Achtervolgd!

Wat een weer is het in de zomervakantie. De ene keer loopt het water in straaltjes naar beneden en de andere keer, komt het water met bakken uit de lucht. De zomervakantie is in volle gang. En dat betekent volgens het motto wat ik al eerder genoemd hebt. Niks moet en alles mag en vooral GENIETEN!

Zo ook afgelopen week. Het weer was wat wisselvallig maar genieten dat deden we. Ik denk altijd, aan het weer valt toch niets te doen. Dus moet je het weer nemen zoals het komt. Terwijl ik dit schrijf denk ik, is dit ook op toepassing op het leven. Nemen zoals het leven komt. Misschien wel. De vraag is alleen, wil jij het leven ook nemen zoals het komt? Want we weten allemaal dat het leven soms hard kan zijn. Leg je je er dan bij neer of houd je hoop en moed?

Afgelopen week waren mijn moeder en ik op de terugweg. De hele dag had het wat geregend en het leek niet echt beter te worden. Donkere wolken omringden ons. Terwijl we zo naar huis reden, werden de donkere luchten alleen maar erger en voor dat we het wisten belanden we in een hevige regenbui. De ruitenwissers konden de druppels bijna niet aan. Ze deden hun uiterste best zicht te geven maar tevergeefs. Terwijl we rustig doorreden verscheen er voor ons ineens weer ruimte en licht in de wolken. Ik keek in mijn achteruitkijk spiegel en zag een lucht die eindelijk niet nog donker kon worden, zo donker. Het leek wel of we achtervolgd werden door de donkere lucht. Dit gaf mijn lieve mama en ik de volgende gedachte. Is dit ook niet iets wat je in je leven kan meemaken? Dat je achtervolgd wordt door iets? Zie die donkere wolk als metafoor.

Wie of wat achtervolgt jou?

Zit het vlak achter je of heeft het je bijna te pakken? Misschien heeft het je al in gehaald. Denk hier eens overna. Wat is jouw donkere wolk? Het kan van alles zijn. Misschien heeft het je al ingehaald en zit je in een dal. Misschien zie je het steeds dichterbij komen. Misschien heb je net slecht nieuws gekregen. Misschien heb je net een diagnose gekregen. Misschien staat je huwelijk op springen. Misschien ben je je baan kwijtgeraakt. Misschien….. en noem maar op. Je weet niet wat deze donkere wolk betekent. Zal die sneller zijn dan jou? Zal die je bedolven?

Of is er nog een uitweg een sprankeltje hoop?

Terwijl mijn moeder en ik door reden zagen we voor ons de lucht ineens weer openbreken. En daarin zit juist de hoop. De hoop dat na die donkere bui, er weer licht zal aanbreken, ook voor jou, in welke onmogelijke situatie je momenteel ook zit. Maar op het moment dat je in zo’n situatie zit, kan je het gevoel hebben, dat je achtervolgd wordt. Dat de donkere wolk je leven zal opslokken. Je zal inhalen. Wat doe je dan? Angst kan je soms zo om het hart slaan.

Soms schrijf ik een blog in één keer maar soms gaan er ook een paar dagen overheen. Terwijl ik deze blog nog aan het schrijven was, sloeg ik s’avonds voordat ik ging slapen een prachtig stukje open in het boek van Max Lucado Vrees niet. Het is prachtig om te zien hoe God het schrijven leidt. De tekst die ik opensloeg wil ik graag met jullie delen:

Dit is de oplossing voor als je je achtervolgd voelt door de omstandigheden van het leven. God zegt vandaag tegen je: Wees niet bang, maak je niet ongerust, Houd moed. Misschien denk je hoe kan ik dit? Hoe kan ik moed houden als ik de donkere wolk steeds dichterbij zie komen. Hoe kan ik mij geen zorgen maken terwijl de wolk nadert? Kom naar Jezus. Omdat Hij bij je is, hoef je niet bang te zijn. Natuurlijk ben je bang, vooral als je achtervolgd wordt. Maar je HOEFT niet bang te zijn, want Hij is bij je! Hij die ALLES kan!

Een lied wat de hele tijd in mijn hoofd zat terwijl ik deze blog schreef is het lied van Phil Wickham God of Revival. Laat de woorden en de krachtige tekst diep tot je doordringen. Luister naar die waardheid.

Zing de waarheid uit over je leven!

We’ve seen what You can do

Oh God of wonders

Your power has no end

The things You’ve done before

In greater measure

You will do again

There’s no prison wall You can’t break through

No mountain You can’t move

All things are possible

There’s no broken body You can’t raise

No soul that You can’t save

All things are possible

The darkest night

You can light it up

You can light it up

Oh God of revival

Let hope arise

Death is overcome

You’ve already won

Oh God of revival

The darkest night. You can light it up! Dat is onze hoop als de donkere wolk ons nadert. De donkerste wolk kan Hij veranderen. Er zal licht komen, de wolk hoeft je niet te verslinden. De wolk zal je NIET verslinden! Want er is hulp onderweg en beschikbaar voor jou!  Zing het uit, belijd het! De donkerste nacht kan Hij verlichten, ook voor jou! Zoals er gezongen wordt in het lied, er is geen berg wat Hij niet kan verzetten, geen lichaam wat Hij niet kan genezen. Geen ziel die Hij niet kan redden. ALLE dingen zijn mogelijk! Om te eindigen met de woorden uit het lied:

Your power has no end!

© Copyright Krullies Schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: