Je geestelijke blusdeken!

De maand Januari is in volle gang voor dat je het weet zitten we alweer in februari. Hoe is de eerste maand van het jaar je bevallen? Zijn er al veel uitdagingen op je pad gekomen of valt het mee? Het leven kent zijn momenten van heftige uitdagingen tot een rustige dag. En wij mensen zitten het liefst aan de kant van een rustige dag of niet? Als ik eerlijk ben, ik wel.  Maar helaas is de werkelijkheid anders. En vragen sommige uitdagingen  extra je aandacht, hoe ga je hier mee om?

Uitdagingen moet je of je nu wil of niet te lijf gaan. Als iets op je pad komt, qua omstandigheden heb je geen keuze. De omstandigheden waarin een leven zich bevindt overkomen je. Je kiest er niet voor om ziek te zijn. Je kiest er niet voor om verdrietig te zijn. Je kiest er niet voor om…..

Het is je overkomen. En die uitdaging die je dan aan moet gaan is totaal niet makkelijk en een heel proces. Met ups en downs, met bergen en dalen. Dat is het leven waarin we leven. In het leven heb je te maken met verschillende uitdagingen. Laten we eerst gaan bekijken wat het woord uitdaging eigenlijk betekent. Als ik het woord op google in typ verschijnt er het volgende op mijn scherm:

uitdaging – Zelfstandignaamwoord 1. een taak die moeilijk te verwezenlijken valt

Oke, die komt wel even binnen. Want inderdaad zijn bepaalde uitdagingen, dingen die moeilijk te verwezenlijken zijn. Ik denk hier nog even over na. Wat vind jij van deze betekenis? Je hebt natuurlijk ook leuke uitdagingen bijvoorbeeld, nieuwe dingen die er in het verschiet liggen, leuke activiteiten, positieve dingen.Maar je hebt ook de niet leuke uitdagingen. De moeilijke en verdrietige dingen in een leven die je uitdagen. Die uitdagingen wil je het liefst zo weinig mogelijk hebben. En kunnen voor jou voelen als een taak die moeilijk te verwezenlijken valt zoals google in de betekenis aangeeft.

Ik weet niet of je ook bekend bent met een BHV cursus. Maar diegenen onder ons die dit wel eens gevolgd hebben, weten dat een brandje blussen ook altijd op het programma staat. Een bak wat in de brand staat, een kleine container, noem het maar op. Je taak is dan om die brand te blussen zoals je geleerd hebt. Je treedt de brand tegemoet met de blusdeken en legt het als dit mogelijk is over je brandende object heen. Als het goed is, is je brand geblust.

Wat kunnen we hieruit doortrekken naar het geestelijke? Zie die brandende bak als je uitdaging. Hoe ga je die tegemoet? In het geval van het hierboven genoemde voorbeeld stap je recht op het object af. Je kijkt de uitdaging in de ogen en gaat vol goede moed de uitdaging tegemoet. Tijdens dit proces kan de twijfel toe slaan en begin je te wankelen. Maar jij hebt de sleutel in handen. Je geestelijke blusdeken, om de uitdaging het hoofd te bieden en de uitdaging te doven.

Wat is jouw uitdaging?

Wat is een situatie waarvan je heel graag zou willen dat God Zijn persoonlijke blusdeken eroverheen zal gooien? Persoonlijk kan ik wel een paar dingen noemen waar God Zijn blusdeken overheen mag gooien om zo de aanvallen van satan te doven! Hoe zit dat bij jou? De duivel zit niet stil en dat zorgt ervoor dat er in deze wereld moeilijke dingen zijn. Verdriet, ziekte, pijn komen veel voor. Die uitdagingen kunnen echt zwaar zijn. Je hebt dan iemand nodig die met je mee vecht, die samen met jou de uitdaging tegemoet gaat en je door de uitdaging heen zal helpen. Ik hoop dat je mag weten dat je in dit proces NOOIT alleen bent. Dat dit feit je mag troosten en moed mag geven. Tijdens dit proces zul je Gods sterke handen om je heen voelen. Juist wanneer je wankelt of het even niet meer weet.  Juist wanneer de angst om je hart slaat en de tranen maar blijven vloeien. Juist dan.

Hij zal die blusdeken over je moeilijkheden heen leggen, er komt echt een moment dat je probleem gedoofd zal worden. Blijf daarin geloven!

In mijn mail krijg ik altijd updates van de nieuwste muziek en onderstaande lied past prachtig bij deze blog. De schrijver wil hierbij benadrukken dat ondanks dat de omstandigheden eng zijn, ze kiezen voor vertrouwen, kiezen voor blijven te geloven. Onderaan het lied staat de uitleg waarom ze dit lied geschreven hebben.

We are stronger in Faith. No matter what our situation. No matter what questions we might have. We must choose Faith over Fear. As we fight daily battles here on earth, we are not alone. We will hear lies from the world and the enemy, but we must know the truth lies in God’s word.

In the middle of the storm, King Jesus is with us. We must not be afraid. We must stand up firm in our faith. And our Faith must be stronger than our fear. God called us to walk in the victory, not be the victims. This song is an anthem to choose Faith Over Fear.”

 De omstandigheden veranderen continue, houd jij je vast aan Diegene die NOOIT zal veranderen? Laat Hem zijn blusdeken over je omstandigheden leggen. Het is moeilijk. Maar ik hoop dat het je mag troosten te weten dat Hij je ziet. Voor Hem is NIETS onmogelijk! Met welke uitdaging je ook te maken hebt, Hij wil je hierbij ondersteunen en helpen. Wat kies jij?

© Copyright Krullies Schrijfsels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: