Hope for tommorow!

We zijn inmiddels al weer op de helft van onze ballonvlucht. Wat een prachtige dingen heb ik al mogen leren. De ballonvlucht als vergelijking met het leven. Maar je moet het willen zien. Kijk om je heen en zie de aanwezigheid van God.

De omstandigheden in je leven kunnen zo verwarrend zijn en zo moeilijk. Je zou dan kunnen denken dat God je niet ziet of er helemaal niet voor je is, maar weet dat Hij je wel ziet!

De ballonvlucht gaat verder en vandaag zijn we bij deel 3 aangekomen van de serie hoog in de wolken. We hebben geleerd niet bang te zijn maar te kijken naar God en we hebben geleerd in alle chaos van het leven te genieten van het uitzicht en de stilte die God geeft.

Inmiddels gaan we steeds hoger en hoger. Een warme druppel vocht valt op mijn hoofd. Ik kijk omhoog en voel de warmte van de luchtballon boven mij. Zo mooi om te zien hoe een luchtballon werkt! Hoe warmer de luchtballon is, hoe hoger we in de lucht gaan. Hoe kouder de ballon is hoe lager we gaan.

Zie je hier de overeenkomst weer met het leven?

De dagen gaan snel en we komen al weer dichterbij Pinksteren. Aankomende donderdag is het al weer hemelvaart. Hoe mooi sluit dit aan bij het thema Hemelvaart en Pinksteren.

Bij de luchtballon is het wat ik net al schreef, hoe warmer de ballon hoe hoger de ballon zal gaan in de lucht. Het is dus de kunst om tijdens de ballonvaart de warmte verdeling goed te houden zodat de luchtballon niet ineens daalt omdat het kouder is en niet opeens omhoog gaat omdat de ballon te heet is.

Is dit ook niet wat belangrijk is voor ons in het leven met God?

Hoe warm is jouw hart? Of hoe koud misschien? Misschien is je liefde voor God wat bekoeld, hebben de omstandigheden je terneergedrukt en voel je momenteel niet de warmte van God.

Ik zei deze week nog tegen iemand ik had het niet aangekund als ik God niet in mijn leven had. Wat zijn we zonder Hem! We kunnen allemaal in moeilijke situaties zitten. Ik ken jouw situatie niet maar als ik kijk naar mijn eigen situatie momenteel, kan je leven voordat je het weet ineens heel anders zijn.

Eerst ben je nog lekker aan het werk en nu ben je aan het herstellen van je ziekte. De omstandigheden in je leven heb je helaas niet altijd invloed op, het overkomt je. En het kunnen echt donkere momenten zijn. Wat ben ik dan blij dat ik God als mijn Vader heb!

Juist nu we 1,5 meter afstand moeten houden, is er één die nooit afstand zal nemen. Hij is dichterbij dan ooit! Hij woont in je hart!

Terug naar de luchtballon. Hoe warmer je hart voor Jezus zal zijn, hoe hoger en hoe verder je zult komen in je leven. Maar er is ook een keerzijde want hoe kouder je hart is voor Jezus, hoe lager je zult gaan en op een dag zul je de grond raken.

Dan kan het weleens te laat zijn.

Dus kijk eens goed naar de temperatuur van je hart. Hoe warm of koud is het? Is er werk aan de winkel en nader je snel de grond of zit je nog hoog in de wolken omdat je weet dat God dichterbij is dan ooit! Een prachtig lied kwam ik tegen, wat God mij liet zien tijdens het schrijven van deze blog is You keep hope alive.

Hoor de woorden van kracht, en van bemoediging!

Days may be darkest
But Your light is greater
You light our way God You light our way

When evil is rising
You’re rising higher
With power to save With power to save

Het leven kan soms zo donker zijn. Maar wat blijft is die hoop die we hebben. Donderdag is het Hemelvaartsdag en die belofte die Jezus daar doet, geldt nu nog steeds. Hij laat ons niet als wezen achter.

De vraag aan jou is, hoe warm is jouw hart?

Stijg je hoger en hoger en kom je samen op plekken die jezelf niet voor mogelijk hield? Of zie je de grond snel dichterbij komen? Hij is de hoop, ook nu in al je zorgen en pijn.

Vind troost bij Hem!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: