Serie gedragen door de vleugels van God 4, voor altijd in Zijn handen!

Voor altijd in Zijn handen!

Met de zon op mijn gezicht, laat ik mijn gedachten de vrije loop gaan. Heerlijk dat zonnige weer vind je niet? De zomer is nog niet vol van kracht maar laat zich genoeg zien om te laten weten, ik ben er.

De vakantieperiode duren nog even maar voor dat je het weet zit je heerlijk relaxed op je strandstoel, misschien wel aan het strand. Misschien ook niet, wie zal het zeggen? Ben jij toe aan vakantie of juist helemaal niet? Misschien ben jij iemand die het liever erg druk heeft en onder geen beding rustig wil komen te zitten.

Maar wat als je rustig moet gaan zitten terwijl je er niet omvraagt?

Een ziekte die ineens je leven binnenkomt, zonder enige waarschuwing, het leven wat je leefde lijkt nu zo ver weg. Is het ooit nog mogelijk weer op dat zelfde niveau terug te komen? Gedwongen stil zitten is niet wat je wilt. Misschien zit je zelf stil of ken je een dierbare van je die is stil gezet. Nog in de bloei van haar leven en ineens is daar die mededeling. Je leven staat stil.

Deze maand is de serie schuilen onder de vleugels van God! Is dat niet precies wat je nodig hebt wanneer een leven ineens stilstaat? Dat je kan schuilen tegen de stormen die het leven biedt? Iemand die sterk is en je niet loslaat! Bij wie kun jij terecht wanneer je leven niet gaat zoals je gepland hebt?

Bij wie vind je een luisterend oor?

Het kan je niet ontgaan zijn, maar vandaag is niet zomaar een dag. Vandaag is het Vaderdag! Wat doe jij op deze dag? Laat je deze dag zo voorbij gaan omdat je niets met deze dag hebt? Sla je hem over omdat je niets met je vader hebt of noem maar een reden wat jij op deze dag doet. Iedereen of die nu wil of niet heeft een vader. Misschien heb je geen aardse vader, maar je Hemelse Vader zou je nooit verlaten. Sta vandaag eens stil bij dit gegeven. Je Hemelse Vader ziet je en staat dag aan dag aan je zijde! Dank Hem daar eens extra voor, juist op deze dag.

Onze Hemelse Vader is Onze hoop, in alle tijden van het leven!

En dat is wat ik ook van mijn lieve Papa en eigenlijk van mijn ouders allebei geleerd heb, dat als het leven anders loopt dan verwacht, je mag schuilen bij Hem,  in Gods armen. Daarnaast ben ik enorm gezegend met mijn lieve Papa en Mama, zij staan dag aan dag voor mij en ons klaar. Dat is echt een goud goed. Een zegen! Daar ben ik God enorm dankbaar voor! En sta ik er deze Vaderdag ook extra bij stil. Want het is totaal niet vanzelfsprekend. Vandaag staat mijn lieve Papa in het zonnetje! Mijn allerbeste vriend, wat lachen we wat af samen, altijd tijd voor een goed gesprek, altijd tijd om te helpen, een trouwe vriend, iemand die je alles kunt vertellen.  Ik heb bewondering voor je! Hoe mijn Papa zich door alles heen slaat is echt bewonderingswaardig, echt een voorbeeld voor mij!

Schuilen onder de vleugels van God, dat is de serie van deze maand en dat is wat we doen, wanneer een leven stil komt te staan. Wanneer er dingen op iemands pad komt waar je zelf niets aan kunt doen, kun je je ontzettend machteloos voelen. Je wilt zo graag helpen, de pijn verminderen maar het ligt buiten je macht. Wat doe je dan?  

We klampen ons vast aan die Enige die alles kan!

Zoals jullie wel weten houden we van muziek met een goede boodschap. En vandaag ter ere van Vaderdag deelt mijn lieve Papa een nummer wat veel voor hem betekent. Het geeft ook gelijk weer wat hij uitdraagt.

Luister maar mee naar de prachtige woorden en boodschap! Vind hoop!

[Verse 1]
There’s a war that’s raging in my soul
Fear and faith are fighting for control
Blindsided, an unexpected storm
I feel frozen, I can hardly stand
This is far apart from what I planned
So many questions, no answers have come

[Pre-Chorus]
But even though I’m scared to death
Lord, You haven’t failed me yet

[Chorus]
And You won’t start now
You won’t start now
There’s never been a moment
I slipped out of Your hands
Not a promise that You’ve made
You haven’t kept
And You won’t start now

[Verse 2]
Looking back I see the winds of grace
Always guiding, always steering me
Every mountain, You have overcome
So, I will stand in confidence
In Who You are and You’ve always been
You have never ever let me drown

Laat de woorden There’s never been a moment, I slipped out of Your hands eens diep tot je doordringen. Dit zijn namelijk niet zomaar wat woorden. Dit zijn woorden van diepe betekenis. Wat doet dit met jou? Er bestaat geen moment dat je uit Gods hand bent. Ik vind het een geruststelling en jij? Misschien staat je hele leven op zijn kop en zie je door de bomen het bos niet meer. Ook nu  nu je leven totaal anders is, je totaal niet weet hoe het verder zal gaan, Hij zal je niet loslaten!

Dat is waarom mijn lieve Papa dit lied graag wilde delen. Het is een lied vol hoop! In welke situatie je je ook bevindt. Laat dit je op zo’n dag als vandaag je bemoedigen, Hij zal je dragen in Zijn grote handen!  Dat is onze hoop! Laat dit ook jouw hoop zijn, te weten dat Hij je NOOIT zal loslaten!

Wij hebben een Hemelse Vader die ons ziet! 

Ik kwam onderstaande afbeelding tegen. En die wil ik graag als afsluiting delen.

Dit geeft weer wat God doet voor jou en mij. Wat Hij wil doen. Vanuit jouw diepte, komt Hij uit de diepte naar jou. Om je hand te pakken. En precies in het midden waarin beide handen zich vastklampen aan elkaar is het licht.

Licht komt wanneer God vastgrijpt!

Misschien denk je wel, ja dit klinkt allemaal wel erg makkelijk. En ik geeft toe, het opschrijven is zo gedaan. Maar ik spreek uit ervaring dat ik weet dat het leven niet makkelijk is. Maar wat het makkelijker maakt is te weten dat je erdoorheen gedragen zult worden. Het geeft mij troost en kracht te weten dat de God die heel de aarde schiep, ook naar mij wil omzien. Dat maken de omstandigheden misschien niet gelijk anders. Maar ik hoop dat Zijn aanwezigheid in je leven, je toch mag steunen.

Hij zal niet stoppen je te dragen in Zijn armen!

© Copyright Krullies Schrijfsels

Een gedachte over “Serie gedragen door de vleugels van God 4, voor altijd in Zijn handen!

Voeg uw reactie toe

  1. Dank je Elya voor deze prachtige vaderdagblog. Ik hou van je, net als de hemelse vader van ons allen houdt. Want Hij laat ons nooit in de steek, hoe zwaar de omstandigheden ook zijn. Jezus overwon en overwint altijd!

    liefs papa

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: