Een zaak van leven of dood!

Een diepe zucht verlaat mijn lichaam. Ik ben boos! Ja je hoort het goed BOOS! Verschrikkelijk boos! Wat een toestand in de wereld zeg. Ik moet er maar niet teveel over lezen want dan maak ik mij echt kwaad. De woede begint al omhoog te borrelen als ik alleen nog maar de nieuwskoppen lees en de foto’s van dat onverantwoorde gedrag zie.

Soms kan iets wat je gehoord hebt, je zo raken.
Soms kan een diagnose die je gekregen hebt, je zoveel zorgen geven.
Soms kan een situatie je zoveel energie vragen.

Ik heb al vaker gezegd het is een rare tijd. En zo voelt het ook. Ik vind het ook echt aanvoelen als een rare,nare tijd. Je kunt niet normaal vakantie vieren als je in de risicogroep valt, omdat je bijvoorbeeld chronisch ziek bent. Want overal waar je heen zou kunnen gaan, zou je besmet kunnen raken, mede door het feit dat het grootste gedeelte van de bevolking zich nergens aanhoudt.

En dat maakt het voor de chronisch zieken een zaak van leven en dood!!

Waar we als bevolking verantwoordelijk voor zijn! We moeten erop vertrouwen dat de mensen hun verantwoordelijkheid nemen en wel de maatregelen nemen die nodig zijn. Tja laat dit nu net hetgeen zijn waarom het nu fout gaat in de wereld. Want ik ben heel eerlijk, ik vertrouw de mensheid voor geen meter. Kijk maar naar die krantenartikelen die overal zijn verschenen. Nemen die mensen hun verantwoordelijkheid? Betogen, demonstraties, geheime feesten en ga zo nog maar even door.

Het feit is dat de mensen totaal niet hun verantwoordelijkheid nemen. De getallen van besmettingen en opnames in het ziekenhuis lopen op. Wat zal daar de oorzaak van zijn? Nou ik weet het wel! Enkel en alleen omdat de mensen de 1,5 meter regel aan hun laars lappen en zich verder ook nergens aan welke maatregel dan ook houden. Ze zijn totaal vergeten dat er een dodelijk virus in de wereld is.

Het is echt een zaak van leven of dood!

Wat snappen ze daar niet aan? Soms gaan mijn gedachten echt met mij op de loop en raak ik ontmoedigd als ik de zorgelijke toestand van de wereld zie. Ik ben er van overtuigd dat dit het begin van de eindtijd is. Als ik zo’n moment heb, dat de toestand van de wereld mij aanvliegt dan ren ik naar mijn levenskoffer en kijk of daar iets in zit, wat ik juist op dat moment nodig heb.

Zo ook hetzelfde vandaag. Ik ben herstellende en elke dag nog druk bezig mijn conditie weer op niveau te krijgen voor ik ziek werd. Dagelijks bezig met herstel, niet heerlijk op vakantie kunnen. Ik kan er echt niet inkomen en er ook totaal geen begrip voor hebben dat de mensen zo voorbij gaan aan het feit dat dit een dodelijk virus is.

Ik vergelijk mijn eigen herstelproces wel eens met een beklimming van een berg. Momenteel bevind ik mij nog midden op die berg maar op een dag zal ik de top bereiken.

Niet door mijn kracht maar enkel door Zijn kracht.

Ik kijk in mijn levenskoffer en zie het woord angst staan. Is dat niet iets wat je gedachten soms zo in beslag kan nemen. Vooral als ik naar de toestand van de wereld kijk.

Angst om je geliefden.
Angst voor je gezondheid.
Angst om weer besmet te worden.
En vul de lijst maar aan……

Maar er is ook een oplossing! Iemand die definitief afrekent met angst. Zou dat niet fantastisch zijn? De tekst die ik heel vaak op verschillende manieren van God in mijn ziekte periode gekregen heb is een tekst die ik graag met jullie wil delen, om jullie ook hier mee te bemoedigen. Laat het je sterken net zoals het mij gesterkt heeft en nog steeds doet!

Wees niet bang, want Ik ben bij je!
Vrees niet, want Ik ben je God.
Ik zal je sterken, Ik zal je helpen.
Je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.
Jesaja 41:10

Dit is zo’n krachtige tekst!! Het is zo mooi hoe God juist in die periode tot mij spreekt, juist toen ik het zo erg nodig had! Maar wij zijn mens hé. En dan kan de angst je zo ineens weer overvallen. Zonder enige waarschuwing.

Wat ik dan doe is die tekst uit Jesaja lezen en weer diep tot mij door laten dringen. Spreek het desnoods hardop uit! Woorden die je uitspreekt hebben kracht!! Maar weet je dat de duivel niets kan als jij bidt? Dus buig ook je knieën en bid tot diegene die je angsten gevangen kan nemen. Roep het uit en vraag God je angsten gevangen te nemen in Jezus Naam!

Terug naar je levenskoffer. Heb jij inmiddels al in je levenskoffer gekeken? In mijn levenskoffer zat precies wat ik nodig had om niet bang te zijn. Mijn levenskoffer gevuld door Jezus, geeft mij elke dag precies wat ik nodig heb, om de dag door te komen en dat is waarom ik door blijf klimmen. Dat is wat mij en mijn lieve familie drijft, elke dag weer, we leven.

Zoals mijn vader zei we hebben nu dan een wat beperkter leven maar we leven nog!

Een prachtige lied wat net afgelopen vrijdag uitgekomen is, is het lied van Rebecca st James met de titel Dawn. Dit lied geeft de hoop die de wereld juist nodig heeft, maar geeft ook eerlijke vragen weer die je juist aan God mag stellen. Luister maar naar deze krachtige woorden!

Lord, I’m so tired in this fight
Tired of waking up with no end in sight
I feel I’ve got so little left
I know that I’ve come to the end of myself

Even in the darkness, even when it’s hardest
You are faithful and You bring the dawn
On every mountain, I’ll sing it even louder
You are faithful and You bring the dawn

Het is een onzekere wereld, een wereld die mij zo ontzettend boos maakt!! Maar in welk proces je momenteel ook zit of hoe ver je momenteel ook op je berg bent, wij dienen een God die trouw is en ook voor jou zal de dageraad komen. Ook voor de wereld zal de dageraad komen. Op een dag zal het coronavirus weg zijn, al zullen de wonden nog diep te voelen zijn. Soms is het enige wat je kunt uitbrengen tijdens je klim of situatie de onderstaande woorden:

Help me hold on
Cling to You ‘til I see the sun

Dat is een uitroep en soms schreeuw je dat zelfs uit! Hoe je het ook zegt, weet dat Hij zal luisteren. Kijk maar in je levenskoffer. Kijk maar omhoog, Hij staat allang klaar om je te troosten, naar je te luisteren en ervoor je te zijn! Klim maar verder, je klimt niet alleen, zet die stap maar en weer een stap en weer. En voordat je het weet ben je op de top!

Samen met Hem zul je de top bereiken!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

Een gedachte over “Een zaak van leven of dood!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: