Sprankel van de week 12, Eline Pullen!

Het is weer zaterdag en dat betekent tijd voor de Sprankel van de week! Leven vanuit de Overwinning die God behaald heeft aan het kruis, is het van groot belang in gesprek te blijven met Hem! Stille tijd nemen en je richten op God! Wil je tips over hoe je dat bijvoorbeeld kunt aanpakken? Dan is deze prachtige Sprankel wat voor jou! Maak kennis met een bijzondere en krachtige vrouw, maak kennis met Eline Pullen!

Stille tijd, hoe pak je dat aan?

3 Oefeningen die je op weg helpen.

Lange tijd zocht ik naar manieren om meer van God te ervaren in mijn leven. In stilte zitten en de bijbel open slaan vond ik knap ingewikkeld. Misschien herken jij dat wel. Dus besloot ik op ontdekkingstocht te gaan. Tijdens die tocht ontdekte ik allerlei manieren om stille tijd te houden, Gods stem te verstaan en mijn vriendschap met Jezus te verdiepen.

In deze blog deel ik graag 3 van de inspirerende oefeningen met je. Bij de oefeningen is het handig als je het volgende in de buurt houdt:

– Een Bijbel (of via je bijbel-app)

– Notitieboek of je stiltedagboek

– Pen, potloden of een pastelmarkerstift

Oja, en vergeet niet om je lievelingsbeker te pakken en een kop thee of koffie in te schenken. Laten we nu de oefeningen induiken:

Oefening 1: Start een stiltedagboek

Een dagboek bijhouden dat tussen jou en Jezus is. Het klinkt zo simpel, en het werkt fantastisch! Sinds ik in 2017 startte met m’n eerste stiltedagboek is mijn geloof zo ontwikkeld. Een groot deel daarvan komt door het stiltedagboek.

In het stiltedagboek (bij mij een ongelinieerd notitieboek) schrijf, teken, mijmer en klodder ik er op los. Bijbelteksten, songteksten, getuigenissen, preeknotities, tekeningen, dromen, gebeden, collages je kunt het er allemaal in kwijt.

Wat het fijne is: je kunt je eigen geloofsgroei en getuigenissen teruglezen. Zo behulpzaam op momenten dat je het zwaar hebt, twijfelt, of weinig van God ervaart.

Om je een idee te geven Een paar plaatjes uit mijn stiltedagboek:

Oefening 2: Laat muziek tot je spreken

Zoek een worshiplied uit. Speel het af en luister aandachtig. Is er iets in het lied dat je raakt? Een zin, een woord, een stuk van de melodie. Noteer dat stuk. Lees wat je opschreef en mijmer er over. Raakt het een thema in je leven? Waar doet het je aan denken?

Luister nu het lied opnieuw . Kan je ontdekken op welk bijbelgedeelte dit lied gebaseerd is? (Soms staat dit in de credits, vind je het op Google of associeer je het zelf al met een bijbelgedeelte)

Zoek het bijbelgedeelte op en lees het. Wat valt je op in dit stuk? Wat wil God vandaag tot jou zeggen door deze woorden?

Luistertip: Zelf vind ik de psalmen van Shane & Shane heel mooi voor deze oefening, bijvoorbeeld psalm 16, Fullness of Joy.

Oefening 3: Raak de schepping aan.

Strik je veters en schuif je jas aan. (Neem als je het fijn vind een klein notitieboekje en een potlood mee). Maak een ommetje langs groen in je buurt. Focus je, terwijl je loopt, op de planten, bloemen en bomen die je ziet. Is er een takje, veer, schelp of steen die je wilt oprapen? Doe dat.

Zie je tijdens je wandeling een bankje? Ga er even zitten en neem je omgeving in je op. Wat zie / ruik / hoor / voel je?

Pak een voor een de schatten die je oppakte erbij. Bekijk ze met aandacht, wat springt eruit? Hoe voelen ze aan? Wat doet je verwonderen. Is er iets dat God je wil laten zien door Zijn schepping? Dank God voor deze ervaring.

Ik bid en hoop dat deze oefeningen jou een wonderlijk moment met God geven.

© Copyright Eline Pullen.

Over Eline:

Eline Pullen schrijft, schildert en mijmert graag over geloven, vriendschap met Jezus en Gods stem verstaan.

Meer weten over Eline? Kijk dan op haar prachtige website en andere socials:

Website: https://www.eenlichterleven.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/eenlichterleven.nl

Instagram: https://www.instagram.com/eenlichterleven/

Wil je meer van dit soort tips en creatieve geloofsinspiratie?

Lees dan vooral mee op haar website of in het boek dat Eline schreef: Dicht bij God leven.

Je kunt het bestellen via onderstaande link: https://www.eenlichterleven.nl/boek

© Copyright Eline Pullen.

Een gedachte over “Sprankel van de week 12, Eline Pullen!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: