It’s gonna be alright!

Pfff….een diepe zucht verlaat mijn lichaam. Ik wordt er moedeloos van als ik al die berichten lees en hoor over hoe het momenteel in de wereld gaat. Het lijkt wel of we acuut beland zijn in een ik- wereld.

De kranten en websites staan er vol van. Het coronavirus is nog steeds onder ons en eerlijk gezegd houd ik mijn hart vast hoe dit verder in de toekomst zal gaan. Vooral omdat de mensen niet lijken te beseffen dat het aan de regels houden, echt een eis is.

Het onderwerp van de bloghop is uitdaging. En ik denk dat het leven op zich al een uitdaging is, met al die verschillende mensen die er in de wereld zijn. Maar momenteel is het nog meer een uitdaging om de wereld in te gaan, te weten dat niet iedereen de coronamaatregelen even serieus neemt. Dan is even de deur uit gaan al gauw een grote uitdaging.

Wat is jouw uitdaging?

Mijn persoonlijke uitdaging is, na ruim 5 maanden ziek te zijn geweest, weer wat proberen mijn werkzaamheden op te pakken. Ook ik ga de wereld weer in en dat voelt soms als een grote berg beklimmen. Als een grote uitdaging die voor mij ligt. En als ik dan kijk naar al dat onverantwoorde gedrag dan denk ik, wat hebben die mensen Jezus toch nodig.

De wereld heeft Jezus nodig!

En ook dat is al weer een uidaging op zich, vind je niet? Want helaas is niet iedereen ervan gediend dat je over je geloof vertelt. Hoe ga jij daarmee om en hoe pak jij dat aan? Mensen die maar leven en doen wat ze zelf leuk vinden. Totaal geen rekening houdend met de andere mensen om hun heen of in de wereld. De zieke mensen, de mensen in de risicogroepen, die de dupe worden van de daden van mensen. Het raakt mij.

Het leven zit vol verrassingen, het leven zit vol uitdagingen!

Hoe pak jij een uitdaging aan? Zie je hetgeen voor je ligt als een onmogelijke opdracht? Of zie je nieuwe mogelijkheden en heb je zin in de uitdaging die op je pad is gekomen? Misschien voelt het als een berg die je aan het beklimmen bent, maar ga je vol goede moed en frisse zin de uitdaging aan. Zet je met vast tred je stappen vooruit.

Ik heb het woord uitdaging even opgezocht:

De tweede uitleg vind ik wel een bijzondere uitleg. Iets dat inspireert omdat het moeilijk is. Wat vind jij van die uitleg? Wat vind jij moeilijk, maar inspireert je ook gelijkertijd? Als ik kijk naar de moeilijk dingen in mijn leven, vind ik dat best een lastige, want niet alle moeilijke dingen inspireren mij. Toch kun je ondanks dat je in een moeilijke situatie zit, weer tot nieuwe inzichten komen en daar zit dus de uitdaging. Hoe jij omgaat met die moeilijke dingen. Zie jij het als een uitdaging om eruit te komen of mee aan de slag te gaan?

Of raak je bedolven onder een deken van zorgen en weet je niet meer hoe je eruit moet komen?

Je hoeft de Bijbel maar open te slaan en je ziet de personen die ook voor grote uitdagingen kwamen te staan. Maar lees eens verder. Zie je hoe het afgelopen is? David die de grote reus versloeg! David die voor een grote uitdaging stond, misschien wel of niet in vergelijking met jouw uitdaging momenteel. Maar Hij ging ervoor en stond niet in eigen kracht maar in Zijn kracht. En dat is de waarheid, dat is waar wij hoop en kracht uit kunnen putten. Het komt goed!!

Een mooi lied die ik tegen kwam toen ik deze blog schreef is het nieuwe lied Be alright van Dante Bowe met Amanda lindsey Cook.

It’s gonna be alright, alright, alright
Alright, alright, alright
This won’t last forever
Baby, it’s gonna get better
It’ll be alright, alright, alright

There’s a new, new day
There’s a new, new day comin’
There’s a new, new day
Just keep dancin’

De uitdagingen van het leven kunnen ons soms zo omringen en soms zien we gewoon even geen uitweg meer. Weet dat er in Jezus en met Jezus altijd een uitweg is. Hij zal je troosten juist op dat moment dat jij het, het ergst nodig hebt. Het komt goed zoals in het lied gezonden wordt. Er komt een nieuwe dag! Zie uit naar die dag!

Leg je leven maar in Zijn handen. En dat klinkt makkelijk maar in de praktijk is het soms wat lastiger. In Zijn handen leggen wil je nog wel maar om het dan daar te laten, is moeilijker. Toch weet Hij hoe om te gaan met jouw leven!

Dus neem jij de uitdaging aan en leg jij je leven in Zijn doorboorde handen?

Met deze blog doe ik mee aan de bloghop met als onderwerp uitdaging. https://www.christelijke-vacaturebank.nl/bloghop-uitdaging/ #BloghopUitdaging

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

2 gedachten over “It’s gonna be alright!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: