Sprankel van de week 24, Rebekka Sahertian!

Het is weer Zaterdag en dat betekent weer tijd voor de Sprankel van de week. Met vandaag een zeer kwetsbaar en ontroerende blog vol van hoop geschreven door een bijzonder vrouw. Maak kennis met Rebekka Sahertian!

Wachten…

Het was april 2021 toen mijn man, Iwan, werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege Covid. Een paar dagen later werd ik in de nacht gebeld met de mededeling dat ik zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moest komen, omdat de artsen Iwan in een kunstmatige coma moesten brengen. Hij kreeg 100 % zuurstof toegediend, maar het was niet genoeg. De zuurstof in zijn bloed bleef veel te laag. Een half uur later zat ik, ingepakt in beschermende kleding en met een bril voor mijn ogen, aan het bed van Iwan om afscheid te nemen. De artsen konden ons niet zeggen of dit afscheid hier op aarde tijdelijk was of definitief; het was de moeilijkste nacht van mijn leven!

De dagen die volgden, werden langzaam weken… Iwan lag in het ziekenhuis, maar het leek wel alsof hij overleden was, want plotseling was hij weg uit ons leven! Geen vader in huis, geen man naast me… De dagen waren ingewikkeld en onzeker. Er waren momenten van vragen en verdriet, natuurlijk ook bij onze kinderen. Maar boven alles heerste er een bovennatuurlijke vrede in huis! Een wonder van God, waardoor we merkten dat Hij bijzonder dichtbij was, ondanks alles!
Ik zeg het wel eens vaker tegen mensen; ik wist niet goed welke emoties ik had! Als ik heel verdrietig was, dan dacht ik: “Ik moet hoop houden, hij is nog niet dood!”, maar als ik hoopvol was, dan was ik weer bang om teleurgesteld te raken… Dus ik wist niet goed wat ik met mijn gevoel aan moest. Daarbij probeer je natuurlijk ook sterk te blijven voor de kinderen.

In die tijd draaide ik veel muziek. Liederen van hoop en geloof! Liederen die proclameren dat God goed is, dat Hij een Geneesheer is, dat aanbidding het wapen is waarmee ik ten strijde mag trekken, dat God voor mij strijdt etc…
Eén lied werd binnen twee dagen door verschillende mensen naar mij opgestuurd en dit lied raakte mijn hart enorm. Het gaat over Psalm 27. De hele Psalm is prachtig, maar in het lied richten ze zich met name op vers 14: “Wacht op de HEERE, wees sterk en Hij zal Uw hart sterk maken; ja, wacht op de HEERE” (HSV)

De titel van dit lied is ‘Wait on You’ van Elevation Worship & Maverick City.

Ik kon niet anders dan wachten op de Heer! De eerste keer dat ik dit lied beluisterde moest ik zo ontzettend huilen, maar ik wist: ”Ik kan niets anders doen dan Iwan en deze hele situatie in de handen van God leggen.” Dus ik draaide dit lied opnieuw en opnieuw en opnieuw… en huilde… ik wist: “Ik moet loslaten en wachten op Hem!”
De bijbeltekst zegt ook zo mooi: “Hij zal Uw hart sterk maken”.

Ik heb dat echt mogen ervaren. God maakte mijn hart sterk. In mijn verdriet ontdekte ik dat het belangrijk was om juist ‘nu’ Jezus naam te verhogen en Hem te eren en te prijzen! Ik wilde niet stil zijn, nu Iwan ook niet meer kon aanbidden en lofprijzen! Ik wilde ervoor kiezen om ‘nu’, als nooit tevoren, Jezus te eren en aanbidden! Om op die manier mijn ‘vijand’ tegemoet te treden!


Ik ben, met bevriende muzikanten en zangers/zangeressen God gaan aanbidden en we hebben dit ook via een livestream uitgezonden! Wat de uitkomst ook zou zijn, ik wilde kijken naar Jezus! En ik merkte dat Hij mij een bovennatuurlijke kracht gaf om dit te doen!


Als we wachten op de Heer en loslaten, dan maakt Hij ons hart sterk… sterk om datgene te dragen wat we dragen moeten, sterk om vol te houden, sterk om hoop te houden!

Jesaja 40:31 zegt: “maar wie de HEERE verwachten, zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden, zij zullen snel lopen en niet afgemat worden, zij zullen lopen en niet moe worden.”

Waar je ook doorheem gaat; wacht op de Heer! Hij zal je hart sterk maken.

Zoek je troost en kracht bij Hem. Want God is een goede God. In jouw zwakheid is Hij sterk (1 Kor. 12:10) Laat je bemoedigen door Jesaja 40:31! Het woord van God is waarheid, je mag je hiernaar uitstrekken.

Geef je zorgen en je pijn aan Hem en wacht!

Over Rebekka:

Rebekka is getrouwd met Iwan en samen hebben zij drie kinderen; Joy (15), Jazzley (13) en Yilmaz (7).
Het jaar 2022 staat in het teken van ‘de kist vol dromen tour’ die Iwan en Rebekka met hun band, i.s.m. Worship Church en een koor met oud studenten van Kingdom Life College houden in het land. Dit zijn avonden waarop Jezus gepassioneerd en uitbundig wordt aanbeden, maar waar ze ook hun verhaal vertellen rondom de ziekteperiode van Iwan en getuigen van Gods grootheid. Daarnaast worden ze op meerdere plekken uitgenodigd om aanbidding te leiden. In de afgelopen 12 jaar zong Rebekka in de Opwekking band.

Iwan en Rebekka ondersteunen ook aanbiddingsteam van kerken in Nederland door training en coaching te geven en zijn betrokken bij de School of Worship van Kingdom Life College in Rotterdam.

Inmiddels hebben ze drie cd’s op hun naam staan, waarvan de laatste twee albums “Ik eer U” en “Why we exalt Your name” te vinden zijn op Spotify.

Wil je meer weten over Rebekka? Kijk op social media:

Website: https://www.iwanenrebekka.nl/ en http://www.worshipchurch.nl

Facebook: https://nl-nl.facebook.com/rebekka.sahertian

Instagram: https://www.instagram.com/rebekkasahertian/

Discografie:

Kijk voor het verhaal achter de cd op: https://www.iwanenrebekka.nl/discography/why-we-exalt-your-name/
Kijk voor het verhaal achter de cd op: https://www.iwanenrebekka.nl/discography/ik-eer-u/

Kijk voor het verhaal achter de cd op: https://www.iwanenrebekka.nl/discography/nooit-alleen/

© Copyright Rebekka Sahertian

Een gedachte over “Sprankel van de week 24, Rebekka Sahertian!

Voeg uw reactie toe

  1. Deze tijd herinner ik me nog goed.
    Zelf lag ik in bed met 5 gebroken ribben. Toen ontdekte ik de muziek van Rebecca en Paulina Zoetebier, die nu bij de Heer is.
    Aanbidding heeft ook mij op de been gehouden….als we wachten op de Here zal Hij ons hart sterk maken.
    Lieve groet en zegen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: