In the waiting!

Het is vandaag Hemelvaartsdag en we komen ook steeds dichterbij Pinksteren. Hoe gaat het met jou in deze tijd? Een tijd waarin we vaak moeten afwachten wat er gaat gebeuren wat wel en niet mag.

Voordat Jezus weg ging zei Hij tegen zijn discipelen, vertel iedereen het goede nieuws wat er gebeurd is met Pasen! Vertel het goede nieuws dat ik leef! De discipelen wisten niet wat er ging komen. Jezus vertelde dat Hij naar Zijn Vader zal gaan en op een dag terug zal komen net zoals Hij weg ging. Hij zal ons ook niet als wezen achter laten. Hij zal hulp sturen. Toen Jezus dit gezegd had, ging Jezus op een wolk de lucht in.

De discipelen keken om zich heen en voordat ze door hadden wat er eigenlijk gebeurd was, kwamen er engelen die zeiden: Wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie Hem naar de hemel hebben zien gaan.

Tegenwoordig zie je veel discussies op internet en televisie over of de mensen wel of niet een voucher moeten krijgen voor hun vakanties. Ik heb het woord voucher even opgezocht:

Een bon die recht geeft op iets. Toen wij het hier zo over hadden, kwam mijn vader met een prachtige vergelijking die ik graag met jullie wil delen. Wij zijn al in het bezit van een voucher. Een hemelse voucher wel te verstaan. Wij hebben vrij toegang tot de hemel. Lees maar in onderstaande Bijbeltekst:

Wees niet ongerust,maar vertrouw op God en mij. In het huis van mijn Vader zijn veel kamers, zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, dan zullen jullie zijn waar ik ben. Johannes 14: 1-3

En dat is waar nu voor ons de kracht ligt, Jezus zal weer terugkomen!

We wachten op Zijn terugkomst. Kijk maar om je heen. Er zijn genoeg tekenen te zien dat de eindtijd dichtbij is. Maar wanneer Zijn terugkomst is, weet niemand. Maar sta klaar en wacht actief. Niet van ik zie het wel, nee, zie elke dag uit naar de terugkomst van God! Je hebt je voucher al in je bezit.

Als je jarig wordt, zie je ook uit naar je verjaardag. Je gaat ervan uit dat je jarig bent en regelt alles wat er voor nodig is om het te vieren omdat je weet dat het komt. Zo mag je er ook vanuit gaan dat Jezus terugkomt! Heb jij alles in huis gehaald en ben je klaar om Hem te ontmoeten?

WACHTEN…..

Het is iets waar we niet van houden. Ik ook niet. Soms wordt je geduld zo op de proef gesteld En ben je het wachten zo zat. Kijk eens naar je leven momenteel waar wacht jij op?

Misschien wacht je op kracht
Misschien wacht je op genezing
Misschien wacht je op troost
Misschien wacht je op werk

Als je om je heen kijkt naar de ander, kan de ander soms zoveel verder zijn. Terwijl jij nog wacht. Wat wij dan mogen doen in deze wachtperiode is groeien in vertrouwen en erin blijven geloven dat Hij zal komen! Hij ziet jouw situatie ook al voel je dat misschien niet gelijk. God ziet je!

Ik vond op internet een quarantaine versie van het prachtige lied While i wait van Lincoln Brewster. Dit past zo mooi bij Hemelvaartsdag maar ook bij de situatie waarin we ons momenteel bevinden met het coronavirus. We wachten bijvoorbeeld af hoe het verder zal gaan. We wachten af wanneer we beter worden van het coronavirus.

Waar wacht jij op?

Ik vind dit een indringend lied en vooral ook in combinatie met de beelden van het coronavirus, het raakt mij. Want de tekst van het liedje zing je misschien heel makkelijk mee, maar heb je wel door wat je eigenlijk zingt? bijvoorbeeld: wanneer ik wacht, wil ik U vertrouwen. Zo, dat zingt makkelijker mee of niet? Het heeft geloof nodig om dit te kunnen zeggen.

Hoe moeilijk de omstandigheden zijn, ik kan mij wel verzetten maar dat levert totaal niets op. Ook in het wachten is God bij je. Geef God je vertrouwen, ook in je wachttijd, juist nu terwijl je nog op iets wacht. Momenteel ben ik herstellende van het coronavirus. Als er één ding is waar ik niet over twijfel, is het feit dat Hij ook nu bij mij is. Juist ook nu, in de pittige strijd tegen het coronavirus in mijn lichaam. Ik weet dat Hij er is en dat is de reden dat ik met volle borst onderstaande tekst mee kan zingen, in de wetenschap dat Hij mijn vertrouwen waard is!

When I fall apart
You are my strength
Help me not forget
Seeing every scar
You make me whole
You’re my healer

While I wait
I will trust You

You are God
You are worthy
You are with me all the way

En dat is waar ik mij aan vast houdt, juist in deze tijd. En hopelijk mag dit ook een bemoediging voor jullie zijn. Te weten dat Hij ook nu in je wachttijd er is De video met het lied eindigt met de Bijbeltekst van Johannes 14: 27:

Ik laat jullie vrede na, mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.

En is dit nu niet precies de tekst die we juist nu in deze tijd zo hard nodig hebben? Vrede. Gods vrede in een wereld die op zijn kop staat. Zijn vrede in onze harten, ongeacht de omstandigheden. En tot die tijd, dat God weer terug zal komen, mogen we hoop en moed putten uit het feit dat Hij bij ons zal blijven en ons niet als wezen achterlaat hier op aarde.

Want het wordt Pinksteren!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: