Dank U wel!

Vandaag is het feest in Amerika en vieren ze een prachtig feest wat misschien hier in Nederland niet zo heel bekend, maar wel bekender wordt. Dankbaar zijn is iets wat altijd kan. Wij als familie hebben vanaf vorig jaar ook besloten om bewust Thanksgiving te gaan vieren. Samen God danken voor de dingen in ons leven. Vorig jaar hadden we een pot gevuld met briefjes. Waarop ieder voor zich had opgeschreven waar die dankbaar voor waren. En het was een heel speciaal moment wanneer ze werden voorgelezen en we samen erbij stilstonden.

Dit jaar hebben we een dankbaarheidsboom en hangen we kaartjes in die boom met dingen waar je dit jaar dankbaar voor bent en starten we met het vullen van een pot die we heel het jaar laten staan. En dan op Thanksgiving 2023 wordt die pot geopend en zullen we de briefjes weer voor lezen.

Waar ben jij dankbaar voor?

Een dag als vandaag vraagt om bewustwording. Om bewust stil te staan bij het dankbaar zijn. Als je dan kijkt naar de betekenis van dankbaar staat er het volgende:

Het mooie vind ik aan deze uitleg het woord erkentelijk. Wat mij gelijk doet denken aan erkenning. Als je ergens dankbaar voor bent, geef je datgene waar je dankbaar voor bent erkenning. Je geeft het aanzien. Je merkt het op. Wat geeft jou voldoening? Wat maakt jou blij? Ik heb gemerkt dat als je het erkenning geeft, je er bewust stil bij staat, je ziet dat het leven ook bestaat uit mooie dingen, ongeacht je omstandigheden. De omstandigheden die soms echt donker kunnen zijn. Door het op te schrijven heb je juist in die donkere tijden het houvast en kun je op die momenten teruggrijpen. En dat geeft je weer moed en nieuwe hoop.

Bij deze blog zit een afbeelding die je goed zou kunnen gebruiken om op te schrijven waar jij vandaag dankbaar voor bent. Neem bewust hier even de tijd voor om stil te staan.

Als je maar één woord of zin zou mogen noemen, welk woord of zin zou er dan in de afbeelding staan? Als je het leuk vind om te delen, laat het vooral weten, onderaan dit bericht of via de website.

Waar ben jij dankbaar voor?

Je kunt voor verschillende dingen dankbaar zijn, het kan een persoon zijn maar ook iets waar je dankbaar voor bent, een situatie bijvoorbeeld. Soms als de omstandigheden moeilijk zijn is het misschien lastiger wat te noemen. Toch vind ik als ik maar één ding mag noemen, het ook best lastig. Daar er meer dingen dan één zijn waar ik dankbaar voor ben. Bijvoorbeeld mijn liefdevolle familie, waar ik altijd van op aan kan, ongeacht de omstandigheden. Weet je Wie dat ook doet? God!

Met Hem aan mijn zijde ben ik niet te stoppen!

Niet is onmogelijk voor Mijn God en dat zou ik graag in de afbeelding willen zetten. Ik ben dankbaar voor God, die altijd bij mij is! Het leven kan onverwachte gebeurtenissen op je pad brengen. Omstandigheden wat ons als mensen kan laten wankelen. God daarentegen wankelt NOOIT! Hij is en blijft altijd dezelfde!

Een lied wat ik op deze dag graag zou willen delen is één van mijn lievelingsliedjes Nothing is impossible van de planetshakers.

“Nothing Is Impossible”

Through You
I can do anything
I can do all things
‘Cause it’s You who gives me strength
Nothing is impossible
Through You
Blind eyes are opened
Strongholds are broken
I am living by faith
Nothing is impossible

I’m not gonna live by what I see
I’m not gonna live by what I feel
Deep down I know that You’re here with me
I know that
You can do anything

You’re here with me/ U bent hier bij mij! En Diegene die altijd bij je is, is bij machte veel meer te doen dan wij bidden of beseffen. Is dat op zo’n dag als vandaag niet iets om dankbaar voor te zijn?

Wat zou jij op de afbeelding schrijven?

© Copyright Krullies Schrijfsels.

Een gedachte over “Dank U wel!

Voeg uw reactie toe

  1. Mooie gewoonte om dat te doen tijdens thanksgiving. Het helpt ons herinneren dankbaar te zijn voor wat we krijgen, het hele jaar door.. Maar is thanksgiving eigenlijk niet een beetje hetzelfde als dankdag voor gewas en arbeid? Want die hebben wij wel in Nederland. Tevens een biddag voor gewas en arbeid. Hebben de amerikanen die ook? Zomaar een paar vraagjes…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: