De bemoediging van…..

Vandaag de bemoediging van Eveline Jansen.

Daar sta je dan psychisch een wrak, zonder baan, midden in een echtscheiding of het blijkt dat een van je kinderen autisme heeft, je beste vriendin overlijd. Ga zo maar door. De lijst is oneindig.

Op het moment schijnt de zon zeg maar niet echt voor je. Een opmerking als ‘Alles keert ten goede’ wordt vaak niet echt aangenomen met veel liefde of geloof in deze woorden. En soms is zwijgen dus maar beter dan spreken. Of zo hoe het ook mooi wordt verwoord: ‘geen parels voor de zwijnen gooien.’

Wees dus soms gewoon stil.

Begrijp mij niet verkeerd ik ben het eens met het feit dat veel dingen te goede kunnen keren die heel naar waren. Ik heb dit in mijn eigen leven ondervonden. Maar helaas ook de mensen die dachten dat ze het snapte en dus maar vonden dat zij iets moesten of mochten zeggen.

Het leven gaat met ups and downs. En jij bent de gene die de slingers op moet hangen een ander doet het niet voor je. Een leven met spijt eet je op.

Waar heb jij spijt van? Wat houd je tegen om verandering er in te brengen?

Ik droomde er altijd van om psycholoog te worden of homeopaat. In mijn tijd ( ik ben nog niet heel oud maar toch was de tijd toen anders dan nu) waren dat beroepen die deed je niet. Ik heb dus een andere beroeps keuze gemaakt.

Nu op dit moment na intensieve therapie. Heb ik een cursus kruidengeneeskunde afgerond en ben ik bezig met een opleiding stresscounselor. Ik mag vrijwilligers werk doen in de ggz. Wat ik je wil zeggen is dit. Ondanks alles, ben ik via heel wat omwegen toch op mijn plekje gekomen waar ik altijd al van had gedroomd.

Geef je dromen niet op, jaag ze na. Bekijk het op een afstand. Soms gaat het niet in een rechte lijn je doel behalen.

Maar als jij het wilt kun je het!

Dank je wel Eveline voor het delen van deze prachtige bemoediging! Wil je meer over haar weten? Kijk dan op: http://lookaroundthecorner.com/ of op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/lookaroundthecorner/?ref=page_internal

© Copyright Eveline Jansen. Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door krullies Schrijfsels

3 gedachten over “De bemoediging van…..

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: