te kijken en meestal kan ik als ik dan naar een ander tabblad ga op mijn telefoon, niet tegelijkertijd iets op youtube laten afspelen. Terwijl ik zo verder aan het scrollen was begon ineens een lied te spelen. En je raad nooit welke……………Lopen op het water!!

Wauw als dat geen werk van God is!! En wat een mooi voorbeeld geeft God hier en dit geldt op dit moment ook voor jou! Want is dat niet wat we nu doen? Of misschien gezegd, moeten doen? Lopen op het water? De golven kunnen soms zo hevig zijn. Het gevecht te zwaar. Maar er is en blijft altijd hoop!

U sterke hand die houdt mij vast!!

Ook nu in gevecht tegen het coronavirus.
Ook nu wat er momenteel ook in jouw leven speelt!

Geest van God, leer mij te gaan over de golven,
in vertrouwen U te volgen,
te gaan waar U mij heen leidt.
Leid me verder dan mijn voeten kunnen dragen.
Ik vertrouw op uw genade,
want ik ben in uw nabijheid.

Jij hebt alle vrijheid om te kiezen wie je volgt. Maar weet dat als je ware vrijheid zou willen, Hij je enige keuze is! Hij laat je totaal vrij in wat je kiest. Hij dwingt je nooit en zal je ook nooit dwingen. In Hem heb je de totale vrijheid om te zijn wie je bent! Dat is de ware vrijheid die wij zo nodig hebben. niet iemand die zegt doe dit of doe dat. Maar gewoon Iemand die zegt.

Ik ben bij je!

Juist nu de wereld op zijn kop staat. Spreek de woorden uit. Want soms lijkt het alsof je voeten je niet meer kunnen dragen. Ik zing de woorden uit het lied mee. En eindig met in het volste vertrouwen dat ik weet dat ik in Zijn nabijheid ben. Ook nu. Juist nu!

Ga opzoek deze dag naar Diegene die echt vrijheid geeft. Vrijheid is er niet zomaar. 75 jaar geleden hebben vele mensen gevochten zodat wij nu 75 jaar bevrijding kunnen vieren.

En moet je kijken wat het Jezus gekost heeft om jou de ware vrijheid te geven. Zijn leven!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: