Nieuwe leven!

Over een week is het Pinksteren en deze week leven we toe verder naar het geschenk wat God ons geeft. Hij heeft ons niet alleen gelaten, Hij is met een oplossing gekomen! Zo is onze God!

We zitten inmiddels al weer een tijdje in de luchtballon. Geniet je al van het mooie uitzicht? Ik kijk naar de bomen onder mij. De wereld lijkt zover weg ineens. Hoog in de luchtballon ver weg van alle zorgen die er in de wereld zijn. Ik kan zo genieten van de natuur. Van Gods schepping om mij heen. Maar je moet Gods schoonheid wel willen zien.

Ik vind het bijvoorbeeld prachtig te zien, hoe de vogels druk in de weer zijn in de tuin. In de tuin vliegt dagelijks een duif heen en weer. En terwijl ik in mijn hangmat lag, volgde ik een tijdje de bezigheden van die duif.

Waar was die duif toch zo druk mee bezig?

De ene keer kwam de duif met een takje in zijn snavel en de andere keer weer niet. Maar elke keer verdween de duif weer in de bomen. En terwijl ik diep in de bomen keek, zag ik een nest! Hoe mooi is dat! Nieuwe leven in de achtertuin! De duif die symbool staat voor de vrede maakt een nest in onze tuin in de tijd van Hemelvaart en Pinksteren! Zo mooi! De duif is nu al dagenlang bezig om een nest te maken en elke keer komt de duif met een takje voorbij. Hij zoekt de hele omgeving af voor het beste materiaal.

Is dat ook niet wat God doet?

Terwijl ik zo in deze luchtballon over de bovenkant van de bomen ga, denk ik aan het verhaal van Noach. De duif die erop uit werd gestuurd om te kijken of het water al was gezakt of er nieuw leven was, of er nieuwe takjes aan de bomen zaten. Of er hoop was.

Soms kan het leven er zo inslaan met alle omstandigheden die je meemaakt. En dan verlang je juist naar dat groene takje wat de duif komt brengen! Zoals je zag bij Noach, is er hoop! De duif kwam terug met een groen takje!

Over een week is het Pinksteren. Jezus die ons niet achterlaat als wezen maar speciaal voor ons een oplossing bedacht heeft! Zoals de duif nu dagelijks in onze tuin druk bezig is om alles klaar te maken voor zijn kind, zo is God ook elke dag in de weer voor jou!

Heb je troost nodig? God komt er al aan.
Heb je kracht nodig? God is al onderweg!
Heb je hulp nodig? God zal je die geven.

Hij zal voor je zorgen net zoals de duif zorgt voor een mooi nest!

Nieuw leven komt eraan. Net zoals God met Pinksteren ons iets nieuws in onze harten geeft! Zo mogen we blijven hopen en geloven dat er nieuwe dingen zullen komen!

Ik kijk vooruit. De wereld nog zo ver onder mij. Kan ik niet altijd in deze luchtballon blijven? Dan heb ik ook geen last meer van wat er ook in de wereld speelt. Geen zorgen, geen verdriet, ja laat mij maar lekker in die luchtballon.

Denk je dat ook wel eens?

Een prachtig lied wat een vriendin van mij, mij eens heeft toegestuurd is het lied van Judith Gayle Stay with God. Dit lied beschrijft de vragen die we allemaal wel eens hebben in ons leven. Vindt troost en kracht in de woorden die je hoort.

I know the road it gets so rocky at times
I know the heartaches are severe
It seems like life will never change its tide
But there’s an answer to all of life’s cares

I know the way you feel says give up now
I know you feel you can’t hold on
You’re not the only one who is carrying your load
Remember He said to cast all your cares on Him

But if you just believe your life is in God’s hands
Then today I tell you your mountains have to disappear

Als je gelooft dat je leven in Gods hand is, dan zullen je bergen verdwijnen! Dat is waarom wij uit onze luchtballon de wereld weer in kunnen. Omdat we weten waar we nieuw leven vandaan kunnen halen!

Waar je momenteel ook bent, alsware in een luchtballon zonder zorgen of op de grond met zorgen. God zal ook naar jou een groen takje sturen. Zijn hoop is onderweg naar jou! Want zoals het niet voor altijd Goede Vrijdag bleef, zo blijft het ook niet alleen Hemelvaart.

Het wordt Pinksteren, hulp is onderweg!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

2 gedachten over “Nieuwe leven!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: