De Helper is onderweg!!

Afgelopen donderdag vierden we Hemelvaartsdag. We kijken uit naar het moment dat Gods belofte uitkomt. Zijn belofte, Ik laat jullie niet achter als wezen! We leven verder naar het Pinksterfeest toe.

Wat vind jij van Hemelvaartsdag?  Hoe heb jij dit afgelopen week beleefd? Ik heb de kinderen op mijn werk mogen vertellen van het prachtige verhaal, Jezus op een wolk. En we zijn nooit alleen ook nu niet, nu Hij naar de hemel is gegaan. Hij woont in ons hart.

Terwijl ik deze blog schrijf vraag ik mij wel wat af. Wat als ik erbij was geweest? Hoe zou ik gereageerd hebben? Stel je jezelf eens voor in die tijd. Je leefde elke dag met Jezus. Je deelde alles met Hem. Je zag Hem elke dag en ineens heeft Hij een mededeling. Een mededeling waar je niets aan kunt veranderen. Het staat vast. Hij zegt:  Ik ga terug naar mijn Vader maar ik laat jullie niet als wezen achter. Lees maar in de Bijbel:

Ik laat jullie niet alleen, maar ik kom terug om jullie die nieuwe helper te geven.

Johannes 14:18 – BGT

En Ik kom terug! Terwijl je nog de woorden die Hij net zei probeerde te bevatten, komt er een wolk en gaat Jezus omhoog en neemt Hij plaats aan de rechterhand van God, Zijn Vader.

Stel dat je er op dat moment zelf bij was geweest. Dat je Hem daadwerkelijk op de wolk naar boven zag gaan. Wat zou je reactie zijn? Ik denk dat ik zelf eerst niet zou beseffen wat er gebeurd zou zijn. En wanneer dat besef is gekomen, ik verdrietig zou zijn, omdat diegene met Wie ik altijd liep en dingen deelde, nu naar Zijn Vader is gegaan.  

Hoe zou jij je gevoeld hebben?

Misschien is dat het gevoel wat je nu ook wel eens hebt in de wereld. De omstandigheden zijn misschien niet altijd rooskleurig en je kunt soms verdrinken in de omstandigheden waarin je zit. Je kan je soms erg alleen voelen als de wereld maar door gaat, terwijl het jouwe stilstaat.

Wat kunnen we anno 2023 met Hemelvaart en straks Pinksteren?

Als je door de tijden heen kijkt wat Jezus allemaal gedaan heeft, dan zien we één rode draad door heel de geschiedenis heen. Een woord wat erg belangrijk is in het leven. Weet jij waar ik op doel? Het werd ons met Kerst gegeven en opnieuw met Pasen. En nu met Hemelvaart doet God weer die belofte en zegt Hij ik laat je niet alleen. Wat geeft je deze belofte? HOOP!

Hoop dat je al voel je je misschien erg alleen, je mag weten dat er Iemand is die je ziet. Misschien denk je dat je leven niet veel voorstelt, of vind je dat je het niet waard bent. Maar niets is minder waar. Jezus is niet voor niets naar de hemel gegaan met die belofte. Ik laat je niet alleen, ik laat de trooster komen. De Helper is onderweg!

Een lied wat ik erg mooi vind en hier ook erg bij past is het lied van Hope Darst Never Walk Alone.

Lyrics:

If I knew then what I know now

I wouldn’t have doubted You

I wish I could tell my younger self 

Just to have faith

There’s so many mountains

You have moved

Valleys You have led me through

And it’s only by Your grace 

I’m standing here today 

——————————————————-

I’m a witness to Your faithfulness

In every storm, In every step

Looking back

Never once did You let me go

And no matter what the future holds

You’ll work it for my good I know

You are faithful

And I never walk alone!!

Misschien voel je je net als deze wandelaar op de onderstaand afbeelding:

Geen mens in de omgeving en helemaal alleen. Ik kwam daarna nog een afbeelding tegen die precies weergeeft hoe het is als je met Jezus loopt! Dat is deze afbeelding. Wat doet deze afbeelding met jou? Wat komt er in je op als je deze afbeelding ziet?

Wat er ook in je leven speelt, laat dit beeld op deze afbeelding je troosten. Zijn arm slaat Hij om je heen! Je mag weten dat je NOOIT alleen bent! NOOIT!!! Dat kan niet, omdat Hij in ons hart woont!! Hij heeft de Helper gestuurd zodat we NOOIT alleen kunnen zijn.  Je hoeft NOOIT iets alleen te verwerken. Je hebt alle hulp die er beschikbaar is. Ongeacht wat je ook doet, wie je ook bent. Hij ziet je! En wil niets liever dan betrokken zijn met jouw leven. Zie uit naar die hoop!

Het word Pinksteren, de Helper is onderweg!!

© Copyright Krullies Schrijfsels. Alle rechten voorbehouden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: