Kijkend over de rand…..

Zoals jullie weten ben ik ingestapt in de luchtballon. Een terwijl ik wat meer probeer te ontspannen, voel ik dat we steeds hoger en hoger gaan. Met knikkende knieën kijk ik om mij heen.

Ik ben begonnen aan mijn uitdaging en ben de luchtballon ingestapt. De luchtballon die in deze serie symbool staat voor het leven. Zie je de overeenkomst met het leven al?

De ballonvaarttocht kun je vergelijken met het leven. Het moment dat je instapt is het begin. Het begin waar jij voor het eerst je ogen opent en kijkt in de ogen van je moeder. Geweven in de schoot van je moeder. Je bent geboren en je staat aan het begin van je leven. Net zoals je nu aan het begin staat van je luchtballonvlucht.

Vandaag is het Moederdag en ik kan het niet laten je even te vertellen wat voor lieve mama ik heb. Heel vaak lees ik, ik heb de liefste moeder. Nou denk ik dan gelijk, dat kan niet want die heb ik 😉 Niet zomaar iemand maar echt een gouden vrouw! Ik ben mij wederom ervan bewust dat dit net vanzelf sprekend is. En ben tegelijkertijd onzettende dankbaar dat ik zo gezegend ben met zo’n lieve mama.

Een vriendin voor altijd.
Een vriendin door dik en dun!

In de vorige blog hadden we het over hoogtevrees. En net zoals je in de luchtballon zit moet je in het leven ook niet teveel naar beneden kijken. Kijk om je heen ondanks de omstandigheden. Dat is een eigenschap wat ik ook van mijn ouders geleerd heb. Doorzetten maar ook kijken in de omstandigheden waarin je zit, wat nog wel mogelijk is bijvoorbeeld.

Dat is een proces en je zult merken dat je mensen nodig hebt die achter je staan. Een moeder die van je houdt en er voor je is. Maar je zult ook merken dat je dit niet in eigen kracht maar in Gods kracht kan! En dat je met Zijn hulp heel voorzichtig even over de rand heen durft te kijken en om dan te genieten van de schoonheid die je om je heen ziet.

Even terug naar zoveel jaren geleden toen ik in die luchtballon zat. We waren al even op weg. Ik had gelukkig geen last van hoogtevrees maar had het mandje nog wel stevig vast en terwijl ik mijn handen stevig om het mandje liet, keek ik toch even vooruit.

Inmiddels waren we nog hoger dan de bomen en wat je dan ziet, dat vergeet ik nooit meer. Zo mooi! De stilte die je dan hoort. Je merkt totaal niets van al die chaos die zich beneden afspeelt, je hoort en ziet alleen maar de stilte en de schoonheid. En om je heen de prachtige blauwe lucht!

Is dat ook niet wat wij moeten doen in de chaos van de wereld? Proberen ons te richten op de stilte en te genieten van de schoonheid die God geeft? Genieten van de stilte en de schoonheid om ons heen. Je niets aantrekken van de chaos die zich in de wereld afspeelt maar is dat wel mogelijk?

Want de situatie in de wereld kan soms zo je aandacht vragen.

En dan denk ik weer aan de vlucht in de luchtballon. Zo rustig en vredig. Zo in alle stilte genieten van de natuur. Ik moet wel zeggen dat de hetgeen je ziet bovenin de lucht er heel anders uitziet dat als je op de grond staat hoor.

Ziet God ons ook niet zo? Wij hebben een beperkt zicht en zien alleen de dingen die we zien. Maar God kijkt verder en ziet alles van bovenaf ook. Hij ziet de dingen anders dan wij, omdat wij beperkt zijn in ons denken. God kijkt verder dan de dagen en maanden.

Hij ziet het geheel en wij maar een stukje.

Voorzichtig kijk ik weer over de rand en zie de groene bomen onder mij. Wauw! Wat een mooi gezicht zeg! Dit moment in mij opnemend kijk ik de man naast mij stralend aan. Ik kijk naar Zijn doorboorde hand en vraag mij echt af wat er gebeurd is. Liefdevol kijkt Hij mij aan. Mooi hé! Zo zie je hele andere dingen dan als je op de grond staat of niet? Ik knik en kijk weer naar het landschap onder mij. Wauw dit had ik voor geen goud willen missen.

Wat kunnen we leren uit dit voorbeeld?

Dat in welke omstandigheden je leven zich nu ook bevindt je mag weten dat God alles overziet. En dat is alles behalve makkelijk. Maar vindt hoop en troost in het feit dat God je overal ziet waar je ook maar bent. Jij kan NOOIT aan Zijn aandacht ontsnappen. Dus waar je momenteel ook door heen gaat, Hij is er met al Zijn hulp voor jou!

En wanneer je het niet meer weet en je de schoonheid van het leven niet meer kan ontdekken, huil het dan uit bij God. Som lijkt het alsof je alleen in die luchtballon zit. Net zoals je, als je in de luchtballon zit de mensen jou niet zien kan het soms in het leven ook zo voelen dat je alleen bent, dat mensen niet zien wat jij meemaakt.

Vind hoop dat je nooit aan Gods aandacht zal en kan ontsnappen!

Moederdag. Ik vind het geweldig om die dag mijn mama extra in het zonnetje te zetten. We hebben een taart gebakken en ook de cadeautjes staan al klaar om gegeven te worden. Dit wordt een speciale dag!

Juist in deze moeilijke tijd is het belangrijk je familie te koesteren en te genieten van elkaars gezelschap! Voor je het weet is de wereld weer druk aan het draaien en zou je zo maar deze momenten kunnen vergeten.

We zijn aangewezen op elkaar! Samen met elkaar gaan we de strijd aan!

Een mooi lied wat hierbij aansluit is het lied van For King and Country: Iedereen heeft vroeg of laat hoop nodig. Laten deze woorden je hoop geven. Wij hoeven het echt niet alleen te doen!

Samen met God komen we hier doorheen!

Ik wens iedereen een hele fijne Moederdag toe! Hoe je die dit jaar ook zal vieren. En mijn gedachten gaan ook vooral uit naar diegene die nog geen moeder zijn of het juist nu het zo moeilijk hebben omdat ze hun moeder missen. Dan is deze dag extra moeilijk. Ik bid diegene God kracht, nabijheid en troost toe, juist in deze tijd.

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: